Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Smartster förstärker styrelsen och tar in mer kapital

Nyhet: 2017-07-12

Smartster (Smartster Group AB), som byggt en digital marknadsplats för erbjudanden i flera länder, har förstärkt styrelsen med Tommy Svensson som tidigare arbetat för bl.a. Hemtex, Lindex och Jetshop. Samtidigt har bolaget fyllt på kassan för dess fortsatta utveckling. Kapitalet om 6,3 MSEK kom från ett antal svenska och norska investerare med kompetens inom retail, fastighet och finans.

Det Borås-baserade startup bolaget Smartster, som har byggt och lanserat sin digitala marknadsplats i Sverige, Norge, Danmark, Tyskland och USA, har rest 6,3 MSEK i ägarkapital sedan årsskiftet. Emissionen har tagits in enligt stämmans bemyndigande till styrelsen och tecknades såväl av befintliga delägare som av nya svenska och norska investerare.

Styrelsen har förstärkts genom att stämman har valt in en av investerarna, Tommy Svensson, som ny ledamot. Han har lång erfarenhet från tillväxtbolag inom såväl private equity ägda som publika bolag i retail branschen. Tommy har haft ledande positioner såsom CFO i Hemtex och för Vårdapoteket, Group Controller på Lindex, samt som vice VD i Jetshop, vilkas expansionserfarenheter kommer väl till pass i Smartster. Därutöver är hans erfarenhet som rådgivare för Min Doktor och Priveq Investment något som Smartster värdesätter.

"Jag är imponerad av Smartsters koncept och den digitala plattform man byggt för att skapa en av de största digitala ”galleriorna” med erbjudanden från såväl lokala butiker som rikstäckande kedjor och internationella nätbutiker", berättar Tommy Svensson.

Smartster erbjuder digitalisering av erbjudanden i reklamblad och printannonser, som är ett mer miljövänligt alternativ och som skapar en ny attraktiv marknadskanal för retailers och för konsumenter. Företaget erbjuder även andra lösningar för butiker och köpcentrum.

"Hittills har fler än 680 retailkedjor valt att gå live på Smartster, vilket är väldigt glädjande! De utgör nu en stor bas av intressanta erbjudanden på Smartster och det ger konsumenten en bra överblick oavsett om man väljer att handla i sin lokala butik, på webben eller via mobilen", säger Andreas Swahn, grundare till Smartster.

Smartsters styrelse består, förutom av Tommy Svensson, även fortsatt av Andreas Swahn, bolagets grundare och VD, av styrelseordföranden Klementina Österberg, VD för GU Ventures, som är en statligt helägd sådd­investerare och inkubator i Göteborg, av Karl Xavier, Head of Investments på CBC Investment Group, samt av Sören Andreasson, tidigare VD och majoritetsägare i Didrikson, som han sålde 2014 till Herkules Private Equity.

"Vi välkomnar Tommy till Smartster! Vi sätter stort värde på hans kompetens och uppskattar det som han tillför", berättar Klementina Österberg, bolagets styrelseord­förande. "Vi välkomnar även de nytill­kom­na delägarna, samt tackar dem och befintliga delägare som har satsat kapital på företagets utveckling. Vi har ett antal spännande möjligheter framgent."


Bland de nya svenska och norska investerarna finns:

Dag Klerfelt, tidigare vVD Carnegie och fastighetsdirektör Åhléns
Sanna Svensson, tidigare CFO på NetOnNet och Eton (skjortan)
Per-Olof Hygren, tidigare koncernchef Fristads
Trond Riiber-Knudsen, tidigare senior partner på McKinsey & Company och Norges ledande startup investerare via sitt bolag TRK Group
Andreas Pay, som driver Urbanium, ett norskt fastighetsbolag som bl.a. äger tre köpcentrum
Thomas Berglund medgrundare till Startup Norway, Angel Challenge, Startup Extreme och Oslo House of Innovation, och som var tidigare grundare av SB12 munsköljmedel och tuggummi.


