Tomas Lindström ny vd för Psilox AB

Nyhet: 2017-02-03

Psilox AB:s styrelse har beslutat att utse Tomas Lindström till ny vd. Tomas Lindström tillträder sin anställning den 1 februari 2017.

– Jag ser fram emot att få driva utvecklingen av Psilox AB till att bli en globalt framgångsrik leverantör av innovativa bioaktiva material för dentala applikationer . De senaste åren har företaget lagt en stabil grund genom att framförallt utveckla tillverkningsprocessen av de unika, ihåliga kalciumfosfat-sfärerna. Ett material som har en rad spännande tillämpningar inom olika dentala applikationer, t ex remineralisering av tandemalj, läkande av känsliga tandhalsar och blekning av tänder. Företaget går nu in i en mer kommersiell fas och det ska bli en spännande resa att få sätta produkter på marknaden som uppfyller många viktiga kundbehov, säger Tomas Lindström.

Tomas Lindström kommer närmast från en tjänst som medgrundare och teknisk chef på Fiomi Diagnostics AB (sedan 2012 ägt av Trinity Biotech) ett företag som utvecklade produkter för humandiagnostik. Dessförinnan hade Tomas ledande befattningar på Åmic AB (som 2008 såldes till Johnson & Johnson), också det verksamt inom det diagnostiska området.

– Vi är mycket nöjda över att ha rekryterat Tomas Lindström till Psilox AB. Efter drygt två år av fokus på processutveckling befinner sig Psilox AB i en fas där inriktningen ligger på att bygga upp organisationen, produktifiera teknologin och marknadsintroducera en första produkt. Tomas erfarenhet av verksamhetsutveckling, ledarskap i produktutveckling, och kunskap från det medicintekniska området kommer göra det möjligt för Psilox AB att nå de högt uppsatta målen och positionera bolagets produkter i framkant i det dentala området, säger Peter Bramberg, styrelseordförande i Psilox AB.

För mer information, kontakta:
Tomas Lindström, vd
Psilox AB
E-post: tomas.lindstrom@psilox.com

• Toleranzia AB beviljas särläkemedelsstatus för TOL2 i USA

[2017-03-22] Toleranzia AB (¿Toleranzia¿) kan idag meddela att Food and Drug Administration i USA beviljat bolagets särläkemedelsstatusansökan avseende dess nya tolerogen, TOL2.

• GU Ventures: Kallelse till Årsstämma

[2017-03-27] Aktieägaren i GU Ventures AB (org. nr 556518-9098) kallas härmed till årsstämma på fredag den 28 april 2017, kl. 12:00-13:30 i Göteborgs universitets lokaler på Vasaplatsen 1, Göteborg, lokal Konsistorierummet.

• CELLINK AB har tillsatt en Advisory Board

[2017-03-21] CELLINK AB har tillsatt en Advisory board som ska bistå bolaget i sin strategiska utveckling, den rådgivande gruppen består av fyra individer med gedigen erfarenhet inom sina expertområden. Nedan presenteras rådgivarna.

• I-Tech: möt investorerna på GST 2017 denna vecka

[2017-03-21] I-Techs VD, Phillip Chabanne kommer tala på GST Europakonferensen den 23:e mars. Dessutom har Selektope® blivit nominerade till årets GST-pris 2017.

• GU Ventures välkomnade LOVA-nätverket idag

[2017-03-08] Idag, på den internationella kvinnodagen, har GU Ventures haft förmånen att på förfrågan från det kvinnliga LOVA nätverket och Helen Giaina på DB Schenker Logistics få prata om innovationer generellt och inom transport och logistik speciellt.

• Infomöte med finansiären Novo Seeds

[2017-03-08] GU Ventures hälsar välkomna forskare vid Göteborgs universitet, Chalmers, Västra Götalandsregionen och andra forskare till ett informationsmöte med Novo Seeds!

• C21 har en stark inverkan på flertalet markörer i en studie

[2017-03-08] En jämförande undersökning med Vicore Pharmas läkemedelskandidat C21 mot två godkända läkemedel för behandling av Idiopatisk lungfibros (IPF) visar på goda och konkurrenskraftiga resultat för C21.

• Toleranzia: bokslutskommuniké

[2017-02-23] Styrelsen och verkställande direktören för Toleranzia AB avger härmed bokslutskommuniké för räkenskapsåret 2016.