Alzinova inleder förstudie till den slutliga GLP-toxikologistudien på vaccin ALZ-101

Nyhet: 2017-11-20

Det pre-kliniska arbetet med vaccinet ALZ-101 fortskrider enligt plan. I veckan inleddes en vaccinationsstudie på icke-humana primater (makakapor) som en förstudie till GLP-toxikologistudien.

Studien, som kommer att genomföras av CiToxLAB i Frankrike, syftar till att bekräfta immunogenicitet i det valda djurslaget samt utveckla de analytiska metoder som kommer att användas i den efterföljande större GLP-studien.

- Det är otroligt spännande att nu inleda förstudien till den stora toxikologistudien vi planerat för under de senaste månaderna, säger Per Wester, VD på Alzinova AB. Vi känner oss optimistiska om utfallet eftersom vi redan genomfört preliminära toxikologistudier på andra djurarter med mycket goda resultat. Sista steget inför studier på människa inleds idag.

För ytterligare information om Alzinova, vänligen kontakta:

Per Wester – VD
E-post: per.wester@alzinova.com

Om Alzinova AB

Alzinova AB (556861-8168) bedriver forskning och utveckling av läkemedel för behandling av Alzheimers sjukdom – en av våra största folksjukdomar mot vilken effektiv behandling saknas. Bolagets patenterade teknologi möjliggör utveckling av nya terapier med potential att med stor träffsäkerhet angripa de skadliga ämnen som är centrala för sjukdomens uppkomst. Alzinovas fokus är utveckling av ett vaccin som ett långverkande läkemedel för behandling och förebyggande av Alzheimers sjukdom. Vaccinet är under preklinisk utveckling för förberedande inför studier i människa. Bolaget bedriver även utveckling inom diagnostik avseende sjukdomen. Alzinova är grundat av forskare som verkat vid MIVAC forskningscenter inom Göteborgs universitet och av GU Ventures AB.

• GU Ventures meddelar nya styrelseledamöter

[2018-05-02] Den 25 april hölls GU Ventures årsstämma där två nya styrelseledamöter vales in i styrelsen.

• Cirkulär ekonomi skapar kraftsamling under Sveriges Innovationsriksdag i Borås

[2018-04-11] Under två dagar samlar Sveriges Innovationsriksdag 450 personer från 60 inkubatorer och science parks runt om i Sverige. Årets tema är cirkulär ekonomi och konferensen besöks bland annat av Närings- och innovationsminister Mikael Damberg och Miljöminister Karolina Skoog. 2018 är det Borås tur att arrangera årskonferensen med Inkubatorn i Borås och Science Park Borås som värdar.

• CELLINK vinner prestigefyllda "Red Dot Award" för sin 3D-bioprinter BIO X

[2018-04-11] CELLINKs BIO X 3D-Bioprinter har tilldelats Red Dot Award för produktdesign. Det prestigefyllda Red Dot Award är en internationell designtävling där produkter bedöms i olika kategorier av branschledande designers. I år deltog produkter från 59 länder.

• BioGaia förvärvar GU Ventures aktiepost i Metabogen

[2018-04-09] GU Ventures meddelar att BioGaia har förvärvat ytterligare andelar i det gemensamma innehavet MetaboGen AB i en affär som inkluderar GU Ventures hela aktiepost. BioGaia blir därmed majoritetsägare i bolaget. Samtidigt meddelar BioGaia att de kommer att initiera flera forskningsprojekt i MetaboGen i samarbete med forskare vid Göteborgs universitet och Chalmers.

• Smartster blir publikt och startar crowdfunding

[2018-03-27] Smartster ¿ Smartster Group AB (publ), som driver marknadsplatsen Smartster i 5 länder, tar nu nästa steg i sina förberedelser mot en listning genom att göra bolaget publikt och starta en crowdfunding kampanj om upp till 20,4 MSEK via Fundedbyme. I samband med att kampanjen går live idag, meddelar bolaget att mer än 10 MSEK är förtecknat och garanterat och att man ser fram emot ett stort intresse från allmänheten att delta i emissionen.

• GU Ventures topprankas som en av världens främsta inkubatorer

[2018-03-01] UBI Globals rankning av inkubatorer runt om i världen har nu avgjorts med det glädjande resultatet att GU Ventures har topprankats som en av de främsta inkubatorerna i världen tillsammans med tre andra svenska inkubatorer.

• Styrelsen och verkställande direktören för Cereno Scientific AB avger härmed rapport för tredje kvartalet 2017.

[2017-12-07] Styrelsen och verkställande direktören för Cereno Scientific AB avger härmed rapport för tredje kvartalet 2017.

• Mymo tar in strategiskt kapital

[2017-12-04] Ecus, som genom skräddarsydda lösningar och personlig service effektiviserar kunders internationella handel, har valt att investera i Mymo AB.