GU Ventures uppmärksammar och gratulerar

Nyhet: 2017-02-03

GU Ventures vision är att förbättra världen genom att kommersialisera nya banbrytande idéer. För att uppnå det behövs engagerade, duktiga och drivna individer, som med egen övertygelse gör exceptionella saker.

Under 2016 har nedan personer utmärkt sig särskilt bland de flera hundratals som vi arbetar med. Därför lyfter GU Ventures fram dem som förebilder, tackar för deras insatser och gratulerar till ett exceptionellt resultat!

Årets ledare 2016

Sara Malcus, VD för MetaboGen AB

Sara Malcus har landat en stor och viktig affär för mikrobiomföretaget MetaboGen med ett globalt läkemedelsbolag, Ferring Pharmaceuticals. Affären gällde en ny indikation för MetaboGen, graviditetsklåda. Hon har även startat en klinisk studie tillsammans med sjukvården. Vid lyckat utfall av studien är målet att utveckla behandling mot graviditetsklåda. MetaboGen driver även program inom graviditetsdiabetes med målet att minska utveckling av diabetes hos mamma och barn baserat på tarmfloran. Sara har utfört allt detta på ett imponerande och professionellt sätt, som visar vilken skicklig ledare hon är.

www.metabogen.com

Årets grundare 2016

Erik Gatenholm, Hector Martinez, Gusten Danielsson, Jockum Svanberg, grundare, samt styrelseordförande Göran Nordlund i Cellink AB

Grundarna av Cellink har startat sin verksamhet för ett år sedan. På den korta tiden har de tagit fram en 3D-bioskrivare och eget biobläck, vilka de har sålt och levererat tillkunder i drygt 30 länder. De har även attraherat kapital i två rundor och noterat Cellinks B-aktie på Nasdaq First North, där aktiekursen har fyrdubblats sedan november. De har även vunnit en mängd utmärkelser för sin affärsidé och sitt entreprenörskap. De utgör ett mycket imponerade grundarteam!

www.cellink.eu

Årets medarbetare 2016

Lorna Fletcher, IP expert och affärsutvecklare vid GU Ventures AB

Lorna Fletcher har etablerat en rutinerad process för verifieringsarbetet och utfört det i gott samarbete med Forsknings- & innovationskontoret och GU Ventures. Hon har därtill stöttat utveckling av bl. a. inkubatorbolaget Kromnigon inom flourescence mikroskopi och medverkat till en strategisk aktieaffär. Avyttringen har gett GU Ventures 4 ggr pengarna på 2 år. Allt detta har Lorna uppnått på deltid medan hon varit deltidsföräldraledig med en 1-åring under 2016. Hon har skapat ett gott samarbetsklimat med punktliga leveranser och hög servicenivå.

Kontakta oss

Är du intresserad av att jobba med oss och att saminvestera med oss för att stötta dessa start-ups; kontakta oss på:information@ventures.gu.se. Eller följ oss på LinkedIn, Twitter och Facebook.

• Toleranzia AB beviljas särläkemedelsstatus för TOL2 i USA

[2017-03-22] Toleranzia AB (¿Toleranzia¿) kan idag meddela att Food and Drug Administration i USA beviljat bolagets särläkemedelsstatusansökan avseende dess nya tolerogen, TOL2.

• GU Ventures: Kallelse till Årsstämma

[2017-03-27] Aktieägaren i GU Ventures AB (org. nr 556518-9098) kallas härmed till årsstämma på fredag den 28 april 2017, kl. 12:00-13:30 i Göteborgs universitets lokaler på Vasaplatsen 1, Göteborg, lokal Konsistorierummet.

• CELLINK AB har tillsatt en Advisory Board

[2017-03-21] CELLINK AB har tillsatt en Advisory board som ska bistå bolaget i sin strategiska utveckling, den rådgivande gruppen består av fyra individer med gedigen erfarenhet inom sina expertområden. Nedan presenteras rådgivarna.

• I-Tech: möt investorerna på GST 2017 denna vecka

[2017-03-21] I-Techs VD, Phillip Chabanne kommer tala på GST Europakonferensen den 23:e mars. Dessutom har Selektope® blivit nominerade till årets GST-pris 2017.

• GU Ventures välkomnade LOVA-nätverket idag

[2017-03-08] Idag, på den internationella kvinnodagen, har GU Ventures haft förmånen att på förfrågan från det kvinnliga LOVA nätverket och Helen Giaina på DB Schenker Logistics få prata om innovationer generellt och inom transport och logistik speciellt.

• Infomöte med finansiären Novo Seeds

[2017-03-08] GU Ventures hälsar välkomna forskare vid Göteborgs universitet, Chalmers, Västra Götalandsregionen och andra forskare till ett informationsmöte med Novo Seeds!

• C21 har en stark inverkan på flertalet markörer i en studie

[2017-03-08] En jämförande undersökning med Vicore Pharmas läkemedelskandidat C21 mot två godkända läkemedel för behandling av Idiopatisk lungfibros (IPF) visar på goda och konkurrenskraftiga resultat för C21.

• Toleranzia: bokslutskommuniké

[2017-02-23] Styrelsen och verkställande direktören för Toleranzia AB avger härmed bokslutskommuniké för räkenskapsåret 2016.