Tomas Lindström ny vd för Psilox AB

Nyhet: 2017-02-03

Psilox AB:s styrelse har beslutat att utse Tomas Lindström till ny vd. Tomas Lindström tillträder sin anställning den 1 februari 2017.

– Jag ser fram emot att få driva utvecklingen av Psilox AB till att bli en globalt framgångsrik leverantör av innovativa bioaktiva material för dentala applikationer . De senaste åren har företaget lagt en stabil grund genom att framförallt utveckla tillverkningsprocessen av de unika, ihåliga kalciumfosfat-sfärerna. Ett material som har en rad spännande tillämpningar inom olika dentala applikationer, t ex remineralisering av tandemalj, läkande av känsliga tandhalsar och blekning av tänder. Företaget går nu in i en mer kommersiell fas och det ska bli en spännande resa att få sätta produkter på marknaden som uppfyller många viktiga kundbehov, säger Tomas Lindström.

Tomas Lindström kommer närmast från en tjänst som medgrundare och teknisk chef på Fiomi Diagnostics AB (sedan 2012 ägt av Trinity Biotech) ett företag som utvecklade produkter för humandiagnostik. Dessförinnan hade Tomas ledande befattningar på Åmic AB (som 2008 såldes till Johnson & Johnson), också det verksamt inom det diagnostiska området.

– Vi är mycket nöjda över att ha rekryterat Tomas Lindström till Psilox AB. Efter drygt två år av fokus på processutveckling befinner sig Psilox AB i en fas där inriktningen ligger på att bygga upp organisationen, produktifiera teknologin och marknadsintroducera en första produkt. Tomas erfarenhet av verksamhetsutveckling, ledarskap i produktutveckling, och kunskap från det medicintekniska området kommer göra det möjligt för Psilox AB att nå de högt uppsatta målen och positionera bolagets produkter i framkant i det dentala området, säger Peter Bramberg, styrelseordförande i Psilox AB.

För mer information, kontakta:
Tomas Lindström, vd
Psilox AB
E-post: tomas.lindstrom@psilox.com

• PExA: Bolaget får order på PExA 2.0

[2017-08-15] PExA AB ("PExA"), meddelar att Thoraxkliniken vid Skånes universitetssjukhus i Lund beställer sitt andra produktsystem, PExA 2.0. Det första levererades i början av 2017. Ordervärdet på det nya systemet uppgår till ca 335 000 kr och leverans ska enligt plan ske under tredje kvartalet 2017.

• Nya publikationer med CELLINKs teknologier

[2017-08-15] CELLINKs produkter har nyligen presenterats i flera nya publikationer av kunder och samarbetspartners. Publikationerna visar de fortsatta framstegen inom Bioprintning, samt hur CELLINKs produktsortiment hjälper till att påskynda forskning inom området.

• Sixera tar in 10 mkr och investerarna köper flera delägares aktier

[2017-08-10] Sixera Pharma AB (¿Sixera¿), som utvecklar en ny medicinering mot Nethertons syndrom ¿ en mycket ovanlig hudsjukdom hos barn, har just tagit in 10 mkr. Investerarna, som är välrenommerade inom läkemedelsbranschen, har även en option om att investera ytterligare 25 mkr. Investerarna har även köpt flera delägares aktier, bl.a. 2/3-delar av GU Ventures aktiepost.

• Alzinova om erhållen H2020 finansiering och tilldelad coach

[2017-08-10] Alzinova har påbörjat projektet ¿Novel Immunotherapeutic Vaccine for the treatment of Alzheimer¿s disease (IMMOVA)¿, för vilket bolaget erhöll finansiering genom EU:s Horizon 2020 SME instruments, steg 1. Europeiska kommissionen erbjuder, förutom bidraget, också en coach till projektet, som är Carol Routledge.

• Seatwirl: bolaget söker affärsutvecklare och utvecklingsingenjör

[2017-08-03] SeaTwirl AB utvecklar en ny typ av flytande vindkraftverk som är robust, enkelt och kostnadseffektivt. Bolaget är i en expansiv fas och söker därför en affärsutvecklare och en utvecklingsingenjör.

• Seatwirl: firar två år i drift - grattis SEATWIRL S1!

[2017-08-01] Den 22 Juli 2017 firade Seatwirl att SEATWIRL S1 varit i drift i två år. GU Ventures gratulerar bolaget till denna bedrift!

• Cellink: Erik Gatenholm, VD skriver i Forbes.com

[2017-08-01] Erik Gatenholm som är VD och medgrundare till CELLINK tipsar i nättidningen Forbes.com om vilka medarbetare man behöver ha med i sitt team för att nå framgång med sitt startup-bolag inom Biotech.

• Appspotr: bolagets företrädesemission övertecknad med teckningsgrad om cirka 320 procent

[2017-08-01] AppSpotr tar in cirka 15 MSEK sammanlagt under juli, genom dels en företrädes- och dels en riktad emission. Företrädesemissionen om cirka 10,3 MSEK tecknades till cirka 32,8 MSEK inklusive teckningsförbindelser, vilket motsvarar en teckningsgrad om cirka 320 procent. I den riktade emissionen tecknades 5 MSEK.