Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

GU Ventures: Vi söker affärsutvecklare inom Life Science

Nyhet: 2017-04-21

Vi på GU Ventures arbetar med att utveckla och investera i nya innovativa idéer och företag med anknytning till Göteborgs univer­sitet. Till vår topprankade inkubator- och såddinvesteringsverksamhet söker vi nu en kollega till tjänsten som Affärsutvecklare inom Life Science.

Vi söker omgående en medarbetare för tjänsten som Affärsutvecklare med fokus inom Life Science-branschen. Du kommer att ha en nyckelroll i vår organisation, där vi har många intressanta Life Science-projekt och företag att stötta. Du kommer att få jobba med ett kompetent team, som arbetar dedikerat för att GU Ventures ska kunna fortsätta att leverera mycket goda resultat.

Tjänsten är en del av GU Ventures satsningar med finansiering från Västra Götalands­regionen, EU:s strukturfonder genom Tillväxt­­verket och i uppdrag från Göteborgs universitet.

Arbetsbeskrivning

Din uppgift är att under eget ansvar bedriva affärsutvecklings- och investeringsarbete. I arbets­uppgifter­na ingår att planera, genomföra och utvärdera arbetet med aktiviteter inom:

· identifiering, utvärdering och urval av idéer
· utveckling av inkubatorobjekt och investeringar, vilket inkluderar ägarrelaterade aktiviteter, styrelse­arbete, organisations- och affärsutveckling, kundbearbetning, kapitalisering samt bolagsadministration

· framtagning och presentation av besluts­underlag, såsom affärsplaner, prospekt, budget, analyser mm. · marknadsföring och events för att sprida budskapet om GU Ventures erbjudande till målgrupperna

· delta i projektaktiviteter inom det EU-finansierade projektet sociala innovationer · medverka i andra värdeskapande aktiviteter, exempelvis internationalisering, samarbeten, erfarenhetsutbyte.

Kvalifikationer och erfarenhet

Du har erfarenhet av att driva kommersiell verksamhet inom Life Science, gärna inom läkemedels­industrin, R&D och marknad samt även gärna start-ups. Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta med entreprenörer och uppfinnare, liksom med investerare. Vi förutsätter att du har god datorvana och uttrycker dig utmärkt på såväl svenska som engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är driftig, förtroendeingivande, ansvarsfull och strukturerad. Du är resultatinriktad och en doer, som tycker om höga krav på arbetstempo, analys, resultat och engagemang och att leverera på dessa. Du är van att organisera och driva ditt arbete både självständigt och i team. Du gillar att ha många bollar i luften samtidigt. Du har lätt för att knyta nya kontakter och har lätt för att presentera i offentliga sammanhang. Du sätter ett stort personligt värde i att bidra till att göra nytta för samhället.

Du har eget ansvar för dina arbetsuppgifter och rapporterar till den verk­ställande direktören. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Företaget är beläget vid Vasaplatsen i centrala Göteborg och vi ser gärna att du tillträder tjänsten så snart som möjligt.

Välkommen att skicka din ansökan med cv senast den 12 maj till:

GU Ventures AB, att: Affärsutvecklare Life Science, Erik Dahlbergsgatan 11A, vån 2, 411 26 Göteborg, eller per e-post till: information@ventures.gu.se

AV:

Nyheter

 • CELLINK offentliggör kvartalsrapport för tredje kvartalet

  [2017-07-19] CELLINK AB (¿CELLINK¿ eller ¿Bolaget¿) offentliggör kvartalsrapport för perioden 1 mars 2017 ¿ 31 maj 2017 samt resultatet för de första nio månaderna.

 • CELLINK genomför riktad nyemission av B-aktier om 30 MSEK

  [2017-07-12] Styrelsen för CELLINK AB (publ) ("CELLINK" eller "Bolaget") har, med stöd av det bemyndigande styrelsen erhöll på Bolagets årsstämma den 29 september 2016, beslutat om en riktad nyemission till en minde grupp investerare om totalt 344 829 B-aktier.

 • Smartster förstärker styrelsen och tar in mer kapital

  [2017-07-12] Smartster (Smartster Group AB), som byggt en digital marknadsplats för erbjudanden i flera länder, har förstärkt styrelsen med Tommy Svensson som tidigare arbetat för bl.a. Hemtex, Lindex och Jetshop. Samtidigt har bolaget fyllt på kassan för dess fortsatta utveckling. Kapitalet om 6,3 MSEK kom från ett antal svenska och norska investerare med kompetens inom retail, fastighet och finans.

 • CELLINK tecknar distributionsavtal med Thermo Fisher Scientific ANZ

  [2017-07-11] CELLINK har tecknat ett exklusivt distributionsavtal med en av världens största distributörer av laboratorieutrustning för Australien och Nya Zeeland. Avtalet omfattar distribueringen av alla CELLINKs produkter och hjälper CELLINK att nå fler kunder i regionen.

 • VINNOVA befäster GU Ventures excellence med 4 mkr

  [2017-07-08] VINNOVA har utvärderat ett flertal inkubatorer under våren och har beslutat om att fortsatt bevilja stöd till bland annat GU Ventures med 4 mkr i det nationella excellence programmet för svenska inkubatorer.

 • Sök pengar till affärsidé som leder till minskad segregation!

  [2017-07-07] Har du en idé som leder till minskad segregation? Då finns det pengar att söka! Den 24:e augusti kl 13 står GU Ventures tillsammans med Mötesplats Social Innovation värd för Vinnovas informationsmöte i Göteborg kring utlysningen ¿Social innovation mot segregation¿.

 • Alzinova: Alzinova inleder EU finansierat SME instruments steg 1 projekt och tilldelas coach

  [2017-07-03] Alzinova har nu påbörjat projektet ¿Novel Immunotherapeutic Vaccine for the treatment of Alzheimer¿s disease (IMMOVA)¿, för vilket bolaget erhöll finansiering genom Horizon 2020 SME instruments steg 1. Europeiska kommissionen erbjuder, förutom bidraget, också en coach till projektet, som nu har utsetts.

 • Toleranzia: Uppdatering kring optimeringsarbetet avseende tillverkningsprocessen för läkemedelskandidaten TOL1

  [2017-07-03] Efter att ha genomfört ett flertal förändringar i tillverkningsprocessen för bolagets läkemedelskandidat TOL1 har Toleranzia nu uppnått en betydligt renare produkt som bedöms uppfylla de kvalitetskrav som ställs på biologiska läkemedel. Arbetet med att förbättra produktiviteten och utbytet i processen fortgår i samarbete med extern expertis ¿ Leads To Development SARL (¿L2D¿). Denna ytterligare optimering medför att den tidigare meddelade övergripande tidplanen kommer att förskjutas något. Första kliniska studie planeras att starta 2019.

Fler nyheter

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2015-02-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?