GU Ventures: Kallelse till Årsstämma

Nyhet: 2017-03-27

Aktieägaren i GU Ventures AB (org. nr 556518-9098) kallas härmed till årsstämma på fredag den 28 april 2017, kl. 12:00-13:30 i Göteborgs universitets lokaler på Vasaplatsen 1, Göteborg, lokal Konsistorierummet.

Förslag till dagordning

1. Stämmans öppnande
2. Val av ordförande för stämman
3. Val av protokollförare och justerare
4. Godkännande av dagordning
5. Upprättande och godkännande av röstlängd
6. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad
7. Överlämnande av Ägaranvisning och därtill hörande frågor
8. VD’s redogörelse
9. Framläggande av Årsredovisning för räkenskapsåret 2016 samt föredragning av revisionsberättelse
10. Beslut om fastställande av resultaträkning och balansräkning samt koncern-resultaträkning och koncernbalansräkning
11. Beslut om dispositioner beträffande bolagets resultat enligt den fastställda balansräkningen
12. Beslut om beviljande av ansvarsfrihet för styrelsens ledamöter och VD
13. Fastställande av arvoden
14. Val av styrelseledamöter och styrelseordförande
15. Val av revisor samt revisorssuppleant
16. Bemyndigande för upptagande av vinstandelslån
17. Övriga ärenden som enligt lag kan förekomma på stämman
18. Mötet avslutas

Anette Asklin , Styrelseordförande

Klementina Österberg, Verkställande direktör

• AppSpotr inleder satsning på den asiatiska marknaden

[2017-05-29] AppSpotr AB har ing ått ett samarbetsavtal med det Hongkong-baserade investmentbolaget Novel Unicorn Ltd. (¿ Novel Unicorn ¿) avseende bearbetning av den asiatiska marknaden. Om alla milstolpar i avtalet uppfylls blir Novel Unicorn ny huvudägare i AppSpotr samtidigt som AppSpotr får en stark position på den asiatiska marknaden. För att finansiera satsningen kommer AppSpotr att genomföra nyemissioner som totalt uppgår till cirka 15 MSEK, varav 5 MSEK är en riktad emission till Novel Unicorn.

• Toleranzia på internationell myastenia gravis-konferens i New York

[2017-05-26] Den 15-17 maj 2017 arrangerades det stora internationella myastenia gravis-mötet i New York, USA, av New York Academy of Sciences och Myasthenia Gravis Foundation of USA. Toleranzia AB (¿Toleranzia¿) fanns på plats för mötet.

• Cereno Scientific publicerar Videointervju, ekonomiska rapporter samt kallelse till årsstämma

[2017-05-26] Cereno Scientific publicerar Videointervju, de ekonomiska rapporterna Delårsrapport Q1 2017 och Årsredovisning 2016, samt kallelse till årsstämma.

• PExA:s lägesrapporter om en ny studie respektive om ett forskarmöte

[2017-05-26] PExA:s lägesrapporter om en ny studie respektive om ett forskarmöte Härmed vill vi sprida två lägesrapporter från PExA AB (publ).

• Surgical Science är på väg till börsen - ska noteras på First North

[2017-05-25] Surgical Science, som erbjuder VR-träning inom titthålskirurgi, reser i skrivande stund ca 70 MSEK och utökar sin ägarkrets med målet att noteras på Nasdaq First North i juni. Bolaget har startats av idégivaren Dr Anders Hyltander vid Göteborgs universitet och Sahlgrenska Universitetssjukhuset, samt av GU Ventures. Idag ägs bolaget av investerare till drygt 90%, samt av personalen och GU Ventures. Finansiell rådgivare är Erik Penser Bank.

• AppSpotr vald till 2017 Red Herring Top 100

[2017-05-25] Vid Top 100 forumet, som lyfter och belyser Europas ledande startups, har Red Herring nu utannonserat vinnarna till det Europeiska priset "Red Herring Europe awards". Vi kan med stor glädje berätta att AppSpotr blivit en top 100 vinnare!

• Hypocampus inleder samarbete med NTI-skolan

[2017-05-24] NTI-skolan med närmare 60 000 studerande årligen i Norden har valt att samarbeta med Hypocampus för att utveckla NTI-skolans digitala pedagogik.

• CELLINK talar om genombrott inom Bioprintning på internationell konferens

[2017-05-26] CELLINK talar vid den 2: a internationella konferensen om 3D-Printning inom medicin i Mainz, Tyskland.