Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Styrelse

 

GU Ventures styrelse består av följande 4 ledamöter:

 

Anette Asklin, styrelseordförande sedan 2015
Tel: +46 (0)734-23 00 91
E-post: anette.asklin(a)ventures.gu.se

Anette Asklin är verksam inom strategisk affärsrådgivning och som styrelseledamot. Anette har lång erfarenhet av företagsledning och ledarskap med särskilt fokus på finansiering, fastigheter, finansiell riskhantering och tillgångsförvaltning. Har tidigare varit Finansdirektör på Castellum, Finanschef i Västra Götalandsregionen samt haft olika ledande befattningar inom Nordea.

Andra uppdrag: styrelseledamot Backa Läkarhus samt Fondstyrelsen vid Göteborgs Universitet.

 

Catharina Bäärnhielm, ledamot sedan 2015
Tel: +46 (0)70-640 46 81
E-post: catharina.baarnhielm(a)ventures.gu.se

Catharina Bäärnhielm är Senior Advisor vid Karolinska Institutet. Hon har tidigare varit Vice President vid AstraZeneca R&D och har lång erfarenhet från olika seniora positioner inom läkemedelsindustrin, bl.a. som global projektledare i både tidig och sen utvecklingsfas och som linjechef för en stor forskningsorganisation. Hon har sedan 2012 varit ledamot av GU Ventures AB:s Advisory Board. 

Andra uppdrag: styrelseledamot i Cereno Scientific AB, ett bolag delägt av GU Ventures.

 

Olle Larkö, ledamot sedan 2015
E-post: olle.larko(a)ventures.gu.se

Olle Larkö är professor i dermatologi och sedan 2006 dekanus vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet. Han har tidigare varit områdeschef vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Tidigare styrelseuppdrag inkluderar Sjätte AP-fonden och AB Chalmersinvest.

Andra uppdrag: styrelseledamot i Dermolark HB.

 

Jörgen Tholin, ledamot sedan 2013
Tel: 031-786 5966
E-post: jorgen.tholin(a)ventures.gu.se

Jörgen Tholin är Universitetsdirektör vid Göteborgs universitet. Innan Jörgen tillträdde som Universitetsdirektör 2012, var han rektor vid Högskolan på Gotland och dessförinnan vicerektor vid Högskolan i Borås.

  

Sidansvarig: Magda Rosinski|Sidan uppdaterades: 2016-11-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?