Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Good Money - Pengar till sociala innovationer!

Nyhet: 2015-02-19

Den 5 mars kl 13:00 kommer GU Holding tillsammans med Mötesplats Social Innovation stå värd för lanseringen av Vinnovas utlysning – Social innovation. Ett finansieringsstöd om max 300 000 kr som kommer kunna sökas av både ideella verksamheter, företag eller organisationer inom offentlig eller privat sektor.

Anmälan till informationsträffen i Göteborgs universitets huvudbyggnad i Vasaparken, Torgny Segerstedtsalen sker på http://socialinnovation.se/sv/sok-pengar-for-din-sociala-innovation/


”Den sociala dimensionen är viktig för att lösa samhällsproblem och skapa ett attraktivt Sverige. Genom programmet Social innovation vill VINNOVA inkludera fler målgrupper och vidga synen på vad som är innovation, eftersom sociala innovationer historiskt har visat sig vara avgörande för samhällsutvecklingen. Det handlar om idéer som i förlängningen förbättrar människors välstånd och förnyar vårt sätt att tänka. ”säger VINNOVA om sitt nya program för Social innovation.
Begreppet social innovation brukar förklaras som initiativ som strävar efter att möta samhällets utmaningar, och som innefattar innovativa idéer och metoder för hur vi ska lösa samhällsproblem på nya sätt.

Information och ansökningsblanketter till VINNOVAs utlysningen finns på http://socialinnovation.se/sv/sok-pengar-for-din-sociala-innovation/ och
http://www.vinnova.se/sv/Var-verksamhet/Innovationsformaga-hos-specifika-malgrupper/Individer-och-innovationsmiljoer/Social-innovation/

GU Holding med stöd från Västra Götalandsregionen driver sedan 2013 projektet STAR. Ett projekt som har till syfte att identifiera och gynna kommersialisering av sociala innovationer och socialt företagande med koppling till Göteborgs universitet och i nära samarbete med det omgivande samhället.

Ta chansen! Kom och ställa alla dina frågor på plats den 5:e mars om VINNOVAs utlysning Social innovation.
För mer information, kontakta Sofia Ström, affärsutvecklare, investeringsansvarig och projektledare för socialt företagande inom GU Holding på sofia.strom@holding.gu.se eller 0707-131150.
 

AV: Andreas Albertsson

Nyheter

Fler nyheter

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2017-12-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?