Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Smartster förstärker styrelsen och tar in mer kapital

Nyhet: 2017-07-12

Smartster (Smartster Group AB), som byggt en digital marknadsplats för erbjudanden i flera länder, har förstärkt styrelsen med Tommy Svensson som tidigare arbetat för bl.a. Hemtex, Lindex och Jetshop. Samtidigt har bolaget fyllt på kassan för dess fortsatta utveckling. Kapitalet om 6,3 MSEK kom från ett antal svenska och norska investerare med kompetens inom retail, fastighet och finans.

Det Borås-baserade startup bolaget Smartster, som har byggt och lanserat sin digitala marknadsplats i Sverige, Norge, Danmark, Tyskland och USA, har rest 6,3 MSEK i ägarkapital sedan årsskiftet. Emissionen har tagits in enligt stämmans bemyndigande till styrelsen och tecknades såväl av befintliga delägare som av nya svenska och norska investerare.

Styrelsen har förstärkts genom att stämman har valt in en av investerarna, Tommy Svensson, som ny ledamot. Han har lång erfarenhet från tillväxtbolag inom såväl private equity ägda som publika bolag i retail branschen. Tommy har haft ledande positioner såsom CFO i Hemtex och för Vårdapoteket, Group Controller på Lindex, samt som vice VD i Jetshop, vilkas expansionserfarenheter kommer väl till pass i Smartster. Därutöver är hans erfarenhet som rådgivare för Min Doktor och Priveq Investment något som Smartster värdesätter.

"Jag är imponerad av Smartsters koncept och den digitala plattform man byggt för att skapa en av de största digitala ”galleriorna” med erbjudanden från såväl lokala butiker som rikstäckande kedjor och internationella nätbutiker", berättar Tommy Svensson.

Smartster erbjuder digitalisering av erbjudanden i reklamblad och printannonser, som är ett mer miljövänligt alternativ och som skapar en ny attraktiv marknadskanal för retailers och för konsumenter. Företaget erbjuder även andra lösningar för butiker och köpcentrum.

"Hittills har fler än 680 retailkedjor valt att gå live på Smartster, vilket är väldigt glädjande! De utgör nu en stor bas av intressanta erbjudanden på Smartster och det ger konsumenten en bra överblick oavsett om man väljer att handla i sin lokala butik, på webben eller via mobilen", säger Andreas Swahn, grundare till Smartster.

Smartsters styrelse består, förutom av Tommy Svensson, även fortsatt av Andreas Swahn, bolagets grundare och VD, av styrelseordföranden Klementina Österberg, VD för GU Ventures, som är en statligt helägd sådd­investerare och inkubator i Göteborg, av Karl Xavier, Head of Investments på CBC Investment Group, samt av Sören Andreasson, tidigare VD och majoritetsägare i Didrikson, som han sålde 2014 till Herkules Private Equity.

"Vi välkomnar Tommy till Smartster! Vi sätter stort värde på hans kompetens och uppskattar det som han tillför", berättar Klementina Österberg, bolagets styrelseord­förande. "Vi välkomnar även de nytill­kom­na delägarna, samt tackar dem och befintliga delägare som har satsat kapital på företagets utveckling. Vi har ett antal spännande möjligheter framgent."


Bland de nya svenska och norska investerarna finns:

Dag Klerfelt, tidigare vVD Carnegie och fastighetsdirektör Åhléns
Sanna Svensson, tidigare CFO på NetOnNet och Eton (skjortan)
Per-Olof Hygren, tidigare koncernchef Fristads
Trond Riiber-Knudsen, tidigare senior partner på McKinsey & Company och Norges ledande startup investerare via sitt bolag TRK Group
Andreas Pay, som driver Urbanium, ett norskt fastighetsbolag som bl.a. äger tre köpcentrum
Thomas Berglund medgrundare till Startup Norway, Angel Challenge, Startup Extreme och Oslo House of Innovation, och som var tidigare grundare av SB12 munsköljmedel och tuggummi.


För mer information kontakta:

Andreas Swahn – VD, Smartster Group AB

Telefon: 0704-22 22 01

E-post: andreas@smartster.com

www.smartster.se


Om Smartster Group AB

Smartster är marknadsplatsen för retailerbjudanden och digitaliserar den tryckta reklamen. Smartster är idag live i 45 länder och har drygt 4,5 miljoner erbjudanden och ca 16 000 varumärke från 680 retailkedjor med både fysiska butiker och nätbutiker i Sverige, Norge, Danmark, Tyskland och USA.

