Tomas Lindström ny vd för Psilox AB

Nyhet: 2017-02-03

Psilox AB:s styrelse har beslutat att utse Tomas Lindström till ny vd. Tomas Lindström tillträder sin anställning den 1 februari 2017.

– Jag ser fram emot att få driva utvecklingen av Psilox AB till att bli en globalt framgångsrik leverantör av innovativa bioaktiva material för dentala applikationer . De senaste åren har företaget lagt en stabil grund genom att framförallt utveckla tillverkningsprocessen av de unika, ihåliga kalciumfosfat-sfärerna. Ett material som har en rad spännande tillämpningar inom olika dentala applikationer, t ex remineralisering av tandemalj, läkande av känsliga tandhalsar och blekning av tänder. Företaget går nu in i en mer kommersiell fas och det ska bli en spännande resa att få sätta produkter på marknaden som uppfyller många viktiga kundbehov, säger Tomas Lindström.

Tomas Lindström kommer närmast från en tjänst som medgrundare och teknisk chef på Fiomi Diagnostics AB (sedan 2012 ägt av Trinity Biotech) ett företag som utvecklade produkter för humandiagnostik. Dessförinnan hade Tomas ledande befattningar på Åmic AB (som 2008 såldes till Johnson & Johnson), också det verksamt inom det diagnostiska området.

– Vi är mycket nöjda över att ha rekryterat Tomas Lindström till Psilox AB. Efter drygt två år av fokus på processutveckling befinner sig Psilox AB i en fas där inriktningen ligger på att bygga upp organisationen, produktifiera teknologin och marknadsintroducera en första produkt. Tomas erfarenhet av verksamhetsutveckling, ledarskap i produktutveckling, och kunskap från det medicintekniska området kommer göra det möjligt för Psilox AB att nå de högt uppsatta målen och positionera bolagets produkter i framkant i det dentala området, säger Peter Bramberg, styrelseordförande i Psilox AB.

För mer information, kontakta:
Tomas Lindström, vd
Psilox AB
E-post: tomas.lindstrom@psilox.com

• CELLINK genomför riktad nyemission av B-aktier om 30 MSEK till Handelsbanken Fonder

[2017-10-06] Styrelsen för CELLINK AB (publ) ("CELLINK" eller "Bolaget") har, med stöd av det bemyndigande styrelsen erhöll på Bolagets årsstämma den 29 september 2016, beslutat om en riktad nyemission till Handelsbanken Fonder om totalt 326 087 B-aktier.

• SeaTwirl släpper bokslutskommuniké

[2017-10-06] Styrelsen och verkställande direktören för SeaTwirl AB avger rapport för perioden 2016-09-01 - 2017-08-31.

• Hypocampus inleder samarbete med Sophiahemmet Högskola

[2017-10-06] Sophiahemmet Högskola har valt att samarbeta med Hypocampus för att göra årets skräddarsydda intensivutbildning för nyanlända läkare ännu bättre. För andra året i rad ges kursen med målet att underlätta för studenterna att klara kunskapsprovet för utomeuropeiska läkare. Studenterna kommer att använda Hypocampus plattform i sin utbildning.

• Cereno Scientific får godkännande för att starta klinisk studie med sin läkemedelskandidat CS1

[2017-10-06] Cereno Scientific (Aktietorget: ¿CRNO B¿) meddelar idag att företaget har fått godkännande av Läkemedelsverket och Etikprövningsnämnden i Uppsala för att starta en klinisk studie med läkemedelskandidaten CS1.

• Alzinova rapporterar EU finansierat SME instrument steg 1

[2017-10-06] Alzinova har nu slutfört och avrapporterat projektet ¿Novel Immunotherapeutic Vaccine for the treatment of Alzheimer¿s disease (IMMOVA)¿, för vilket bolaget erhöll finansiering genom Horizon 2020 SME instruments steg 1 med ¿ 50,000.

• PExA får order från Finland

[2017-10-06] PExA AB ("PExA") kan rapportera att bolaget erhållit en order från ett ledande barnsjukhus i Finland. Affären innebär att kunden hyr ett komplett system, PExA 2.0, under minst sex månader. Ordervärdet uppgår till cirka 120 000 kr.

• CELLINK har ingått samarbetsavtal med MIT i USA

[2017-10-06] CELLINK har ingått ett samarbetsavtal med professor Robert S. Langers laboratorium vid Massachusetts Institute of Technology i USA. Labbet är erkänt som det största biomedicinska laboratoriet i världen med över 100 forskare. Samarbetet är inledningsvis ett år, innefattande flera olika forskningsprojekt.

• CELLINK beviljas mönsterskydd

[2017-10-06] CELLINK har beviljats mönsterskydd för bolagets senaste produkt, BIO X. Mönsterskyddet även kallat designpatent är en komponent i bolagets IP-strategi för att skydda sina tillgångar.