GU Ventures: Welcome to Gothenburg´s dance with China

Nyhet: 2017-04-11

GU Ventures and partners Swedish Chinese Association, Chinapreneurs, “Gothenburg mingle” by Egestam, Business Region Gothenburg, Business Sweden, European Enterprise Network and AstraZeneca Bioventurehub, would like to invite all entrepreneurs, investors and business executives who are interested in learning more about the Chinese market to a half day event. There will be presentations from an impressive list of expert speakers from all partners, as well as the Swedish Embassy in Beijing, China Telecom, CEVT, Oboya and Nordic Growth Technology Partners. The event aims to bring together Swedish and Chinese companies with investors, industry and organizations.

8:30 – 12:00, Friday May 5th

“Hyllan” at the School of Business, Economics and Law, University of Gothenburg

Entrence for the corner of Lilla Bergsgatan and Haga Kyrkogatan, or from Vasagatan 1 in Gothenburg

Schema (in swedish):

08:30 Registrering

08:45
Moderatorer, Klementina Österberg, GU Ven- tures, och Yani Liu, Svensk kinesiska föreningen

08:50
Inledning, rektor Per Cramér, Handelshögskolan 09:00 ”Min resa från Kina till Sverige”, Yani Liu
”Executive Education från Sverige till Kina”, Håkan Ericson, GU School of Executive Education ”Vi drog till Kina” Mats Andersson, Bluetest Daniel Ekström, Chinapreneurs

10:00
”Att investera i Kina”, Robert Wu, listed OBOYA Horticulture Industries & Pen Concept Group
Niclas Adler, Nordic Growth Tech Partners

10:20 FIKA & MINGEL

11:00
Connecting the World, Fred Jiang, China Telecom
The CEVT story, Gang Wei & Stefan Lundin, CEVT

11.30 Stödaktörer: Business Region Göteborg, Euro-
pean Enterprise Network, samt Business Sweden

11:50 Christer Ljungwall, Svenska Ambassaden Peking

Våra eventpartners är:
Svensk kinesiska föreningen, Göteborgsminglet av Egestam, Svenska Ambassaden i Peking, AstraZeneca BioVenturehub, Bluetest, Business Region Gothenburg, Business Sweden, OBOYA, Pen Concept, CEVT, China Telecom, Chinapreneurs, Connect, European Enterprise Network, GU School of Exe- cutive Education, Sahlgrenska Science Park, Handelshög- skolan vid Göteborgs universitet samt Västra Götalands- regionen.

To sign up for this event: please contact melisha@ventures.gu.se

• PExA: Bolaget får order på PExA 2.0

[2017-08-15] PExA AB ("PExA"), meddelar att Thoraxkliniken vid Skånes universitetssjukhus i Lund beställer sitt andra produktsystem, PExA 2.0. Det första levererades i början av 2017. Ordervärdet på det nya systemet uppgår till ca 335 000 kr och leverans ska enligt plan ske under tredje kvartalet 2017.

• Nya publikationer med CELLINKs teknologier

[2017-08-15] CELLINKs produkter har nyligen presenterats i flera nya publikationer av kunder och samarbetspartners. Publikationerna visar de fortsatta framstegen inom Bioprintning, samt hur CELLINKs produktsortiment hjälper till att påskynda forskning inom området.

• Sixera tar in 10 mkr och investerarna köper flera delägares aktier

[2017-08-10] Sixera Pharma AB (¿Sixera¿), som utvecklar en ny medicinering mot Nethertons syndrom ¿ en mycket ovanlig hudsjukdom hos barn, har just tagit in 10 mkr. Investerarna, som är välrenommerade inom läkemedelsbranschen, har även en option om att investera ytterligare 25 mkr. Investerarna har även köpt flera delägares aktier, bl.a. 2/3-delar av GU Ventures aktiepost.

• Alzinova om erhållen H2020 finansiering och tilldelad coach

[2017-08-10] Alzinova har påbörjat projektet ¿Novel Immunotherapeutic Vaccine for the treatment of Alzheimer¿s disease (IMMOVA)¿, för vilket bolaget erhöll finansiering genom EU:s Horizon 2020 SME instruments, steg 1. Europeiska kommissionen erbjuder, förutom bidraget, också en coach till projektet, som är Carol Routledge.

• Seatwirl: bolaget söker affärsutvecklare och utvecklingsingenjör

[2017-08-03] SeaTwirl AB utvecklar en ny typ av flytande vindkraftverk som är robust, enkelt och kostnadseffektivt. Bolaget är i en expansiv fas och söker därför en affärsutvecklare och en utvecklingsingenjör.

• Seatwirl: firar två år i drift - grattis SEATWIRL S1!

[2017-08-01] Den 22 Juli 2017 firade Seatwirl att SEATWIRL S1 varit i drift i två år. GU Ventures gratulerar bolaget till denna bedrift!

• Cellink: Erik Gatenholm, VD skriver i Forbes.com

[2017-08-01] Erik Gatenholm som är VD och medgrundare till CELLINK tipsar i nättidningen Forbes.com om vilka medarbetare man behöver ha med i sitt team för att nå framgång med sitt startup-bolag inom Biotech.

• Appspotr: bolagets företrädesemission övertecknad med teckningsgrad om cirka 320 procent

[2017-08-01] AppSpotr tar in cirka 15 MSEK sammanlagt under juli, genom dels en företrädes- och dels en riktad emission. Företrädesemissionen om cirka 10,3 MSEK tecknades till cirka 32,8 MSEK inklusive teckningsförbindelser, vilket motsvarar en teckningsgrad om cirka 320 procent. I den riktade emissionen tecknades 5 MSEK.