Start-ups going public #gbgtechweek

Nyhet: 2017-04-13

GU Ventures and partners would like to invite entrepreneurs, investors and all of you, who are interested in learning more about the IPO-process, to a half day event.

The event will be opened by Chair Klementina Österberg, the CEO of GU Ventures, that have listed 10 companies. Nasdaq will be ringing the bell in the morning and opening their Stock Exchange for the day from the event, followed by AktieTorget and it will be closed before lunch by Marie Wall, the Swedish Government's Start-up Director. There will be presentations from an impressive list of expert speakers from our partners and listed companies sharing their stories, such as CELLINK. The event also aims to bring together companies with investors and organizations. The seminar will be held in Swedish.

LEARN - NETWORK - DISCOVER NEW OPPORTUNITIES

08:30 Registrations

08:45  Presenting chair Klementina Österberg, CEO of GU Ventures,
          and co-chair, Mats Hård, Finwire

Chair's opening remarks: "A game of give and take"
          Klementina Österberg, GU Ventures

08:55 Presenting Niclas Holmberg, Nasdaq

09:00 Ringing the bell for the opening of Nasdaq Stock Exchange

09:02 Explaining how Nasdaq function, statistics
          and introduction, by Niclas Holmberg, Nasdaq

09:15  What investors and shareholders are expecting for their investments?
          Gunnar Ek, Aktiespararna
          Lina Schöllin, Avanza Bank
          Thomas Brue, Pegroco Invest
          Håkan Krook, Chalmers Ventures
          Elisabet Litsmark Nordenstam, IDA-angel investor
          Christian Björkman, ALMI Invest

09:45 The success story of CELLINK AB
          Gusten Danielsson, co-founder and CFO

10:00 Mingle, coffee break

10:40 What Corporate Finance and Stock brokers offer and what
         they think about the climate right now?
         Carl Magnus Kindal, Göteborg Corporate Finance
         Simon Eklund, Sedermera
         Patrik Magnusson, Partner Fondkommission
         Gustav Kindal, Redeye

11:30 Providing information for listed companies - what is "MAR"
         and what is the role of the Swedish "Finansinspektionen"?
         Johan Ljungberg, Mannheimer Swartling Advokatbyrå

11.50 Closing remarks, Marie Wall, Start-up Director,
         the Ministry of Enterprise for the Swedish Government

Our eventpartners are:

Nasdaq, AktieTorget, Aktiespararna, Avanza, Finwire, Pegroco Invest, Chalmers Ventures, Mannheimer Swartling, Sedermera, Göteborg Corporate Finance, Redeye, Partner Fondkommission, ALMI Företagspartner Väst and ALMI Invest, IDA-business angels, Connect, Venture Cup, Drivhuset, Sahlgrenska Science Park, AstraZeneca Bioventurehub, G-lab21, the School of Business, Economics and Law at the University of Gothenburg, as well as Västra Götaland region.

WELCOME!

Pls register at Melisha@ventures.gu.se asap. We have limited number of seats.

• PExA har 5 abstracts godkända inför världens största lungkongress

[2017-08-30] PExA AB (¿PEXA¿) meddelar att fem abstracts baserade på PExAs metod har godkänts för muntlig presentation på ERS 2017 i Milano den 9-13 september 2017. Vid olika sessioner kommer forskare från Göteborgs Universitet, Umeå Universitet och AstraZeneca presentera nya resultat där PExAs metod att samla material från de små luftvägarna har använts.

• Alzinova slutför framgångsrikt projekt inför det finala prekliniska programmet och beviljas patent i Kanada

[2017-08-22] Alzinova har slutfört en framgångsrik farmakologisk studie av ALZ-101-vaccinet i en djurmodell. Studien utvärderade olika doseringsintervall och typen av immunrespons som genererades.

• PExA: Bolaget får order på PExA 2.0

[2017-08-15] PExA AB ("PExA"), meddelar att Thoraxkliniken vid Skånes universitetssjukhus i Lund beställer sitt andra produktsystem, PExA 2.0. Det första levererades i början av 2017. Ordervärdet på det nya systemet uppgår till ca 335 000 kr och leverans ska enligt plan ske under tredje kvartalet 2017.

• Nya publikationer med CELLINKs teknologier

[2017-08-15] CELLINKs produkter har nyligen presenterats i flera nya publikationer av kunder och samarbetspartners. Publikationerna visar de fortsatta framstegen inom Bioprintning, samt hur CELLINKs produktsortiment hjälper till att påskynda forskning inom området.

• Sixera tar in 10 mkr och investerarna köper flera delägares aktier

[2017-08-10] Sixera Pharma AB (¿Sixera¿), som utvecklar en ny medicinering mot Nethertons syndrom ¿ en mycket ovanlig hudsjukdom hos barn, har just tagit in 10 mkr. Investerarna, som är välrenommerade inom läkemedelsbranschen, har även en option om att investera ytterligare 25 mkr. Investerarna har även köpt flera delägares aktier, bl.a. 2/3-delar av GU Ventures aktiepost.

• Alzinova om erhållen H2020 finansiering och tilldelad coach

[2017-08-10] Alzinova har påbörjat projektet ¿Novel Immunotherapeutic Vaccine for the treatment of Alzheimer¿s disease (IMMOVA)¿, för vilket bolaget erhöll finansiering genom EU:s Horizon 2020 SME instruments, steg 1. Europeiska kommissionen erbjuder, förutom bidraget, också en coach till projektet, som är Carol Routledge.

• Seatwirl: bolaget söker affärsutvecklare och utvecklingsingenjör

[2017-08-03] SeaTwirl AB utvecklar en ny typ av flytande vindkraftverk som är robust, enkelt och kostnadseffektivt. Bolaget är i en expansiv fas och söker därför en affärsutvecklare och en utvecklingsingenjör.

• Seatwirl: firar två år i drift - grattis SEATWIRL S1!

[2017-08-01] Den 22 Juli 2017 firade Seatwirl att SEATWIRL S1 varit i drift i två år. GU Ventures gratulerar bolaget till denna bedrift!