IDA-änglarna och GU Ventures ingår samarbete

Nyhet: 2017-02-03

IDA-änglarna (Investing Dedicated Angels), drygt trettio kvinnliga investerare, och GU Ventures har inlett ett samarbete med mål att öka stöttningen av företag i tidiga skeden genom finansiella- och personella resurser.

Parterna kommer att samarbeta genom saminvesteringar i företag i tidiga skeden, samt kompetensförstärkning av dessa företags affärsutveckling inom styrelse och ledning. Dessutom kommer parterna att utvecklas genom samarbetet i form av deltagande i gemensamma utbildningar, korsbefrukta varandras stora kontaktnät och ge entreprenörerna nya ingångar.

- ”Vårt nätverk har både en enorm bredd i kompetens och lång erfarenhet som spänner över många branscher, olika faser, bolagsbyggande och affärsutveckling. Vi har tidigare saminvesterat med GU Ventures i flera företag och därför faller det sig naturligt att inleda ett formellt samarbete” säger Ingrid Thulin, IDA.

IDA-änglarna har stor kunskap inom många områden, såsom utveckling, produktion, inköp, försäljning och ledarskap, vilket de erbjuder alla de företag som de väljer att investera i. Likaså erbjuder GU Ventures genom sin inkubator kompetens inom ovan nämnda områden till sina bolag. Där kan IDA utgöra ett intressant komplement.

- "Det är väldigt roligt att se hur IDAs vision sammanfaller med GU Ventures vision. Vi vill inom GU Ventures öka jämställdheten i de bolag som vi jobbar med, vilket vi kan göra tillsammans med IDA-änglarna. IDA är ju ett att de få renodlat kvinnliga investeringsnätverken och att fördjupa samarbetet är ett självklart nästa steg." säger Klementina Österberg, GU Ventures.

Under våren planerar parterna att genomföra ett antal investeringsevent tillsammans, dit de välkomnar idégivare och entreprenörer som söker intelligent kapital. Förutom jämställdhet som gemensam mission premierar parterna företag som strävar efter ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet.

För mer information, kontakta:

Ingrid Thulin, IDA, + 46 (0)72 – 303 1320, ingrid.thulin@gmail.com

Klementina Österberg, GU Ventures, + 46 (0)70 – 440 1190, klementina@ventures.gu.se

Mer om IDA:

IDA är ett nätverk av kvinnliga affärsänglar i Västsverige som startade 2008 och har ett 30-tal medlemmar. IDA har investerat i drygt 20 bolag i tidigt skede, som ett av få renodlat kvinnliga investerarnätverk i världen. Förutom kapital bidrar IDAs medlemmar med kompetenser som både entreprenörerna och medlemmarna har stor nytta av. IDA värdesätter öppenhet, tydlighet, prestigelöshet och kompetens.

IDAs mål är att:
•bidra till ökade möjligheter för tillväxtföretag med god potential att skaffa pengar, kompetens och nätverk.
•bidra med kompetens och kapital till hållbara företag i startupfas
•bidra till en vidgad syn på företagande tack vare fler kvinnliga investerare
•vara en arena för presentation av intressanta företag
•ha roligt

• CELLINK genomför riktad nyemission av B-aktier om 30 MSEK till Handelsbanken Fonder

[2017-10-06] Styrelsen för CELLINK AB (publ) ("CELLINK" eller "Bolaget") har, med stöd av det bemyndigande styrelsen erhöll på Bolagets årsstämma den 29 september 2016, beslutat om en riktad nyemission till Handelsbanken Fonder om totalt 326 087 B-aktier.

• SeaTwirl släpper bokslutskommuniké

[2017-10-06] Styrelsen och verkställande direktören för SeaTwirl AB avger rapport för perioden 2016-09-01 - 2017-08-31.

• Hypocampus inleder samarbete med Sophiahemmet Högskola

[2017-10-06] Sophiahemmet Högskola har valt att samarbeta med Hypocampus för att göra årets skräddarsydda intensivutbildning för nyanlända läkare ännu bättre. För andra året i rad ges kursen med målet att underlätta för studenterna att klara kunskapsprovet för utomeuropeiska läkare. Studenterna kommer att använda Hypocampus plattform i sin utbildning.

• Cereno Scientific får godkännande för att starta klinisk studie med sin läkemedelskandidat CS1

[2017-10-06] Cereno Scientific (Aktietorget: ¿CRNO B¿) meddelar idag att företaget har fått godkännande av Läkemedelsverket och Etikprövningsnämnden i Uppsala för att starta en klinisk studie med läkemedelskandidaten CS1.

• Alzinova rapporterar EU finansierat SME instrument steg 1

[2017-10-06] Alzinova har nu slutfört och avrapporterat projektet ¿Novel Immunotherapeutic Vaccine for the treatment of Alzheimer¿s disease (IMMOVA)¿, för vilket bolaget erhöll finansiering genom Horizon 2020 SME instruments steg 1 med ¿ 50,000.

• PExA får order från Finland

[2017-10-06] PExA AB ("PExA") kan rapportera att bolaget erhållit en order från ett ledande barnsjukhus i Finland. Affären innebär att kunden hyr ett komplett system, PExA 2.0, under minst sex månader. Ordervärdet uppgår till cirka 120 000 kr.

• CELLINK har ingått samarbetsavtal med MIT i USA

[2017-10-06] CELLINK har ingått ett samarbetsavtal med professor Robert S. Langers laboratorium vid Massachusetts Institute of Technology i USA. Labbet är erkänt som det största biomedicinska laboratoriet i världen med över 100 forskare. Samarbetet är inledningsvis ett år, innefattande flera olika forskningsprojekt.

• CELLINK beviljas mönsterskydd

[2017-10-06] CELLINK har beviljats mönsterskydd för bolagets senaste produkt, BIO X. Mönsterskyddet även kallat designpatent är en komponent i bolagets IP-strategi för att skydda sina tillgångar.