Start-ups going public #gbgtechweek

Nyhet: 2017-04-13

GU Ventures and partners would like to invite entrepreneurs, investors and all of you, who are interested in learning more about the IPO-process, to a half day event.

The event will be opened by Chair Klementina Österberg, the CEO of GU Ventures, that have listed 10 companies. Nasdaq will be ringing the bell in the morning and opening their Stock Exchange for the day from the event, followed by AktieTorget and it will be closed before lunch by Marie Wall, the Swedish Government's Start-up Director. There will be presentations from an impressive list of expert speakers from our partners and listed companies sharing their stories, such as CELLINK. The event also aims to bring together companies with investors and organizations. The seminar will be held in Swedish.

LEARN - NETWORK - DISCOVER NEW OPPORTUNITIES

08:30 Registrations

08:45  Presenting chair Klementina Österberg, CEO of GU Ventures,
          and co-chair, Mats Hård, Finwire

Chair's opening remarks: "A game of give and take"
          Klementina Österberg, GU Ventures

08:55 Presenting Niclas Holmberg, Nasdaq

09:00 Ringing the bell for the opening of Nasdaq Stock Exchange

09:02 Explaining how Nasdaq function, statistics
          and introduction, by Niclas Holmberg, Nasdaq

09:15  What investors and shareholders are expecting for their investments?
          Gunnar Ek, Aktiespararna
          Lina Schöllin, Avanza Bank
          Thomas Brue, Pegroco Invest
          Håkan Krook, Chalmers Ventures
          Elisabet Litsmark Nordenstam, IDA-angel investor
          Christian Björkman, ALMI Invest

09:45 The success story of CELLINK AB
          Gusten Danielsson, co-founder and CFO

10:00 Mingle, coffee break

10:40 What Corporate Finance and Stock brokers offer and what
         they think about the climate right now?
         Carl Magnus Kindal, Göteborg Corporate Finance
         Simon Eklund, Sedermera
         Patrik Magnusson, Partner Fondkommission
         Gustav Kindal, Redeye

11:30 Providing information for listed companies - what is "MAR"
         and what is the role of the Swedish "Finansinspektionen"?
         Johan Ljungberg, Mannheimer Swartling Advokatbyrå

11.50 Closing remarks, Marie Wall, Start-up Director,
         the Ministry of Enterprise for the Swedish Government

Our eventpartners are:

Nasdaq, AktieTorget, Aktiespararna, Avanza, Finwire, Pegroco Invest, Chalmers Ventures, Mannheimer Swartling, Sedermera, Göteborg Corporate Finance, Redeye, Partner Fondkommission, ALMI Företagspartner Väst and ALMI Invest, IDA-business angels, Connect, Venture Cup, Drivhuset, Sahlgrenska Science Park, AstraZeneca Bioventurehub, G-lab21, the School of Business, Economics and Law at the University of Gothenburg, as well as Västra Götaland region.

WELCOME!

Pls register at Melisha@ventures.gu.se asap. We have limited number of seats.

• CELLINK offentliggör kvartalsrapport för tredje kvartalet

[2017-07-19] CELLINK AB (¿CELLINK¿ eller ¿Bolaget¿) offentliggör kvartalsrapport för perioden 1 mars 2017 ¿ 31 maj 2017 samt resultatet för de första nio månaderna.

• CELLINK genomför riktad nyemission av B-aktier om 30 MSEK

[2017-07-12] Styrelsen för CELLINK AB (publ) ("CELLINK" eller "Bolaget") har, med stöd av det bemyndigande styrelsen erhöll på Bolagets årsstämma den 29 september 2016, beslutat om en riktad nyemission till en minde grupp investerare om totalt 344 829 B-aktier.

• Smartster förstärker styrelsen och tar in mer kapital

[2017-07-12] Smartster (Smartster Group AB), som byggt en digital marknadsplats för erbjudanden i flera länder, har förstärkt styrelsen med Tommy Svensson som tidigare arbetat för bl.a. Hemtex, Lindex och Jetshop. Samtidigt har bolaget fyllt på kassan för dess fortsatta utveckling. Kapitalet om 6,3 MSEK kom från ett antal svenska och norska investerare med kompetens inom retail, fastighet och finans.

• CELLINK tecknar distributionsavtal med Thermo Fisher Scientific ANZ

[2017-07-11] CELLINK har tecknat ett exklusivt distributionsavtal med en av världens största distributörer av laboratorieutrustning för Australien och Nya Zeeland. Avtalet omfattar distribueringen av alla CELLINKs produkter och hjälper CELLINK att nå fler kunder i regionen.

• VINNOVA befäster GU Ventures excellence med 4 mkr

[2017-07-08] VINNOVA har utvärderat ett flertal inkubatorer under våren och har beslutat om att fortsatt bevilja stöd till bland annat GU Ventures med 4 mkr i det nationella excellence programmet för svenska inkubatorer.

• Sök pengar till affärsidé som leder till minskad segregation!

[2017-07-07] Har du en idé som leder till minskad segregation? Då finns det pengar att söka! Den 24:e augusti kl 13 står GU Ventures tillsammans med Mötesplats Social Innovation värd för Vinnovas informationsmöte i Göteborg kring utlysningen ¿Social innovation mot segregation¿.

• Alzinova: Alzinova inleder EU finansierat SME instruments steg 1 projekt och tilldelas coach

[2017-07-03] Alzinova har nu påbörjat projektet ¿Novel Immunotherapeutic Vaccine for the treatment of Alzheimer¿s disease (IMMOVA)¿, för vilket bolaget erhöll finansiering genom Horizon 2020 SME instruments steg 1. Europeiska kommissionen erbjuder, förutom bidraget, också en coach till projektet, som nu har utsetts.

• Toleranzia: Uppdatering kring optimeringsarbetet avseende tillverkningsprocessen för läkemedelskandidaten TOL1

[2017-07-03] Efter att ha genomfört ett flertal förändringar i tillverkningsprocessen för bolagets läkemedelskandidat TOL1 har Toleranzia nu uppnått en betydligt renare produkt som bedöms uppfylla de kvalitetskrav som ställs på biologiska läkemedel. Arbetet med att förbättra produktiviteten och utbytet i processen fortgår i samarbete med extern expertis ¿ Leads To Development SARL (¿L2D¿). Denna ytterligare optimering medför att den tidigare meddelade övergripande tidplanen kommer att förskjutas något. Första kliniska studie planeras att starta 2019.