Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Framgångsrika företag

Ett av GU Holdings huvuduppdrag är att kontinuerligt bidra till kommersialisering av forskningsresultat. När ett antal nyinvesteringar görs under året är det viktigt att i lika hög grad avyttra aktier i mer mogna bolag i portföljen. Vi har därför en exitfokuserad portföljstrategi där t.ex. kontinuerliga kontakter hålls med potentiella tagare. Vår målsättning är dock att vara en långsiktig delägare så länge det är möjligt.

För att säkerställa utvecklingen av portföljen, har vi en genomarbetad investeringsprocess, en flexibel och kostnadseffektiv arbetsmetod, ett stort nätverk av saminvesterare samt en affärsmässig kompetens. Med dessa verktyg har vi lyckats skapa företag som nått en värdetillväxt, och genererat god avkastning.

Det bidrar i sin tur till tillväxt och samhällsnytta i regionen i form av att fler nya företag etableras, vilket leder till fler nya jobb, produkter, tjänster, patent, samt i förlängningen ökade skatteintäkter.

Ett exempel är Oiido AB, som såldes till amerikanska 3M.
 

Sidansvarig: Magda Rosinski|Sidan uppdaterades: 2012-02-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?