GU Ventures: Vi söker affärsutvecklare inom Life Science

Nyhet: 2017-04-21

Vi på GU Ventures arbetar med att utveckla och investera i nya innovativa idéer och företag med anknytning till Göteborgs univer­sitet. Till vår topprankade inkubator- och såddinvesteringsverksamhet söker vi nu en kollega till tjänsten som Affärsutvecklare inom Life Science.

Vi söker omgående en medarbetare för tjänsten som Affärsutvecklare med fokus inom Life Science-branschen. Du kommer att ha en nyckelroll i vår organisation, där vi har många intressanta Life Science-projekt och företag att stötta. Du kommer att få jobba med ett kompetent team, som arbetar dedikerat för att GU Ventures ska kunna fortsätta att leverera mycket goda resultat.

Tjänsten är en del av GU Ventures satsningar med finansiering från Västra Götalands­regionen, EU:s strukturfonder genom Tillväxt­­verket och i uppdrag från Göteborgs universitet.

Arbetsbeskrivning

Din uppgift är att under eget ansvar bedriva affärsutvecklings- och investeringsarbete. I arbets­uppgifter­na ingår att planera, genomföra och utvärdera arbetet med aktiviteter inom:

· identifiering, utvärdering och urval av idéer
· utveckling av inkubatorobjekt och investeringar, vilket inkluderar ägarrelaterade aktiviteter, styrelse­arbete, organisations- och affärsutveckling, kundbearbetning, kapitalisering samt bolagsadministration

· framtagning och presentation av besluts­underlag, såsom affärsplaner, prospekt, budget, analyser mm. · marknadsföring och events för att sprida budskapet om GU Ventures erbjudande till målgrupperna

· delta i projektaktiviteter inom det EU-finansierade projektet sociala innovationer · medverka i andra värdeskapande aktiviteter, exempelvis internationalisering, samarbeten, erfarenhetsutbyte.

Kvalifikationer och erfarenhet

Du har erfarenhet av att driva kommersiell verksamhet inom Life Science, gärna inom läkemedels­industrin, R&D och marknad samt även gärna start-ups. Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta med entreprenörer och uppfinnare, liksom med investerare. Vi förutsätter att du har god datorvana och uttrycker dig utmärkt på såväl svenska som engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är driftig, förtroendeingivande, ansvarsfull och strukturerad. Du är resultatinriktad och en doer, som tycker om höga krav på arbetstempo, analys, resultat och engagemang och att leverera på dessa. Du är van att organisera och driva ditt arbete både självständigt och i team. Du gillar att ha många bollar i luften samtidigt. Du har lätt för att knyta nya kontakter och har lätt för att presentera i offentliga sammanhang. Du sätter ett stort personligt värde i att bidra till att göra nytta för samhället.

Du har eget ansvar för dina arbetsuppgifter och rapporterar till den verk­ställande direktören. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Företaget är beläget vid Vasaplatsen i centrala Göteborg och vi ser gärna att du tillträder tjänsten så snart som möjligt.

Välkommen att skicka din ansökan med cv senast den 12 maj till:

GU Ventures AB, att: Affärsutvecklare Life Science, Erik Dahlbergsgatan 11A, vån 2, 411 26 Göteborg, eller per e-post till: information@ventures.gu.se

• PExA har 5 abstracts godkända inför världens största lungkongress

[2017-08-30] PExA AB (¿PEXA¿) meddelar att fem abstracts baserade på PExAs metod har godkänts för muntlig presentation på ERS 2017 i Milano den 9-13 september 2017. Vid olika sessioner kommer forskare från Göteborgs Universitet, Umeå Universitet och AstraZeneca presentera nya resultat där PExAs metod att samla material från de små luftvägarna har använts.

• Alzinova slutför framgångsrikt projekt inför det finala prekliniska programmet och beviljas patent i Kanada

[2017-08-22] Alzinova har slutfört en framgångsrik farmakologisk studie av ALZ-101-vaccinet i en djurmodell. Studien utvärderade olika doseringsintervall och typen av immunrespons som genererades.

• PExA: Bolaget får order på PExA 2.0

[2017-08-15] PExA AB ("PExA"), meddelar att Thoraxkliniken vid Skånes universitetssjukhus i Lund beställer sitt andra produktsystem, PExA 2.0. Det första levererades i början av 2017. Ordervärdet på det nya systemet uppgår till ca 335 000 kr och leverans ska enligt plan ske under tredje kvartalet 2017.

• Nya publikationer med CELLINKs teknologier

[2017-08-15] CELLINKs produkter har nyligen presenterats i flera nya publikationer av kunder och samarbetspartners. Publikationerna visar de fortsatta framstegen inom Bioprintning, samt hur CELLINKs produktsortiment hjälper till att påskynda forskning inom området.

• Sixera tar in 10 mkr och investerarna köper flera delägares aktier

[2017-08-10] Sixera Pharma AB (¿Sixera¿), som utvecklar en ny medicinering mot Nethertons syndrom ¿ en mycket ovanlig hudsjukdom hos barn, har just tagit in 10 mkr. Investerarna, som är välrenommerade inom läkemedelsbranschen, har även en option om att investera ytterligare 25 mkr. Investerarna har även köpt flera delägares aktier, bl.a. 2/3-delar av GU Ventures aktiepost.

• Alzinova om erhållen H2020 finansiering och tilldelad coach

[2017-08-10] Alzinova har påbörjat projektet ¿Novel Immunotherapeutic Vaccine for the treatment of Alzheimer¿s disease (IMMOVA)¿, för vilket bolaget erhöll finansiering genom EU:s Horizon 2020 SME instruments, steg 1. Europeiska kommissionen erbjuder, förutom bidraget, också en coach till projektet, som är Carol Routledge.

• Seatwirl: bolaget söker affärsutvecklare och utvecklingsingenjör

[2017-08-03] SeaTwirl AB utvecklar en ny typ av flytande vindkraftverk som är robust, enkelt och kostnadseffektivt. Bolaget är i en expansiv fas och söker därför en affärsutvecklare och en utvecklingsingenjör.

• Seatwirl: firar två år i drift - grattis SEATWIRL S1!

[2017-08-01] Den 22 Juli 2017 firade Seatwirl att SEATWIRL S1 varit i drift i två år. GU Ventures gratulerar bolaget till denna bedrift!