GU Ventures uppmärksammar och gratulerar

Nyhet: 2017-02-03

GU Ventures vision är att förbättra världen genom att kommersialisera nya banbrytande idéer. För att uppnå det behövs engagerade, duktiga och drivna individer, som med egen övertygelse gör exceptionella saker.

Under 2016 har nedan personer utmärkt sig särskilt bland de flera hundratals som vi arbetar med. Därför lyfter GU Ventures fram dem som förebilder, tackar för deras insatser och gratulerar till ett exceptionellt resultat!

Årets ledare 2016

Sara Malcus, VD för MetaboGen AB

Sara Malcus har landat en stor och viktig affär för mikrobiomföretaget MetaboGen med ett globalt läkemedelsbolag, Ferring Pharmaceuticals. Affären gällde en ny indikation för MetaboGen, graviditetsklåda. Hon har även startat en klinisk studie tillsammans med sjukvården. Vid lyckat utfall av studien är målet att utveckla behandling mot graviditetsklåda. MetaboGen driver även program inom graviditetsdiabetes med målet att minska utveckling av diabetes hos mamma och barn baserat på tarmfloran. Sara har utfört allt detta på ett imponerande och professionellt sätt, som visar vilken skicklig ledare hon är.

www.metabogen.com

Årets grundare 2016

Erik Gatenholm, Hector Martinez, Gusten Danielsson, Jockum Svanberg, grundare, samt styrelseordförande Göran Nordlund i Cellink AB

Grundarna av Cellink har startat sin verksamhet för ett år sedan. På den korta tiden har de tagit fram en 3D-bioskrivare och eget biobläck, vilka de har sålt och levererat tillkunder i drygt 30 länder. De har även attraherat kapital i två rundor och noterat Cellinks B-aktie på Nasdaq First North, där aktiekursen har fyrdubblats sedan november. De har även vunnit en mängd utmärkelser för sin affärsidé och sitt entreprenörskap. De utgör ett mycket imponerade grundarteam!

www.cellink.eu

Årets medarbetare 2016

Lorna Fletcher, IP expert och affärsutvecklare vid GU Ventures AB

Lorna Fletcher har etablerat en rutinerad process för verifieringsarbetet och utfört det i gott samarbete med Forsknings- & innovationskontoret och GU Ventures. Hon har därtill stöttat utveckling av bl. a. inkubatorbolaget Kromnigon inom flourescence mikroskopi och medverkat till en strategisk aktieaffär. Avyttringen har gett GU Ventures 4 ggr pengarna på 2 år. Allt detta har Lorna uppnått på deltid medan hon varit deltidsföräldraledig med en 1-åring under 2016. Hon har skapat ett gott samarbetsklimat med punktliga leveranser och hög servicenivå.

Kontakta oss

Är du intresserad av att jobba med oss och att saminvestera med oss för att stötta dessa start-ups; kontakta oss på:information@ventures.gu.se. Eller följ oss på LinkedIn, Twitter och Facebook.

• GU Ventures gratulerar! A + Science fyller 20 år!

[2017-04-28] A + Science fyller 20 år, ett bolag GU Ventures varit med och startat! Nu firar CRO-veteranen 20 år. Nyvald styrelse är på plats med Agneta Edberg, tidigare bland annat i styrelse hos Immunicum och Idogen och vd på Mylan, som valts till ny styrelseordförande och ny styrelseledamot i Meg Tivéus, styrelseproffs med uppdrag för bland annat Swedish Match, Danderyds sjukhus och Nordea fonder.

• Justerat förslag till styrelse i PExA AB

[2017-04-28] Styrelsen för PExA AB (¿PExA¿) föreslår nyval av Jan Pilebjer som styrelseledamot i PExA vid ordinarie bolagsstämma den 5 maj 2017, samtidigt som Klementina Österberg lämnar sitt uppdrag som styrelseledamot i bolaget. Både Österberg och Pilebjer arbetar för en av PExAs huvudägare, GU Ventures AB. Österberg är verksam som VD och Pilebjer som affärsutvecklare. GU Ventures AB är därmed fortsatt involverade i PExAs framtid.

• GU Ventures: Vi söker affärsutvecklare inom Life Science

[2017-04-21] Vi på GU Ventures arbetar med att utveckla och investera i nya innovativa idéer och företag med anknytning till Göteborgs univer­sitet. Till vår topprankade inkubator- och såddinvesteringsverksamhet söker vi nu en kollega till tjänsten som: Affärsutvecklare inom Life Science

• GU Ventures: Start-ups going public

[2017-04-13] GU Ventures and partners would like to invite all entrepreneurs, investors and all of you, who are interested in learning more about the IPO-process, to a half day event. There will be presentations from an impressive list of expert speakers from our partners, as well as CELLINK sharing their story.

• Luxbright: Jobs - experienced Bookkeeper/Accountant

[2017-04-12] Luxbright is currently looking for an experienced Bookkeeper/Accountant who will take on the management of the accounts, and to take care of Human Resource (HR) activities. The person we are looking for shall be fluent in English and Swedish (English is the company's operating language). Experienced with a minimum of five years of qualified accounting tasks. The applicant has an advantage if you have been working in a producing/manufacturing company.

• GU Ventures: Welcome to Gothenburg´s dance with China

[2017-04-11] GU Ventures and partners warmly invites all entrepreneurs, investors and business executives who are interested in learning more about the Chinese market to a half day event, with expert speakers, that brings together companies with investors and organizations.

• Cereno Scientific utser Senior Advisor R&D

[2017-04-10] Cereno Scientific (Aktietorget: ¿CRNO B¿) driver utvecklingen av en bättre behandling för skydd mot blodpropp ¿ den globalt dominerande dödsorsaken ¿ och meddelar idag utnämningen av Michael Wolzt som Senior Advisor R&D.

• PExA 2.0 i pilotprojekt vid ledande Thoraxklinik

[2017-04-10] PExA AB (¿PExA¿), har tidigare meddelat om försäljning till ett ledande universitetssjukhus. Leveransen är nu genomförd av PExA 2.0 och ett pilotprojekt har inletts på Thoraxkliniken vid Skånes universitetssjukhus i Lund. Pilotprojektet öppnar upp nya möjligheter för PExA och bolagets metod att samla in material från de minsta luftvägarna.