För mer information kontakta:

Andreas Swahn – VD, Smartster Group AB

Telefon: 0704-22 22 01

E-post: andreas@smartster.com

www.smartster.se


Om Smartster Group AB

Smartster är marknadsplatsen för retailerbjudanden och digitaliserar den tryckta reklamen. Smartster är idag live i 45 länder och har drygt 4,5 miljoner erbjudanden och ca 16 000 varumärke från 680 retailkedjor med både fysiska butiker och nätbutiker i Sverige, Norge, Danmark, Tyskland och USA.

Bifogat:

Pressbild på Tommy Svensson, TSS Consult & Invest och styrelseledamot Smartster

Pressbild på Andreas Swahn, grundare och VD Smartster

Pressbild på Klementina Österberg, GU Ventures och styrelseordförande Smartster

Pressbild på Karl Xavier, CBC Investment Group och styrelseledamot Smartster

Pressbild på Sören Andreasson, tidigare VD och majoritetsägare i Didrikson och styrelsesuppleant i Smartster

Logotyper

Screenshot från startsidan på Smartster.se

AV:

Nyheter

 • PExA har 5 abstracts godkända inför världens största lungkongress

  [2017-08-30] PExA AB (¿PEXA¿) meddelar att fem abstracts baserade på PExAs metod har godkänts för muntlig presentation på ERS 2017 i Milano den 9-13 september 2017. Vid olika sessioner kommer forskare från Göteborgs Universitet, Umeå Universitet och AstraZeneca presentera nya resultat där PExAs metod att samla material från de små luftvägarna har använts.

 • Alzinova slutför framgångsrikt projekt inför det finala prekliniska programmet och beviljas patent i Kanada

  [2017-08-22] Alzinova har slutfört en framgångsrik farmakologisk studie av ALZ-101-vaccinet i en djurmodell. Studien utvärderade olika doseringsintervall och typen av immunrespons som genererades.

 • PExA: Bolaget får order på PExA 2.0

  [2017-08-15] PExA AB ("PExA"), meddelar att Thoraxkliniken vid Skånes universitetssjukhus i Lund beställer sitt andra produktsystem, PExA 2.0. Det första levererades i början av 2017. Ordervärdet på det nya systemet uppgår till ca 335 000 kr och leverans ska enligt plan ske under tredje kvartalet 2017.

 • Nya publikationer med CELLINKs teknologier

  [2017-08-15] CELLINKs produkter har nyligen presenterats i flera nya publikationer av kunder och samarbetspartners. Publikationerna visar de fortsatta framstegen inom Bioprintning, samt hur CELLINKs produktsortiment hjälper till att påskynda forskning inom området.

 • Sixera tar in 10 mkr och investerarna köper flera delägares aktier

  [2017-08-10] Sixera Pharma AB (¿Sixera¿), som utvecklar en ny medicinering mot Nethertons syndrom ¿ en mycket ovanlig hudsjukdom hos barn, har just tagit in 10 mkr. Investerarna, som är välrenommerade inom läkemedelsbranschen, har även en option om att investera ytterligare 25 mkr. Investerarna har även köpt flera delägares aktier, bl.a. 2/3-delar av GU Ventures aktiepost.

 • Alzinova om erhållen H2020 finansiering och tilldelad coach

  [2017-08-10] Alzinova har påbörjat projektet ¿Novel Immunotherapeutic Vaccine for the treatment of Alzheimer¿s disease (IMMOVA)¿, för vilket bolaget erhöll finansiering genom EU:s Horizon 2020 SME instruments, steg 1. Europeiska kommissionen erbjuder, förutom bidraget, också en coach till projektet, som är Carol Routledge.

 • Seatwirl: bolaget söker affärsutvecklare och utvecklingsingenjör

  [2017-08-03] SeaTwirl AB utvecklar en ny typ av flytande vindkraftverk som är robust, enkelt och kostnadseffektivt. Bolaget är i en expansiv fas och söker därför en affärsutvecklare och en utvecklingsingenjör.

 • Seatwirl: firar två år i drift - grattis SEATWIRL S1!

  [2017-08-01] Den 22 Juli 2017 firade Seatwirl att SEATWIRL S1 varit i drift i två år. GU Ventures gratulerar bolaget till denna bedrift!

Fler nyheter

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2015-02-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?