Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

CELLINK ingår ett utvecklingssamarbete med Takara Bio

Nyhet: 2017-11-16

CELLINK AB och Takara Bio Europe AB kommer att samarbeta för att utvärdera bioprintning av CELLINKs Bioink med Takaras celler för insulinutsöndring av iPS-differentierade beta-celler.

Projektets mål är att kommersialisera teknik där båda parter ska dra nytta av den utvecklade applikationen av den kombinerade tekniken. Slutprodukten vid ett lyckat projekt är ett cellspecifikt bioink optimerad för Takaras iPS beta-celler optimerat att påskynda vävnadsmognad i 3D-kulturer. Projektet är nu igång och potentiell kommersialisering av resultat skulle nå marknaden under 2018.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Erik Gatenholm, VD
Telefon: +46 73 267 00 00
E-post: eg@cellink.com

Gusten Danielsson, CFO
Telefon: +46 70 991 86 04
E-post: gd@cellink.com

Kort om CELLLINK

CELLINK har skapat ett av världens första universella biobläck som idag används av många av världens mest väl­renommerade forskningsinstitutioner. Ett biobläck kan blandas med levande celler för att skriva ut funktionella mänskliga vävnader och om framtida forskning är framgångsrik, på sikt, kompletta mänskliga organ i så kallade 3D-Bioskrivare. CELLINKs universella biobläck uppvisar utmärkta resultat och kan användas i såväl CELLINKs egenutvecklade 3D-Bioskrivare som i 3D-Bioskrivare utvecklade av andra operatörer. Mangold Fondkommission AB, tel: +46 (0)8 5030 1550, är Bolagets Certified Adviser.

Om Takara Bio Europe AB

Takara Bio Europe AB, tidigare Cellartis AB, ett dotterbolag till Takara Bio Europe SAS., fokuserar på stamcellsprodukter och tjänster för läkemedelsutveckling, sjukdomsmodellering och applikationer inom regenerativ medicin. Företaget har lång erfarenhet inom human stamcellsodling och uppskalning tillsammans med ledande kompetens inom celldifferentiering till mogna och funktionella celler. Specifikt har företaget bred kompetens inom humana pluripotenta stamceller, inklusive både hiPSC och hESC och relaterade media. Takara Bio Europe AB ligger i Göteborg, Sverige. För mer information besök vår hemsida: www.takarabio.com

GU Ventures delar nyheter och information om alla våra bolag och alumni.

Om GU Ventures

Sedan starten 1995 har GU Ventures utvecklat över 140 nya affärsidéer, varav 100 sysselsätter 350 personer och omsätter 300 mkr årligen, samt har gjort fler än 30 exits. Företagen har sammanlagt attraherat över 1,5 miljarder SEK i finansiering och elva av dem är noterade. 87% av företagen i portföljen bidrar till de globala hållbarhetsmålen som fastställts av FN och så många som 11 av de 17 målen berörs.

Vårt uppdrag är att finansiera och utveckla nya affärer och företag med anknytning till Göteborgs universitet, vilket leder till jobbskapande och hållbar tillväxt. GU Ventures är helägt av Svenska Staten och bildades 1995 som ett av de svenska lärosätesanknutna holdingbolagen med uppdrag att kommersialisera forskningsresultat och kunskap. Vår inkubator- och investeringsverksamhet är topprankad av UBI Global Index. Läs mer på: www.guventures.com.

AV:

Nyheter

Fler nyheter

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2017-12-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?