Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Toleranzia optimerar tillverkningsprocessen för TOL1

Nyhet: 2017-02-22

Nedan ger Toleranzia AB (”Toleranzia”) en uppdatering kring utvecklingen av tillverkningsprocessen för ett av bolagets tolerogener, TOL1, som påbörjats i bolagets egen regi och syftar till att öka potentialen för en kostnadseffektiv tillverkning i industriell skala.

Under hösten 2016 har Toleranzia, tillsammans med Leads To development SARL, analyserat och utvärderat tillverkningsprocessen för TOL1 samt kontaktat sex olika kontraktstillverkare för att identifiera en möjlig partner för optimeringsarbetet. Analysen visade att Toleranzia har all nödvändig utrustning och kompetens för att kunna driva optimeringen i egen regi. Detta ger bolaget bättre kontroll över utvecklingen och tidsåtgången samt innebär att arbetet kan genomföras mer kostnadseffektivt än om bolaget anlitat en kontraktstillverkare för hela utvecklingsarbetet. Arbetet påbörjades i januari och beräknas att vara klart under Q2 2017. Kostnadsbesparingarna medför att befintligt kapital räcker längre än vad som tidigare kommunicerats och styrelsen i bolaget gör bedömningen att nuvarande resurser är tillräckliga för att finansiera verksamheten in i Q1 2018. Därefter är Toleranzia i behov av kapitaltillförsel för att slutföra det prekliniska programmet samt genomföra den planerade kliniska fas I/IIa-studien.

VD Charlotte Fribert kommenterar
- Det var ett självklart val att påbörja utvecklingen av tillverkningsprocessen i egen regi och därigenom göra betydande kostnadsbesparingar, som medger att vi kan driva vår fokuserade verksamhet under längre tid med befintligt kapital.

För ytterligare information, vänligen kontakta
Charlotte Fribert – VD
Telefon: +46 763 19 98 98
E-post: charlotte.fribert@toleranzia.com

Om Toleranzia AB
Toleranzia AB (556877-2866) förfogar över en plattformsteknologi för behandling av autoimmuna sjukdomar. Bolagets huvudprojekt riktar sig mot en autoimmun nerv-muskelsjukdom, myastenia gravis, med stort behov av en effektiv medicinsk behandling och en omfattande marknadspotential, för vilken bolaget erhållit Orphan Drug Designation i USA och EU. Plattformsteknologin möjliggör utveckling av terapier som riktar sig mot sjukdomsorsaken – inte bara mot symptomen, vilket i dagsläget är gängse behandlingsmetod. Utöver myastenia gravis, har plattformsteknologin utvärderats mot ytterligare tre indikationer – reumatoid artrit, multipel skleros och diabetes typ 1, där positiva behandlingseffekter har uppnåtts i sjukdomsrelevanta djurmodeller. Toleranzia är grundat av forskare vid Göteborgs universitet. Bolaget är verksamt vid Biotech Center i Göteborg. Läs mer på: www.toleranzia.se.
 

AV:

Nyheter

 • Toleranzia AB beviljas särläkemedelsstatus för TOL2 i USA

  [2017-03-22] Toleranzia AB (¿Toleranzia¿) kan idag meddela att Food and Drug Administration i USA beviljat bolagets särläkemedelsstatusansökan avseende dess nya tolerogen, TOL2.

 • GU Ventures: Kallelse till Årsstämma

  [2017-03-27] Aktieägaren i GU Ventures AB (org. nr 556518-9098) kallas härmed till årsstämma på fredag den 28 april 2017, kl. 12:00-13:30 i Göteborgs universitets lokaler på Vasaplatsen 1, Göteborg, lokal Konsistorierummet.

 • CELLINK AB har tillsatt en Advisory Board

  [2017-03-21] CELLINK AB har tillsatt en Advisory board som ska bistå bolaget i sin strategiska utveckling, den rådgivande gruppen består av fyra individer med gedigen erfarenhet inom sina expertområden. Nedan presenteras rådgivarna.

 • I-Tech: möt investorerna på GST 2017 denna vecka

  [2017-03-21] I-Techs VD, Phillip Chabanne kommer tala på GST Europakonferensen den 23:e mars. Dessutom har Selektope® blivit nominerade till årets GST-pris 2017.

 • GU Ventures välkomnade LOVA-nätverket idag

  [2017-03-08] Idag, på den internationella kvinnodagen, har GU Ventures haft förmånen att på förfrågan från det kvinnliga LOVA nätverket och Helen Giaina på DB Schenker Logistics få prata om innovationer generellt och inom transport och logistik speciellt.

 • Infomöte med finansiären Novo Seeds

  [2017-03-08] GU Ventures hälsar välkomna forskare vid Göteborgs universitet, Chalmers, Västra Götalandsregionen och andra forskare till ett informationsmöte med Novo Seeds!

 • C21 har en stark inverkan på flertalet markörer i en studie

  [2017-03-08] En jämförande undersökning med Vicore Pharmas läkemedelskandidat C21 mot två godkända läkemedel för behandling av Idiopatisk lungfibros (IPF) visar på goda och konkurrenskraftiga resultat för C21.

 • Toleranzia: bokslutskommuniké

  [2017-02-23] Styrelsen och verkställande direktören för Toleranzia AB avger härmed bokslutskommuniké för räkenskapsåret 2016.

Fler nyheter

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2015-02-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?