IDA-änglarna och GU Ventures ingår samarbete

Nyhet: 2017-02-03

IDA-änglarna (Investing Dedicated Angels), drygt trettio kvinnliga investerare, och GU Ventures har inlett ett samarbete med mål att öka stöttningen av företag i tidiga skeden genom finansiella- och personella resurser.

Parterna kommer att samarbeta genom saminvesteringar i företag i tidiga skeden, samt kompetensförstärkning av dessa företags affärsutveckling inom styrelse och ledning. Dessutom kommer parterna att utvecklas genom samarbetet i form av deltagande i gemensamma utbildningar, korsbefrukta varandras stora kontaktnät och ge entreprenörerna nya ingångar.

- ”Vårt nätverk har både en enorm bredd i kompetens och lång erfarenhet som spänner över många branscher, olika faser, bolagsbyggande och affärsutveckling. Vi har tidigare saminvesterat med GU Ventures i flera företag och därför faller det sig naturligt att inleda ett formellt samarbete” säger Ingrid Thulin, IDA.

IDA-änglarna har stor kunskap inom många områden, såsom utveckling, produktion, inköp, försäljning och ledarskap, vilket de erbjuder alla de företag som de väljer att investera i. Likaså erbjuder GU Ventures genom sin inkubator kompetens inom ovan nämnda områden till sina bolag. Där kan IDA utgöra ett intressant komplement.

- "Det är väldigt roligt att se hur IDAs vision sammanfaller med GU Ventures vision. Vi vill inom GU Ventures öka jämställdheten i de bolag som vi jobbar med, vilket vi kan göra tillsammans med IDA-änglarna. IDA är ju ett att de få renodlat kvinnliga investeringsnätverken och att fördjupa samarbetet är ett självklart nästa steg." säger Klementina Österberg, GU Ventures.

Under våren planerar parterna att genomföra ett antal investeringsevent tillsammans, dit de välkomnar idégivare och entreprenörer som söker intelligent kapital. Förutom jämställdhet som gemensam mission premierar parterna företag som strävar efter ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet.

För mer information, kontakta:

Ingrid Thulin, IDA, + 46 (0)72 – 303 1320, ingrid.thulin@gmail.com

Klementina Österberg, GU Ventures, + 46 (0)70 – 440 1190, klementina@ventures.gu.se

Mer om IDA:

IDA är ett nätverk av kvinnliga affärsänglar i Västsverige som startade 2008 och har ett 30-tal medlemmar. IDA har investerat i drygt 20 bolag i tidigt skede, som ett av få renodlat kvinnliga investerarnätverk i världen. Förutom kapital bidrar IDAs medlemmar med kompetenser som både entreprenörerna och medlemmarna har stor nytta av. IDA värdesätter öppenhet, tydlighet, prestigelöshet och kompetens.

IDAs mål är att:
•bidra till ökade möjligheter för tillväxtföretag med god potential att skaffa pengar, kompetens och nätverk.
•bidra med kompetens och kapital till hållbara företag i startupfas
•bidra till en vidgad syn på företagande tack vare fler kvinnliga investerare
•vara en arena för presentation av intressanta företag
•ha roligt

• PExA: Bolaget får order på PExA 2.0

[2017-08-15] PExA AB ("PExA"), meddelar att Thoraxkliniken vid Skånes universitetssjukhus i Lund beställer sitt andra produktsystem, PExA 2.0. Det första levererades i början av 2017. Ordervärdet på det nya systemet uppgår till ca 335 000 kr och leverans ska enligt plan ske under tredje kvartalet 2017.

• Nya publikationer med CELLINKs teknologier

[2017-08-15] CELLINKs produkter har nyligen presenterats i flera nya publikationer av kunder och samarbetspartners. Publikationerna visar de fortsatta framstegen inom Bioprintning, samt hur CELLINKs produktsortiment hjälper till att påskynda forskning inom området.

• Sixera tar in 10 mkr och investerarna köper flera delägares aktier

[2017-08-10] Sixera Pharma AB (¿Sixera¿), som utvecklar en ny medicinering mot Nethertons syndrom ¿ en mycket ovanlig hudsjukdom hos barn, har just tagit in 10 mkr. Investerarna, som är välrenommerade inom läkemedelsbranschen, har även en option om att investera ytterligare 25 mkr. Investerarna har även köpt flera delägares aktier, bl.a. 2/3-delar av GU Ventures aktiepost.

• Alzinova om erhållen H2020 finansiering och tilldelad coach

[2017-08-10] Alzinova har påbörjat projektet ¿Novel Immunotherapeutic Vaccine for the treatment of Alzheimer¿s disease (IMMOVA)¿, för vilket bolaget erhöll finansiering genom EU:s Horizon 2020 SME instruments, steg 1. Europeiska kommissionen erbjuder, förutom bidraget, också en coach till projektet, som är Carol Routledge.

• Seatwirl: bolaget söker affärsutvecklare och utvecklingsingenjör

[2017-08-03] SeaTwirl AB utvecklar en ny typ av flytande vindkraftverk som är robust, enkelt och kostnadseffektivt. Bolaget är i en expansiv fas och söker därför en affärsutvecklare och en utvecklingsingenjör.

• Seatwirl: firar två år i drift - grattis SEATWIRL S1!

[2017-08-01] Den 22 Juli 2017 firade Seatwirl att SEATWIRL S1 varit i drift i två år. GU Ventures gratulerar bolaget till denna bedrift!

• Cellink: Erik Gatenholm, VD skriver i Forbes.com

[2017-08-01] Erik Gatenholm som är VD och medgrundare till CELLINK tipsar i nättidningen Forbes.com om vilka medarbetare man behöver ha med i sitt team för att nå framgång med sitt startup-bolag inom Biotech.

• Appspotr: bolagets företrädesemission övertecknad med teckningsgrad om cirka 320 procent

[2017-08-01] AppSpotr tar in cirka 15 MSEK sammanlagt under juli, genom dels en företrädes- och dels en riktad emission. Företrädesemissionen om cirka 10,3 MSEK tecknades till cirka 32,8 MSEK inklusive teckningsförbindelser, vilket motsvarar en teckningsgrad om cirka 320 procent. I den riktade emissionen tecknades 5 MSEK.