PExA har 5 abstracts godkända inför världens största lungkongress

Nyhet: 2017-08-30

PExA AB ("PEXA") meddelar att fem abstracts baserade på PExAs metod har godkänts för muntlig presentation på ERS 2017 i Milano den 9-13 september 2017. Vid olika sessioner kommer forskare från Göteborgs Universitet, Umeå Universitet och AstraZeneca presentera nya resultat där PExAs metod att samla material från de små luftvägarna har använts.

ERS - European Respiratory Society International Congress genomförs den 9-13 september 2017 i Milano och är med sina cirka 25 000 deltagare världens största vetenskapliga kongress inom luftvägar och associerade lungsjukdomar.

Abstracts

1. Late Breaking Abstract - The first direct comparison between BAL-fluid and the PExA methodology in healthy individuals. Session: Update and new perspectives in Airway Diseases. Presenter: A. Behndig, Umeå.

2. Late Breaking Abstract - Exploring particles from exhaled air as a new source for protein biomarkers from the airways. Session: Techniques in Biomarker selection. Presenter: J. Östling, AstraZeneca.

3. Late Breaking Abstract - Aging change the protein-profile of lining fluid from small airways. Session: Monitoring novel biomarkers in Asthma. Presenter: J. Östling, AstraZeneca.

4. The effect of smoking on exhaled lining fluid from small airways. Session: Techniques in Biomarker selection. Presenter: E. Viklund, Gothenburg.

5. Pattern of phospholipids and Surfactant Protein A in Particles in Exhaled Air (PExA). Session: Techniques in Biomarker selection. Presenter: A. Olin, Gothenburg.

I samband med ERS arrangerar PExA AB ett eget vetenskapligt satellitmöte som hittills cirka 60 internationellt framstående lungforskare samt läkemedelsbolag registrerat sig för. Mötets agenda finns på bolagets hemsida www.pexa.se och bland föredragshållarna återfinns Jörgen Östling, AstraZeneca och Sandra Lindstedt-Ingemansson vid Thoraxkliniken, Skånes universitetssjukhus i Lund. Mötet är fokuserat kring nya forsknings-resultat med PExAs metod.

VD Erik Ekbo kommenterar

– Det är mycket glädjande att se hela fem abstracts där vår teknik varit central för nya upptäckter inom lungforskning. Vid tidigare konferenser har det rört sig om enstaka abstrakt. Genom att metoden återkommer i flera presentationer och vid olika sessioner under konferensen, bidrar det till ökad uppmärksamhet i vår målgrupp. Att vi dessutom kommer närvara och arrangera ett eget satellitmöte i samband med kongressen hjälper oss att sprida de nya resultaten. Vi har ett jättespännande program och kan konstatera en hel del nya namn bland våra deltagare vilka även representerar nya indikationsområden, såsom lungtransplantation och intensivvård.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Erik Ekbo, VD PExA AB

E-post: erik@pexa.se

Denna information är sådan information som PExA AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 28 augusti 2017.

PExA AB, Erik Dahlbergsgatan 11A, Vån 2, 411 26 Göteborg Tel: +46 31 786 51 63, www.pexa.se

• PExA har 5 abstracts godkända inför världens största lungkongress

[2017-08-30] PExA AB (¿PEXA¿) meddelar att fem abstracts baserade på PExAs metod har godkänts för muntlig presentation på ERS 2017 i Milano den 9-13 september 2017. Vid olika sessioner kommer forskare från Göteborgs Universitet, Umeå Universitet och AstraZeneca presentera nya resultat där PExAs metod att samla material från de små luftvägarna har använts.

• Alzinova slutför framgångsrikt projekt inför det finala prekliniska programmet och beviljas patent i Kanada

[2017-08-22] Alzinova har slutfört en framgångsrik farmakologisk studie av ALZ-101-vaccinet i en djurmodell. Studien utvärderade olika doseringsintervall och typen av immunrespons som genererades.

• PExA: Bolaget får order på PExA 2.0

[2017-08-15] PExA AB ("PExA"), meddelar att Thoraxkliniken vid Skånes universitetssjukhus i Lund beställer sitt andra produktsystem, PExA 2.0. Det första levererades i början av 2017. Ordervärdet på det nya systemet uppgår till ca 335 000 kr och leverans ska enligt plan ske under tredje kvartalet 2017.

• Nya publikationer med CELLINKs teknologier

[2017-08-15] CELLINKs produkter har nyligen presenterats i flera nya publikationer av kunder och samarbetspartners. Publikationerna visar de fortsatta framstegen inom Bioprintning, samt hur CELLINKs produktsortiment hjälper till att påskynda forskning inom området.

• Sixera tar in 10 mkr och investerarna köper flera delägares aktier

[2017-08-10] Sixera Pharma AB (¿Sixera¿), som utvecklar en ny medicinering mot Nethertons syndrom ¿ en mycket ovanlig hudsjukdom hos barn, har just tagit in 10 mkr. Investerarna, som är välrenommerade inom läkemedelsbranschen, har även en option om att investera ytterligare 25 mkr. Investerarna har även köpt flera delägares aktier, bl.a. 2/3-delar av GU Ventures aktiepost.

• Alzinova om erhållen H2020 finansiering och tilldelad coach

[2017-08-10] Alzinova har påbörjat projektet ¿Novel Immunotherapeutic Vaccine for the treatment of Alzheimer¿s disease (IMMOVA)¿, för vilket bolaget erhöll finansiering genom EU:s Horizon 2020 SME instruments, steg 1. Europeiska kommissionen erbjuder, förutom bidraget, också en coach till projektet, som är Carol Routledge.

• Seatwirl: bolaget söker affärsutvecklare och utvecklingsingenjör

[2017-08-03] SeaTwirl AB utvecklar en ny typ av flytande vindkraftverk som är robust, enkelt och kostnadseffektivt. Bolaget är i en expansiv fas och söker därför en affärsutvecklare och en utvecklingsingenjör.

• Seatwirl: firar två år i drift - grattis SEATWIRL S1!

[2017-08-01] Den 22 Juli 2017 firade Seatwirl att SEATWIRL S1 varit i drift i två år. GU Ventures gratulerar bolaget till denna bedrift!