Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sociala Innovationer

Sociala Innovationer - Nya idéer för att möta samhällets utmaningar.

GU Ventures driver sedan 2013 projektet STAR – Social Innovation och Tillväxt för Alla i Regionen. Ett projekt som har till syfte att identifiera och gynna kommersialisering av sociala innovationer och socialt företagande med koppling till Göteborgs universitet i samverkan med det omgivande samhället samt nyttiggöra forskningsresultat. Med projektet förväntar vi oss att bidra till att fler nya hållbarare företag som stärker vår region och bidrar till en hållbar utveckling som skapar nya arbetstillfällen. Som offentlig aktör vill vi också bidra till en attitydförändring och visa att det är lönsamt för både anställda, företag och samhället att arbeta aktivt med hållbarhet. Både social-, miljömässig- och ekonomisk hållbarhet. Projektet förväntas även ha en positiv påverkan på jämställdhet, miljö, likabehandling och icke diskriminering.

STAR projektet finansieras av Göteborgs universitet, Europeiska regionala utvecklingsfonden samt Västra Götalandsregionen.

Begreppet social innovation brukar förklaras som initiativ som strävar efter att möta samhällets utmaningar, och som innefattar innovativa tjänster, produkter, processer och metoder. Med begrepp som samhällsentreprenörskap och socialt entreprenörskap menar man entreprenörer som löser samhällsutmaningar och som drivs av att skapa resultat och vinst för samhället samt att de har en affärsmodell som gör företaget livskraftigt.

Om du har en idé inom socialt entreprenörskap eller önskar mer information om GU Ventures arbete inom social innovation, kontakta gärna Sofia Ström, affärsutvecklare, investeringsansvarig och projektledare för socialt företagande inom GU Ventures sofia.strom@ventures.gu.se eller 0707-131150.

 

 

Kontaktinformation

Sofia Ström

Erik Dahlbergsgatan 11A, Vån 2, SE-411 26 Göteborg

Telefon:
+46 (0)70-7131150

Sidansvarig: Isabel Fernandes|Sidan uppdaterades: 2016-03-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?