Pexa: Styrelsen och verkställande direktören för PExA AB avger härmed delårsrapport för det första kvartalet 2017.

Nyhet: 2017-05-05

Länk till Pexas delårsrapport

Sammanfattning av delårsrapport

Första kvartalet (2017-01-01 – 2017-03-31)

- Nettoomsättningen uppgick till 832 288 SEK (0).

- Resultatet efter finansiella poster uppgick till -1 256 133 SEK (-638 333).

- Resultatet per aktie uppgick till -0,14 SEK (-0,07) före utspädning och -0,13 SEK (-0,07) efter utspädning.

- Soliditeten uppgick till 95,7 % (90,0).
Resultatet per aktie: Periodens resultat dividerat med 9 225 800 aktier per 2017-03-31. Soliditet: Eget kapital dividerat med totalt kapital.
Belopp inom parantes: Jämförande period föregående år.
Med ”Bolaget” eller ”PExA” avses PExA AB med organisationsnummer 556956-9246.

Väsentliga händelser under det första kvartalet 2017

- PExA erhåller en order från en amerikansk federal myndighet värd cirka 450 000 SEK. Ordern är på ett komplett PExA 2.0-system och levererades under första kvartalet 2017.
Övriga händelser under det första kvartalet 2017

- Den andra internationella konferensen om PExA och sjukdomar i de små luftvägarna hålls i januari 2017. På tvådagarsmötet i Göteborg deltog närmare 100 inter- nationella mötesdeltagare från ledande europeiska forskningsinstitutioner samt representanter från globala läkemedelsbolag.

- Under rubriken ”PExA andas kvalitet och affärs- mannaskap” publicerar den oberoende analys- tjänsten SvD Börsplus i slutet av januari 2017 en analys av Bolaget.

- PExA meddelar i februari 2017 att Bolaget genomfört kick-off möten för European Commission Horizon 2020 Fas I. PExAs studie om förutsättningarna för att genomföra ett omfattande program rörande "Biomarkörer för luftvägssjukdomar detekterbara i utandad luft genom ett nytt teknologiskt instrument för forskning och sjukvård”, startades upp med planeringsmöten ihop med en särskilt utsedd EU-coach och den internationella konsultfirma som PExA anlitat.

- Den pågående förstudien som finansierats med medel från EU:s Horizon 2020 är i slutfasen. Rapporten över studien beräknas kunna lämnas in till Europeiska kommissionen i slutet av andra kvartalet 2017. En godkänd förstudie öppnar för en ansökan om ett mer omfattande FAS 2-program.

- PExA genomför ett kundmöte som bland annat resulterar i en inbjudan att delta på det internationella mötet ’The Future of Critical Care – A brainstorming Meeting’ som äger rum i Portugal i mitten av maj 2017. Bolaget kommer att delta på mötet och demonstrera PExAs teknologi.

- PExA planerar att arrangera ett satellitmöte i anslutning till ERS International congress, världens största lung- konferens, som äger rum i Milano i september 2017. PExAs möte kommer behandla nya och framtida forsk- ningsrön baserade på PExAs metod och internationellt tongivande forskare förväntas delta.

• AppSpotr inleder satsning på den asiatiska marknaden

[2017-05-29] AppSpotr AB har ing ått ett samarbetsavtal med det Hongkong-baserade investmentbolaget Novel Unicorn Ltd. (¿ Novel Unicorn ¿) avseende bearbetning av den asiatiska marknaden. Om alla milstolpar i avtalet uppfylls blir Novel Unicorn ny huvudägare i AppSpotr samtidigt som AppSpotr får en stark position på den asiatiska marknaden. För att finansiera satsningen kommer AppSpotr att genomföra nyemissioner som totalt uppgår till cirka 15 MSEK, varav 5 MSEK är en riktad emission till Novel Unicorn.

• Toleranzia på internationell myastenia gravis-konferens i New York

[2017-05-26] Den 15-17 maj 2017 arrangerades det stora internationella myastenia gravis-mötet i New York, USA, av New York Academy of Sciences och Myasthenia Gravis Foundation of USA. Toleranzia AB (¿Toleranzia¿) fanns på plats för mötet.

• Cereno Scientific publicerar Videointervju, ekonomiska rapporter samt kallelse till årsstämma

[2017-05-26] Cereno Scientific publicerar Videointervju, de ekonomiska rapporterna Delårsrapport Q1 2017 och Årsredovisning 2016, samt kallelse till årsstämma.

• PExA:s lägesrapporter om en ny studie respektive om ett forskarmöte

[2017-05-26] PExA:s lägesrapporter om en ny studie respektive om ett forskarmöte Härmed vill vi sprida två lägesrapporter från PExA AB (publ).

• Surgical Science är på väg till börsen - ska noteras på First North

[2017-05-25] Surgical Science, som erbjuder VR-träning inom titthålskirurgi, reser i skrivande stund ca 70 MSEK och utökar sin ägarkrets med målet att noteras på Nasdaq First North i juni. Bolaget har startats av idégivaren Dr Anders Hyltander vid Göteborgs universitet och Sahlgrenska Universitetssjukhuset, samt av GU Ventures. Idag ägs bolaget av investerare till drygt 90%, samt av personalen och GU Ventures. Finansiell rådgivare är Erik Penser Bank.

• AppSpotr vald till 2017 Red Herring Top 100

[2017-05-25] Vid Top 100 forumet, som lyfter och belyser Europas ledande startups, har Red Herring nu utannonserat vinnarna till det Europeiska priset "Red Herring Europe awards". Vi kan med stor glädje berätta att AppSpotr blivit en top 100 vinnare!

• Hypocampus inleder samarbete med NTI-skolan

[2017-05-24] NTI-skolan med närmare 60 000 studerande årligen i Norden har valt att samarbeta med Hypocampus för att utveckla NTI-skolans digitala pedagogik.

• CELLINK talar om genombrott inom Bioprintning på internationell konferens

[2017-05-26] CELLINK talar vid den 2: a internationella konferensen om 3D-Printning inom medicin i Mainz, Tyskland.