GU Ventures: Vi söker affärsutvecklare inom Life Science

Nyhet: 2017-04-21

Vi på GU Ventures arbetar med att utveckla och investera i nya innovativa idéer och företag med anknytning till Göteborgs univer­sitet. Till vår topprankade inkubator- och såddinvesteringsverksamhet söker vi nu en kollega till tjänsten som Affärsutvecklare inom Life Science.

Vi söker omgående en medarbetare för tjänsten som Affärsutvecklare med fokus inom Life Science-branschen. Du kommer att ha en nyckelroll i vår organisation, där vi har många intressanta Life Science-projekt och företag att stötta. Du kommer att få jobba med ett kompetent team, som arbetar dedikerat för att GU Ventures ska kunna fortsätta att leverera mycket goda resultat.

Tjänsten är en del av GU Ventures satsningar med finansiering från Västra Götalands­regionen, EU:s strukturfonder genom Tillväxt­­verket och i uppdrag från Göteborgs universitet.

Arbetsbeskrivning

Din uppgift är att under eget ansvar bedriva affärsutvecklings- och investeringsarbete. I arbets­uppgifter­na ingår att planera, genomföra och utvärdera arbetet med aktiviteter inom:

· identifiering, utvärdering och urval av idéer
· utveckling av inkubatorobjekt och investeringar, vilket inkluderar ägarrelaterade aktiviteter, styrelse­arbete, organisations- och affärsutveckling, kundbearbetning, kapitalisering samt bolagsadministration

· framtagning och presentation av besluts­underlag, såsom affärsplaner, prospekt, budget, analyser mm. · marknadsföring och events för att sprida budskapet om GU Ventures erbjudande till målgrupperna

· delta i projektaktiviteter inom det EU-finansierade projektet sociala innovationer · medverka i andra värdeskapande aktiviteter, exempelvis internationalisering, samarbeten, erfarenhetsutbyte.

Kvalifikationer och erfarenhet

Du har erfarenhet av att driva kommersiell verksamhet inom Life Science, gärna inom läkemedels­industrin, R&D och marknad samt även gärna start-ups. Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta med entreprenörer och uppfinnare, liksom med investerare. Vi förutsätter att du har god datorvana och uttrycker dig utmärkt på såväl svenska som engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är driftig, förtroendeingivande, ansvarsfull och strukturerad. Du är resultatinriktad och en doer, som tycker om höga krav på arbetstempo, analys, resultat och engagemang och att leverera på dessa. Du är van att organisera och driva ditt arbete både självständigt och i team. Du gillar att ha många bollar i luften samtidigt. Du har lätt för att knyta nya kontakter och har lätt för att presentera i offentliga sammanhang. Du sätter ett stort personligt värde i att bidra till att göra nytta för samhället.

Du har eget ansvar för dina arbetsuppgifter och rapporterar till den verk­ställande direktören. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Företaget är beläget vid Vasaplatsen i centrala Göteborg och vi ser gärna att du tillträder tjänsten så snart som möjligt.

Välkommen att skicka din ansökan med cv senast den 12 maj till:

GU Ventures AB, att: Affärsutvecklare Life Science, Erik Dahlbergsgatan 11A, vån 2, 411 26 Göteborg, eller per e-post till: information@ventures.gu.se

• AppSpotr inleder satsning på den asiatiska marknaden

[2017-05-29] AppSpotr AB har ing ått ett samarbetsavtal med det Hongkong-baserade investmentbolaget Novel Unicorn Ltd. (¿ Novel Unicorn ¿) avseende bearbetning av den asiatiska marknaden. Om alla milstolpar i avtalet uppfylls blir Novel Unicorn ny huvudägare i AppSpotr samtidigt som AppSpotr får en stark position på den asiatiska marknaden. För att finansiera satsningen kommer AppSpotr att genomföra nyemissioner som totalt uppgår till cirka 15 MSEK, varav 5 MSEK är en riktad emission till Novel Unicorn.

• Toleranzia på internationell myastenia gravis-konferens i New York

[2017-05-26] Den 15-17 maj 2017 arrangerades det stora internationella myastenia gravis-mötet i New York, USA, av New York Academy of Sciences och Myasthenia Gravis Foundation of USA. Toleranzia AB (¿Toleranzia¿) fanns på plats för mötet.

• Cereno Scientific publicerar Videointervju, ekonomiska rapporter samt kallelse till årsstämma

[2017-05-26] Cereno Scientific publicerar Videointervju, de ekonomiska rapporterna Delårsrapport Q1 2017 och Årsredovisning 2016, samt kallelse till årsstämma.

• PExA:s lägesrapporter om en ny studie respektive om ett forskarmöte

[2017-05-26] PExA:s lägesrapporter om en ny studie respektive om ett forskarmöte Härmed vill vi sprida två lägesrapporter från PExA AB (publ).

• Surgical Science är på väg till börsen - ska noteras på First North

[2017-05-25] Surgical Science, som erbjuder VR-träning inom titthålskirurgi, reser i skrivande stund ca 70 MSEK och utökar sin ägarkrets med målet att noteras på Nasdaq First North i juni. Bolaget har startats av idégivaren Dr Anders Hyltander vid Göteborgs universitet och Sahlgrenska Universitetssjukhuset, samt av GU Ventures. Idag ägs bolaget av investerare till drygt 90%, samt av personalen och GU Ventures. Finansiell rådgivare är Erik Penser Bank.

• AppSpotr vald till 2017 Red Herring Top 100

[2017-05-25] Vid Top 100 forumet, som lyfter och belyser Europas ledande startups, har Red Herring nu utannonserat vinnarna till det Europeiska priset "Red Herring Europe awards". Vi kan med stor glädje berätta att AppSpotr blivit en top 100 vinnare!

• Hypocampus inleder samarbete med NTI-skolan

[2017-05-24] NTI-skolan med närmare 60 000 studerande årligen i Norden har valt att samarbeta med Hypocampus för att utveckla NTI-skolans digitala pedagogik.

• CELLINK talar om genombrott inom Bioprintning på internationell konferens

[2017-05-26] CELLINK talar vid den 2: a internationella konferensen om 3D-Printning inom medicin i Mainz, Tyskland.