Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hypocampus inleder samarbete med Sophiahemmet Högskola

Nyhet: 2017-10-06

Sophiahemmet Högskola har valt att samarbeta med Hypocampus för att göra årets skräddarsydda intensivutbildning för nyanlända läkare ännu bättre. För andra året i rad ges kursen med målet att underlätta för studenterna att klara kunskapsprovet för utomeuropeiska läkare. Studenterna kommer att använda Hypocampus plattform i sin utbildning.

Hypocampus AB är ett företag från Göteborg som utvecklar en digital plattform för lärande. I Hypocampus plattform studerar idag över 5000 läkarstudenter och läkare enligt de evidensbaserade metoder som främjar ökad inlärning och får större del av kunskapen att fastna i långtidsminnet.

– Vi är väldigt glada att kunna hjälpa till och förbättra utbildningen för just denna studentgrupp. Det är en väldigt ambitiös grupp som har potential att tillföra väldigt stort värde till den svenska vården. Samtidigt har insatserna för att hjälpa dessa individer in på arbetsmarknaden inte skett tillräckligt snabbt. Vi har märkt att en väldigt stor andel av alla utomeuropeiska läkare redan använder sig av hypocampus och vi tror att det kan bli ännu bättre om vi dessutom samarbetar med en skicklig utbildningsaktör som Sophiahemmet Högskola, säger Elias Berge, VD på Hypocampus.

För mer information, kontakta:

Elias Berge, VD på Hypocampus på elias@hypocampus.se eller 073-553 17 89.

Om Hypocampus
Hypocampus AB är ett företag från Göteborg som utvecklar en digital plattform för lärande. I Hypocampus plattform studerar idag 5000 läkarstudenter och läkare enligt de evidensbaserade metoder som främjar ökad inlärning och får större del av kunskapen att fastna i långtidsminnet. Genom att använda test enhanced learning och spaced repetition (en metod som bygger på att man kan öka långtidsinlärningen genom att dela upp repetitionstillfällena utefter kalkylerade intervaller) och sedan optimera inlärningsprocessen utifrån personliga lärförmågor och kunskapsluckor, är målet med mjukvaran att på sikt höja kunskapsnivån i hela läkarkåren och att sprida konceptet till andra utbildningar. Hypocampus ingår i Göteborgs universitets inkubator hos GU Ventures och ägs idag av grundarna och GU Ventures.

Om Sophiahemmet Högskola
Sophiahemmet Högskola är en enskild högskola med Sophiahemmet, ideell förening som huvudman. Högskolan har cirka 450 heltidsstuderande studenter i det treåriga sjuksköterskeprogrammet och cirka 1500 studenter totalt.

Sophiahemmet Högskola samverkar med andra lärosäten och det omgivande samhället regionalt, nationellt och internationellt och har som mål att vidareutveckla nationella och internationella kontakter för samarbete och kunskapsutbyte kring människors hälsa.

Om Edtech-branschen
Branschen för Education Technology, Edtech, är en av de snabbast växande branscherna i världen, enligt en kartläggning som genomförts av branschorganisationen EdTech Sweden med medfinansiering från Vinnova. 2020 spås den globala marknaden vara värd 252 miljarder dollar. Det finns en stark tro på att gränslandet mellan teknologi och lärande kommer att utvecklas och att marknaden kommer att öka markant.


GU Ventures delar nyheter och information om alla våra företag.
 

AV:

Nyheter

 • CELLINK genomför riktad nyemission av B-aktier om 30 MSEK till Handelsbanken Fonder

  [2017-10-06] Styrelsen för CELLINK AB (publ) ("CELLINK" eller "Bolaget") har, med stöd av det bemyndigande styrelsen erhöll på Bolagets årsstämma den 29 september 2016, beslutat om en riktad nyemission till Handelsbanken Fonder om totalt 326 087 B-aktier.

 • SeaTwirl släpper bokslutskommuniké

  [2017-10-06] Styrelsen och verkställande direktören för SeaTwirl AB avger rapport för perioden 2016-09-01 - 2017-08-31.

 • Hypocampus inleder samarbete med Sophiahemmet Högskola

  [2017-10-06] Sophiahemmet Högskola har valt att samarbeta med Hypocampus för att göra årets skräddarsydda intensivutbildning för nyanlända läkare ännu bättre. För andra året i rad ges kursen med målet att underlätta för studenterna att klara kunskapsprovet för utomeuropeiska läkare. Studenterna kommer att använda Hypocampus plattform i sin utbildning.

 • Cereno Scientific får godkännande för att starta klinisk studie med sin läkemedelskandidat CS1

  [2017-10-06] Cereno Scientific (Aktietorget: ¿CRNO B¿) meddelar idag att företaget har fått godkännande av Läkemedelsverket och Etikprövningsnämnden i Uppsala för att starta en klinisk studie med läkemedelskandidaten CS1.

 • Alzinova rapporterar EU finansierat SME instrument steg 1

  [2017-10-06] Alzinova har nu slutfört och avrapporterat projektet ¿Novel Immunotherapeutic Vaccine for the treatment of Alzheimer¿s disease (IMMOVA)¿, för vilket bolaget erhöll finansiering genom Horizon 2020 SME instruments steg 1 med ¿ 50,000.

 • PExA får order från Finland

  [2017-10-06] PExA AB ("PExA") kan rapportera att bolaget erhållit en order från ett ledande barnsjukhus i Finland. Affären innebär att kunden hyr ett komplett system, PExA 2.0, under minst sex månader. Ordervärdet uppgår till cirka 120 000 kr.

 • CELLINK har ingått samarbetsavtal med MIT i USA

  [2017-10-06] CELLINK har ingått ett samarbetsavtal med professor Robert S. Langers laboratorium vid Massachusetts Institute of Technology i USA. Labbet är erkänt som det största biomedicinska laboratoriet i världen med över 100 forskare. Samarbetet är inledningsvis ett år, innefattande flera olika forskningsprojekt.

 • CELLINK beviljas mönsterskydd

  [2017-10-06] CELLINK har beviljats mönsterskydd för bolagets senaste produkt, BIO X. Mönsterskyddet även kallat designpatent är en komponent i bolagets IP-strategi för att skydda sina tillgångar.

Fler nyheter

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2015-02-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?