GU Holdings resultat för 2011

Nyhet: 2012-02-06

2011 var ett aktivt år för GU Holding och portföljen. GU Holding gjorde en framgångsrik avyttring av delar av vårt innehav i I-Tech AB, som är ett av våra mer mogna bolag. Vi tackar delägarna i I-Tech för deras stöd, såsom Volvo Technology Transfer, Mintage Scientific, m.fl. GU Holding har fortfarande en mindre andel kvar i I-Tech AB och vi är övertygade om att bolaget kommer att utvecklas positivt framöver, särskilt med stöd av de nya delägarna Aquamarine och Almi Invest i Västsverige.

GU Holding gjorde 6 nyinvesteringar under 2011. Nyinflödet av idéer var lägre än tidigare men av hög kvalitet, vilket innebar att vi utvärderade en stor del av dessa idéer. Vi har också med oss flera intressanta projekt i genomlysnings- och investeringsfas in i 2012.

Innehaven utvecklades överlag väl under 2011 och särskilt kan omnämnas affären som MIVAC Development gjorde med ett belgiskt läkemedelsbolag. GU Holding gjorde hela 9 följdinvesteringar under 2011.

Arbetet fortsatte med att renodla portföljen och innehaven Gastrolink, Hendevo, Mare Novum, Växtskydd samt GU Holding Invest avvecklades eller såldes.

Kontakta: Jesper Dahlberg, Portföljansvarig, jesper.dahlberg@holding.gu.se eller 031-786 55 30.

AV: Jesper Dahlberg/Klementina Österberg

• GU Ventures har utökat teamet med tre nya kollegor

[2016-11-30] GU Ventures AB, som stödjer nya innovativa idéer med koppling till Göteborgs universitet, har till sin topprankade inkubator- och investeringsverksamhet rekryterat en ny affärsutvecklare med bakgrund från läkemedelsindustrin, samt två redovisningsekonomer till enheten Ekonomiservice. Enheten sköter GU Ventures start-ups ekonomihantering, som har vuxit i takt med antal start-ups som nyttjar tjänsterna och deras tillväxt.

• GU Ventures redogör för sina nya satsningar

[2016-11-30] GU Ventures AB, som stödjer nya innovativa idéer med koppling till Göteborgs universitet, har hittills under 2016 beslutat om att stötta sju nya start-ups genom sin inkubations- och investeringsverksamhet, två nya innehav samt tolv nya entre­prenörsskoleprojekt i samarbete med Göteborgs universitets entreprenörsskolor. Inkubatorn har samtidigt examinerat och avvecklat ett antal verksamheter och flera goda avyttringar har genomförts av alumnibolags­innehaven. Idag bistår GU Ventures 70 bolag och projekt, varav 28 utvecklas i inkubatorn.

• Seminarium om Göteborgs entreprenöriella ekosystem inom Life Science och socialt entreprenörskap

[2016-11-24] Den 16 november anordnades ett seminarium om hur det entreprenöriella ekosystemet inom Life Science och socialt entreprenörskap fungerar i Göteborg idag.

• Finansiera din sociala innovation!

[2016-11-22] VINNOVA öppnar den 15 december 2016 en ny utlysning inom social innovation för dig som har en innovativ lösning som kan skapa positiva samhällseffekter i Sverige. Är ni ett företag eller ideell organisation och har en ny, smart lösning ¿ med potential att bli finansiellt hållbar. Då kan ni söka finansiering hos Vinnova för att utveckla en social innovation och testa lösningen i en relevant miljö.

• Mymo AddOns är med och skapar framtidens omlastningsterminaler i EU-projektet Aeolix

[2016-11-17] GU Ventures-bolaget MyMo AB utvecklar och säljer it-lösningar som förbättrar och automatiserar arbetsprocesser hos företag. Bolaget ingår nu i ett omfattande EU-projekt som går under namnet Aeolix. Projektet går ut på att nya eller redan befintliga lösningar ska sammanlänkas och bli en del av ett digitalt ekosystem för hela Europa där transportaktörer kan dela information med varandra på ett mycket enklare sätt än vad som görs idag. Projektets totala budget är 16 miljoner euro och startades den 1 september 2016.

• Oncorena stärker styrelsen

[2016-11-16] Oncorena Holding AB meddelar idag att bolaget på en extra bolagsstämma förstärkt styrelsen efter den kapitalisering som utfördes tidigare i höst. Bland andra väljs Ann-Charlotte Rosendahl från GU Ventures in i styrelsen.

• Toleranzia beviljas USA-patent och ansöker om ännu en Orphan Drug

[2016-11-04] Toleranzia meddelade under veckan att bolagets plattformsteknologi beviljas USA-patent och att bolaget ansöker om ännu en Orphan Drug Designation, "ODD" för bolagets nya TOL2-tolerogen hos det amerikanska Food and Drug Administration, "FDA", vilket är en s k särläkemedelsstatus med marknadsexklusivitet.