Bifogat:

Pressbild på Tommy Svensson, TSS Consult & Invest och styrelseledamot Smartster

Pressbild på Andreas Swahn, grundare och VD Smartster

Pressbild på Klementina Österberg, GU Ventures och styrelseordförande Smartster

Pressbild på Karl Xavier, CBC Investment Group och styrelseledamot Smartster

Pressbild på Sören Andreasson, tidigare VD och majoritetsägare i Didrikson och styrelsesuppleant i Smartster

Logotyper

Screenshot från startsidan på Smartster.se

AV:

Nyheter

 • CELLINK offentliggör kvartalsrapport för tredje kvartalet

  [2017-07-19] CELLINK AB (¿CELLINK¿ eller ¿Bolaget¿) offentliggör kvartalsrapport för perioden 1 mars 2017 ¿ 31 maj 2017 samt resultatet för de första nio månaderna.

 • CELLINK genomför riktad nyemission av B-aktier om 30 MSEK

  [2017-07-12] Styrelsen för CELLINK AB (publ) ("CELLINK" eller "Bolaget") har, med stöd av det bemyndigande styrelsen erhöll på Bolagets årsstämma den 29 september 2016, beslutat om en riktad nyemission till en minde grupp investerare om totalt 344 829 B-aktier.

 • Smartster förstärker styrelsen och tar in mer kapital

  [2017-07-12] Smartster (Smartster Group AB), som byggt en digital marknadsplats för erbjudanden i flera länder, har förstärkt styrelsen med Tommy Svensson som tidigare arbetat för bl.a. Hemtex, Lindex och Jetshop. Samtidigt har bolaget fyllt på kassan för dess fortsatta utveckling. Kapitalet om 6,3 MSEK kom från ett antal svenska och norska investerare med kompetens inom retail, fastighet och finans.

 • CELLINK tecknar distributionsavtal med Thermo Fisher Scientific ANZ

  [2017-07-11] CELLINK har tecknat ett exklusivt distributionsavtal med en av världens största distributörer av laboratorieutrustning för Australien och Nya Zeeland. Avtalet omfattar distribueringen av alla CELLINKs produkter och hjälper CELLINK att nå fler kunder i regionen.

 • VINNOVA befäster GU Ventures excellence med 4 mkr

  [2017-07-08] VINNOVA har utvärderat ett flertal inkubatorer under våren och har beslutat om att fortsatt bevilja stöd till bland annat GU Ventures med 4 mkr i det nationella excellence programmet för svenska inkubatorer.

 • Sök pengar till affärsidé som leder till minskad segregation!

  [2017-07-07] Har du en idé som leder till minskad segregation? Då finns det pengar att söka! Den 24:e augusti kl 13 står GU Ventures tillsammans med Mötesplats Social Innovation värd för Vinnovas informationsmöte i Göteborg kring utlysningen ¿Social innovation mot segregation¿.

 • Alzinova: Alzinova inleder EU finansierat SME instruments steg 1 projekt och tilldelas coach

  [2017-07-03] Alzinova har nu påbörjat projektet ¿Novel Immunotherapeutic Vaccine for the treatment of Alzheimer¿s disease (IMMOVA)¿, för vilket bolaget erhöll finansiering genom Horizon 2020 SME instruments steg 1. Europeiska kommissionen erbjuder, förutom bidraget, också en coach till projektet, som nu har utsetts.

 • Toleranzia: Uppdatering kring optimeringsarbetet avseende tillverkningsprocessen för läkemedelskandidaten TOL1

  [2017-07-03] Efter att ha genomfört ett flertal förändringar i tillverkningsprocessen för bolagets läkemedelskandidat TOL1 har Toleranzia nu uppnått en betydligt renare produkt som bedöms uppfylla de kvalitetskrav som ställs på biologiska läkemedel. Arbetet med att förbättra produktiviteten och utbytet i processen fortgår i samarbete med extern expertis ¿ Leads To Development SARL (¿L2D¿). Denna ytterligare optimering medför att den tidigare meddelade övergripande tidplanen kommer att förskjutas något. Första kliniska studie planeras att starta 2019.

Fler nyheter

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2015-02-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?