GU Ventures uppmärksammar och gratulerar

Nyhet: 2017-02-03

GU Ventures vision är att förbättra världen genom att kommersialisera nya banbrytande idéer. För att uppnå det behövs engagerade, duktiga och drivna individer, som med egen övertygelse gör exceptionella saker.

Under 2016 har nedan personer utmärkt sig särskilt bland de flera hundratals som vi arbetar med. Därför lyfter GU Ventures fram dem som förebilder, tackar för deras insatser och gratulerar till ett exceptionellt resultat!

Årets ledare 2016

Sara Malcus, VD för MetaboGen AB

Sara Malcus har landat en stor och viktig affär för mikrobiomföretaget MetaboGen med ett globalt läkemedelsbolag, Ferring Pharmaceuticals. Affären gällde en ny indikation för MetaboGen, graviditetsklåda. Hon har även startat en klinisk studie tillsammans med sjukvården. Vid lyckat utfall av studien är målet att utveckla behandling mot graviditetsklåda. MetaboGen driver även program inom graviditetsdiabetes med målet att minska utveckling av diabetes hos mamma och barn baserat på tarmfloran. Sara har utfört allt detta på ett imponerande och professionellt sätt, som visar vilken skicklig ledare hon är.

www.metabogen.com

Årets grundare 2016

Erik Gatenholm, Hector Martinez, Gusten Danielsson, Jockum Svanberg, grundare, samt styrelseordförande Göran Nordlund i Cellink AB

Grundarna av Cellink har startat sin verksamhet för ett år sedan. På den korta tiden har de tagit fram en 3D-bioskrivare och eget biobläck, vilka de har sålt och levererat tillkunder i drygt 30 länder. De har även attraherat kapital i två rundor och noterat Cellinks B-aktie på Nasdaq First North, där aktiekursen har fyrdubblats sedan november. De har även vunnit en mängd utmärkelser för sin affärsidé och sitt entreprenörskap. De utgör ett mycket imponerade grundarteam!

www.cellink.eu

Årets medarbetare 2016

Lorna Fletcher, IP expert och affärsutvecklare vid GU Ventures AB

Lorna Fletcher har etablerat en rutinerad process för verifieringsarbetet och utfört det i gott samarbete med Forsknings- & innovationskontoret och GU Ventures. Hon har därtill stöttat utveckling av bl. a. inkubatorbolaget Kromnigon inom flourescence mikroskopi och medverkat till en strategisk aktieaffär. Avyttringen har gett GU Ventures 4 ggr pengarna på 2 år. Allt detta har Lorna uppnått på deltid medan hon varit deltidsföräldraledig med en 1-åring under 2016. Hon har skapat ett gott samarbetsklimat med punktliga leveranser och hög servicenivå.

Kontakta oss

Är du intresserad av att jobba med oss och att saminvestera med oss för att stötta dessa start-ups; kontakta oss på:information@ventures.gu.se. Eller följ oss på LinkedIn, Twitter och Facebook.

• CELLINK genomför riktad nyemission av B-aktier om 30 MSEK till Handelsbanken Fonder

[2017-10-06] Styrelsen för CELLINK AB (publ) ("CELLINK" eller "Bolaget") har, med stöd av det bemyndigande styrelsen erhöll på Bolagets årsstämma den 29 september 2016, beslutat om en riktad nyemission till Handelsbanken Fonder om totalt 326 087 B-aktier.

• SeaTwirl släpper bokslutskommuniké

[2017-10-06] Styrelsen och verkställande direktören för SeaTwirl AB avger rapport för perioden 2016-09-01 - 2017-08-31.

• Hypocampus inleder samarbete med Sophiahemmet Högskola

[2017-10-06] Sophiahemmet Högskola har valt att samarbeta med Hypocampus för att göra årets skräddarsydda intensivutbildning för nyanlända läkare ännu bättre. För andra året i rad ges kursen med målet att underlätta för studenterna att klara kunskapsprovet för utomeuropeiska läkare. Studenterna kommer att använda Hypocampus plattform i sin utbildning.

• Cereno Scientific får godkännande för att starta klinisk studie med sin läkemedelskandidat CS1

[2017-10-06] Cereno Scientific (Aktietorget: ¿CRNO B¿) meddelar idag att företaget har fått godkännande av Läkemedelsverket och Etikprövningsnämnden i Uppsala för att starta en klinisk studie med läkemedelskandidaten CS1.

• Alzinova rapporterar EU finansierat SME instrument steg 1

[2017-10-06] Alzinova har nu slutfört och avrapporterat projektet ¿Novel Immunotherapeutic Vaccine for the treatment of Alzheimer¿s disease (IMMOVA)¿, för vilket bolaget erhöll finansiering genom Horizon 2020 SME instruments steg 1 med ¿ 50,000.

• PExA får order från Finland

[2017-10-06] PExA AB ("PExA") kan rapportera att bolaget erhållit en order från ett ledande barnsjukhus i Finland. Affären innebär att kunden hyr ett komplett system, PExA 2.0, under minst sex månader. Ordervärdet uppgår till cirka 120 000 kr.

• CELLINK har ingått samarbetsavtal med MIT i USA

[2017-10-06] CELLINK har ingått ett samarbetsavtal med professor Robert S. Langers laboratorium vid Massachusetts Institute of Technology i USA. Labbet är erkänt som det största biomedicinska laboratoriet i världen med över 100 forskare. Samarbetet är inledningsvis ett år, innefattande flera olika forskningsprojekt.

• CELLINK beviljas mönsterskydd

[2017-10-06] CELLINK har beviljats mönsterskydd för bolagets senaste produkt, BIO X. Mönsterskyddet även kallat designpatent är en komponent i bolagets IP-strategi för att skydda sina tillgångar.