Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

CELLINK tar emot ordrar av produkter i samband med expansion

Nyhet: 2017-06-09

CELLINK tar emot förskottsordrar om 1 MSEK i samband med tecknande av distributionsavtal på den tyska och kinesiska marknaden. Avtalen omfattar distribution av bolagets produkter i delar av Europa samt Kina. De första orderna omfattande 1 MSEK kommer att levereras under bolagets 4:e kvartal, avtalen löper tillsvidare.

De två distributörerna ska distribuera bolagets samtliga produkter med fokus på bolagets nya bioskrivare BIO X samt biobläck. Distributörerna har över 15 års historik och är väl etablerade på sina respektive marknader. De båda parterna är specialiserade på distribution av nischade biotekniska produkter och instrument. Den tyska distributören, I&L Biosystems GmbH har branschkontor i Tyskland, England och Frankrike men är även aktiva i stora delar av central Europa. Deras huvudkundgrupper är läkemedelsbolag, kosmetikaföretag och forskningsinstitutioner. Den kinesiska distributören Labsun GmbH har huvudkontor i Tyskland men säljer enbart på den kinesiska marknaden.

Distributionsavtalet med den kinesiska aktören öppnar upp för nya kunder i en ännu oexploaterad marknad. Avtalet med den tyska distributören möjliggör snabbar expansion i Europa tack var en stor och erfaren säljorganisation.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Erik Gatenholm, VD Gusten Danielsson, CFO

Telefon: +46 73 267 00 00 Telefon: +46 70 991 86 04

E-post: eg@cellink.com E-post: gd@cellink.com

Denna information är sådan information som CELLINK AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknads­miss­bruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande den 9 juni 2017 kl. 08:30 CET.

Kort om CELLLINK

CELLINK har skapat ett av världens första universella biobläck som idag används av många av världens mest väl­renommerade forskningsinstitutioner. Ett biobläck kan blandas med levande celler för att skriva ut funktionella mänskliga vävnader och om framtida forskning är framgångsrik, på sikt, kompletta mänskliga organ i så kallade 3D-Bioskrivare. CELLINKs universella biobläck uppvisar utmärkta resultat och kan användas i såväl CELLINKs egenutvecklade 3D-Bioskrivare som i 3D-Bioskrivare utvecklade av andra operatörer. Mangold Fondkommission AB, tel: +46 (0)8 5030 1550, är Bolagets Certified Adviser.

 

AV:

Nyheter

Fler nyheter

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2017-12-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?