GU Ventures: Welcome to Gothenburg´s dance with China

Nyhet: 2017-04-11

GU Ventures and partners Swedish Chinese Association, Chinapreneurs, “Gothenburg mingle” by Egestam, Business Region Gothenburg, Business Sweden, European Enterprise Network and AstraZeneca Bioventurehub, would like to invite all entrepreneurs, investors and business executives who are interested in learning more about the Chinese market to a half day event. There will be presentations from an impressive list of expert speakers from all partners, as well as the Swedish Embassy in Beijing, China Telecom, CEVT, Oboya and Nordic Growth Technology Partners. The event aims to bring together Swedish and Chinese companies with investors, industry and organizations.

8:30 – 12:00, Friday May 5th

“Hyllan” at the School of Business, Economics and Law, University of Gothenburg

Entrence for the corner of Lilla Bergsgatan and Haga Kyrkogatan, or from Vasagatan 1 in Gothenburg

Schema (in swedish):

08:30 Registrering

08:45
Moderatorer, Klementina Österberg, GU Ven- tures, och Yani Liu, Svensk kinesiska föreningen

08:50
Inledning, rektor Per Cramér, Handelshögskolan 09:00 ”Min resa från Kina till Sverige”, Yani Liu
”Executive Education från Sverige till Kina”, Håkan Ericson, GU School of Executive Education ”Vi drog till Kina” Mats Andersson, Bluetest Daniel Ekström, Chinapreneurs

10:00
”Att investera i Kina”, Robert Wu, listed OBOYA Horticulture Industries & Pen Concept Group
Niclas Adler, Nordic Growth Tech Partners

10:20 FIKA & MINGEL

11:00
Connecting the World, Fred Jiang, China Telecom
The CEVT story, Gang Wei & Stefan Lundin, CEVT

11.30 Stödaktörer: Business Region Göteborg, Euro-
pean Enterprise Network, samt Business Sweden

11:50 Christer Ljungwall, Svenska Ambassaden Peking

Våra eventpartners är:
Svensk kinesiska föreningen, Göteborgsminglet av Egestam, Svenska Ambassaden i Peking, AstraZeneca BioVenturehub, Bluetest, Business Region Gothenburg, Business Sweden, OBOYA, Pen Concept, CEVT, China Telecom, Chinapreneurs, Connect, European Enterprise Network, GU School of Exe- cutive Education, Sahlgrenska Science Park, Handelshög- skolan vid Göteborgs universitet samt Västra Götalands- regionen.

To sign up for this event: please contact melisha@ventures.gu.se

• CELLINK offentliggör kvartalsrapport för tredje kvartalet

[2017-07-19] CELLINK AB (¿CELLINK¿ eller ¿Bolaget¿) offentliggör kvartalsrapport för perioden 1 mars 2017 ¿ 31 maj 2017 samt resultatet för de första nio månaderna.

• CELLINK genomför riktad nyemission av B-aktier om 30 MSEK

[2017-07-12] Styrelsen för CELLINK AB (publ) ("CELLINK" eller "Bolaget") har, med stöd av det bemyndigande styrelsen erhöll på Bolagets årsstämma den 29 september 2016, beslutat om en riktad nyemission till en minde grupp investerare om totalt 344 829 B-aktier.

• Smartster förstärker styrelsen och tar in mer kapital

[2017-07-12] Smartster (Smartster Group AB), som byggt en digital marknadsplats för erbjudanden i flera länder, har förstärkt styrelsen med Tommy Svensson som tidigare arbetat för bl.a. Hemtex, Lindex och Jetshop. Samtidigt har bolaget fyllt på kassan för dess fortsatta utveckling. Kapitalet om 6,3 MSEK kom från ett antal svenska och norska investerare med kompetens inom retail, fastighet och finans.

• CELLINK tecknar distributionsavtal med Thermo Fisher Scientific ANZ

[2017-07-11] CELLINK har tecknat ett exklusivt distributionsavtal med en av världens största distributörer av laboratorieutrustning för Australien och Nya Zeeland. Avtalet omfattar distribueringen av alla CELLINKs produkter och hjälper CELLINK att nå fler kunder i regionen.

• VINNOVA befäster GU Ventures excellence med 4 mkr

[2017-07-08] VINNOVA har utvärderat ett flertal inkubatorer under våren och har beslutat om att fortsatt bevilja stöd till bland annat GU Ventures med 4 mkr i det nationella excellence programmet för svenska inkubatorer.

• Sök pengar till affärsidé som leder till minskad segregation!

[2017-07-07] Har du en idé som leder till minskad segregation? Då finns det pengar att söka! Den 24:e augusti kl 13 står GU Ventures tillsammans med Mötesplats Social Innovation värd för Vinnovas informationsmöte i Göteborg kring utlysningen ¿Social innovation mot segregation¿.

• Alzinova: Alzinova inleder EU finansierat SME instruments steg 1 projekt och tilldelas coach

[2017-07-03] Alzinova har nu påbörjat projektet ¿Novel Immunotherapeutic Vaccine for the treatment of Alzheimer¿s disease (IMMOVA)¿, för vilket bolaget erhöll finansiering genom Horizon 2020 SME instruments steg 1. Europeiska kommissionen erbjuder, förutom bidraget, också en coach till projektet, som nu har utsetts.

• Toleranzia: Uppdatering kring optimeringsarbetet avseende tillverkningsprocessen för läkemedelskandidaten TOL1

[2017-07-03] Efter att ha genomfört ett flertal förändringar i tillverkningsprocessen för bolagets läkemedelskandidat TOL1 har Toleranzia nu uppnått en betydligt renare produkt som bedöms uppfylla de kvalitetskrav som ställs på biologiska läkemedel. Arbetet med att förbättra produktiviteten och utbytet i processen fortgår i samarbete med extern expertis ¿ Leads To Development SARL (¿L2D¿). Denna ytterligare optimering medför att den tidigare meddelade övergripande tidplanen kommer att förskjutas något. Första kliniska studie planeras att starta 2019.