GU Holdings resultat för 2011

Nyhet: 2012-02-06

2011 var ett aktivt år för GU Holding och portföljen. GU Holding gjorde en framgångsrik avyttring av delar av vårt innehav i I-Tech AB, som är ett av våra mer mogna bolag. Vi tackar delägarna i I-Tech för deras stöd, såsom Volvo Technology Transfer, Mintage Scientific, m.fl. GU Holding har fortfarande en mindre andel kvar i I-Tech AB och vi är övertygade om att bolaget kommer att utvecklas positivt framöver, särskilt med stöd av de nya delägarna Aquamarine och Almi Invest i Västsverige.

GU Holding gjorde 6 nyinvesteringar under 2011. Nyinflödet av idéer var lägre än tidigare men av hög kvalitet, vilket innebar att vi utvärderade en stor del av dessa idéer. Vi har också med oss flera intressanta projekt i genomlysnings- och investeringsfas in i 2012.

Innehaven utvecklades överlag väl under 2011 och särskilt kan omnämnas affären som MIVAC Development gjorde med ett belgiskt läkemedelsbolag. GU Holding gjorde hela 9 följdinvesteringar under 2011.

Arbetet fortsatte med att renodla portföljen och innehaven Gastrolink, Hendevo, Mare Novum, Växtskydd samt GU Holding Invest avvecklades eller såldes.

Kontakta: Jesper Dahlberg, Portföljansvarig, jesper.dahlberg@holding.gu.se eller 031-786 55 30.

AV: Jesper Dahlberg/Klementina Österberg

• Cereno Scientific föreslås förstärka styrelsen

[2016-08-23] Cereno Scientific AB (Cereno), som utvecklar förebyggande läkemedel mot blodpropp och som noterades på AktieTorget den 22 juni 2016, föreslås av sin valberedning att förstärka styrelsen med två personer med lång erfarenhet av läkemedelsindustrin, Gunnar Olsson och Thomas Pollare. Bolagets ägare föreslås att välja in dem vid en extra bolagsstämma den 9 september.

• Cereno Scientific noteras idag på AktieTorget

[2016-06-22] Cereno Scientific noteras idag på AktieTorget

• GU Ventures and Singapore based Govin Capital in a new co-operation

[2016-06-16] GU Ventures and Singapore based Govin Capital has launched a new strategic cooperation based on a common interest to build commercial bridges between their operations in Sweden, Singapore and India. The aim is to promote and achieve more effective development of innovations and companies in the international market.

• GU Ventures säljer sitt innehav i Ortoma till tre entreprenörer

[2016-06-10] GU Ventures AB har idag sålt sitt innehav om 150 000 A-aktier i Ortoma AB till entreprenörerna Roy Forslund, Peter Möller och Jonny Nordqvist, vilka har utökat sitt ägande i Ortoma med sammanlagt 1,3% av kapitalet och 7,1% av rösterna. Tack vare att Ortomas banbrytande planerings- och positioneringssystem för ortopedisk implantatkirurgi har rönt stort intresse i branschen och kommit ut på marknaden, har statliga GU Ventures fullgjort sitt inkubatoruppdrag väl och uppnått syftet med sin såddinvestering i Ortoma. Genom försäljningen idag och tidigare försäljningar har GU Ventures sammanlagt gjort en förtjänst om 10 ggr pengarna på sina investeringar i Ortoma, vilka medel nu kan återanvändas till investeringar i nya företag.

• Cereno Scientific AB söker styrelseledamot

[2016-05-30] Cereno Scientific AB är ett innovativt företag som startades 2012 av idégivare vid Göteborgs universitet. Företaget har en patentsökt teknologi för ny förebyggande behandling av blodpropp, vilket differentierar sig mot tillgänglig terapi genom att den förväntas vara mer effektiv och ge färre biverkningar. Företaget har utvecklats väl och befinner sig nu i en emissions- och noteringsprocess inför notering på AktieTorget. Läs mer om företaget på http://www.cerenoscientific.se.

• Cereno Scientific: Teckningstid avslutad - nyemissionen blev kraftigt övertecknad

[2016-05-25] Cereno Scientific AB:s (Cereno) nyemission, inför notering på AktieTorget, tecknades till närmare 70 MSEK, vilket motsvarar en överteckning om 300 procent. Emissionen tillför bolaget cirka 22 MSEK före emissionsomkostnader.

• Se film om Cerenos nyligen genomförda riktade emission till Galenica

[2016-05-20] FinWire har publicerat en film som berörde Cerenos nyligen genomförda riktade emission till Galenica.

• GU Ventures söker ny medarbetare: Redovisningsekonom

[2016-05-04] Vi på GU Ventures arbetar med att utveckla och investera i nya innovativa idéer och företag med anknytning till Göteborgs univer­sitet. Till vår topprankade inkubator- och såddinvesteringsverksamhet söker vi nu en kollega till tjänsten som Redovisningsekonom.