Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

VINNOVA befäster GU Ventures excellence med 4 mkr

Nyhet: 2017-07-08

VINNOVA har utvärderat ett flertal inkubatorer under våren och har beslutat om att fortsatt bevilja stöd till bland annat GU Ventures med 4 mkr i det nationella excellence programmet för svenska inkubatorer.

VINNOVA finansierar högkvalitativa inkubatorer och vill därigenom främja utvecklingen av nya kunskapsintensiva företag med stor internationell potential. Inkubatorer är viktiga aktörer i innovationsstödsystemet som har till syfte att främja utvecklingen av fler nya innovativa och kunskapsintensiva företag som stärker Sveriges konkurrens och attraktionskraft.

GU Ventures var en av 12 utvalda inkubatorerna i årets utvärdering och en av sex inkubatorer som var sedan tidigare med i programmet. Att få erhålla fortsatt stöd innebär att GU Ventures kan dels behålla och dels förstärka sitt affärsutvecklingsteam.

- Vi är naturligtvis mycket glada för att ha fått så fin feedback på vår verksamhet och bra förslag till förbättringar, berättar Klementina Österberg, vd för GU Ventures. Det har varit en gedigen och mycket professionell process som har genomförts av VINNOVA och av externa bedömare under våren.

GU Ventures erhåller 2 mkr per år i två år för 2018-2019 i anslag från VINNOVA för att fortsätta att bedriva sitt excellenta inkubatorstöd. Det medfinansieras av Göteborgs universitet, Västra Götalandsregionen och med egna hyres- och tjänstintäkter hos GU Ventures. Det var maxbeloppet som gick att söka och det får enligt VINNOVAs utlysning utgöra max en tredjedel av inkubatorns finansiering.

UTÖKAD SATSNING

GU Ventures har ingått sedan 2003 i de nationella inkubatorprogram som har finansierats av landets myndigheter genom åren, såsom VINNOVA, Innovationsbron och ALMI. Sedan 2013 har VINNOVA drivit detta excellence program för svenska inkubatorer och i år har VINNOVA även valt att utöka programmet så att fler inkubatorer kan ingå. Det har tillkommit sex nya inkubatorer i programmet, som tidigare innefattade 18 inkubatorer.

Den utökade satsningen från VINNOVA kommer i ett viktigt läge när både storföretag och offentliga organisationer allt mer satsar på området och intresserar sig för värdet i de innovativa lösningar, produkter och tjänster som de inkubatorbaserade kunskapsintensiva företagen utvecklar.

– Vinnova har mött kompetenta och engagerade inkubatorteam som genomgående bevisat den höga kvalité svenska inkubatorer håller. Vi vill speciellt framhålla den viktiga roll inkubatorerna spelar i den regionala utvecklingen, och den affärs- och kundorienterade verksamhet som numera genomsyrar inkubatorernas stöd till nya och unga företag, säger Cathrine Åsklint programledare inkubatorprogrammet.

En aktör som arbetat mycket för att få till en utökning av programmet är branschorganisationen Swedish Incubators & Science Parks med dess vd Magnus Lundin.

– Det är mycket positivt och värdefullt att statens innovationsmyndighet Vinnova nu, genom att medfinansiera fler inkubatorer i det nationella inkubatorprogrammet än tidigare, stärker förutsättningarna för etablerade inkubatorer att konkret bidra till utvecklingen av fler kunskapsintensiva företag. Detta skapar stort värde tillbaks till samhället, säger Magnus Lundin, vd Swedish Incubators & Science Parks.
 

Klementina Österberg, VD GU Ventures:

 

 

 

 

 

 

 

Cathrine Åsklint, programledare inkubatorprogrammet, VINNOVA:

 

 

 

 

 

Magnus Lundin, vd för Swedish Incubators & Science Parks, "SISP":

 

 

AV:

Nyheter

 • CELLINK offentliggör kvartalsrapport för tredje kvartalet

  [2017-07-19] CELLINK AB (¿CELLINK¿ eller ¿Bolaget¿) offentliggör kvartalsrapport för perioden 1 mars 2017 ¿ 31 maj 2017 samt resultatet för de första nio månaderna.

 • CELLINK genomför riktad nyemission av B-aktier om 30 MSEK

  [2017-07-12] Styrelsen för CELLINK AB (publ) ("CELLINK" eller "Bolaget") har, med stöd av det bemyndigande styrelsen erhöll på Bolagets årsstämma den 29 september 2016, beslutat om en riktad nyemission till en minde grupp investerare om totalt 344 829 B-aktier.

 • Smartster förstärker styrelsen och tar in mer kapital

  [2017-07-12] Smartster (Smartster Group AB), som byggt en digital marknadsplats för erbjudanden i flera länder, har förstärkt styrelsen med Tommy Svensson som tidigare arbetat för bl.a. Hemtex, Lindex och Jetshop. Samtidigt har bolaget fyllt på kassan för dess fortsatta utveckling. Kapitalet om 6,3 MSEK kom från ett antal svenska och norska investerare med kompetens inom retail, fastighet och finans.

 • CELLINK tecknar distributionsavtal med Thermo Fisher Scientific ANZ

  [2017-07-11] CELLINK har tecknat ett exklusivt distributionsavtal med en av världens största distributörer av laboratorieutrustning för Australien och Nya Zeeland. Avtalet omfattar distribueringen av alla CELLINKs produkter och hjälper CELLINK att nå fler kunder i regionen.

 • VINNOVA befäster GU Ventures excellence med 4 mkr

  [2017-07-08] VINNOVA har utvärderat ett flertal inkubatorer under våren och har beslutat om att fortsatt bevilja stöd till bland annat GU Ventures med 4 mkr i det nationella excellence programmet för svenska inkubatorer.

 • Sök pengar till affärsidé som leder till minskad segregation!

  [2017-07-07] Har du en idé som leder till minskad segregation? Då finns det pengar att söka! Den 24:e augusti kl 13 står GU Ventures tillsammans med Mötesplats Social Innovation värd för Vinnovas informationsmöte i Göteborg kring utlysningen ¿Social innovation mot segregation¿.

 • Alzinova: Alzinova inleder EU finansierat SME instruments steg 1 projekt och tilldelas coach

  [2017-07-03] Alzinova har nu påbörjat projektet ¿Novel Immunotherapeutic Vaccine for the treatment of Alzheimer¿s disease (IMMOVA)¿, för vilket bolaget erhöll finansiering genom Horizon 2020 SME instruments steg 1. Europeiska kommissionen erbjuder, förutom bidraget, också en coach till projektet, som nu har utsetts.

 • Toleranzia: Uppdatering kring optimeringsarbetet avseende tillverkningsprocessen för läkemedelskandidaten TOL1

  [2017-07-03] Efter att ha genomfört ett flertal förändringar i tillverkningsprocessen för bolagets läkemedelskandidat TOL1 har Toleranzia nu uppnått en betydligt renare produkt som bedöms uppfylla de kvalitetskrav som ställs på biologiska läkemedel. Arbetet med att förbättra produktiviteten och utbytet i processen fortgår i samarbete med extern expertis ¿ Leads To Development SARL (¿L2D¿). Denna ytterligare optimering medför att den tidigare meddelade övergripande tidplanen kommer att förskjutas något. Första kliniska studie planeras att starta 2019.

Fler nyheter

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2015-02-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?