PExA får order från Finland

Nyhet: 2017-10-06

PExA AB ("PExA") kan rapportera att bolaget erhållit en order från ett ledande barnsjukhus i Finland. Affären innebär att kunden hyr ett komplett system, PExA 2.0, under minst sex månader. Ordervärdet uppgår till cirka 120 000 kr.

PExA har ingått avtal med ett av Finlands största barn- och ungdomssjukhus om uthyrning av PExA 2.0. Sjukhuset avser att använda produkten i forskning kring lungsjukdomar bland barn och unga. Leverans och installation sker omgående.

För bolagets metod, som möjliggör insamling av mikroskopiska spårämnen från utandningsluften, innebär det att den nu kommer utvärderas för användning på barn och unga som drabbats av lungsjukdomar.

För ytterligare information om PExA, vänligen kontakta:

Erik Ekbo, VD
E-post: erik@pexa.se