GU Holdings resultat för 2011

Nyhet: 2012-02-06

2011 var ett aktivt år för GU Holding och portföljen. GU Holding gjorde en framgångsrik avyttring av delar av vårt innehav i I-Tech AB, som är ett av våra mer mogna bolag. Vi tackar delägarna i I-Tech för deras stöd, såsom Volvo Technology Transfer, Mintage Scientific, m.fl. GU Holding har fortfarande en mindre andel kvar i I-Tech AB och vi är övertygade om att bolaget kommer att utvecklas positivt framöver, särskilt med stöd av de nya delägarna Aquamarine och Almi Invest i Västsverige.

GU Holding gjorde 6 nyinvesteringar under 2011. Nyinflödet av idéer var lägre än tidigare men av hög kvalitet, vilket innebar att vi utvärderade en stor del av dessa idéer. Vi har också med oss flera intressanta projekt i genomlysnings- och investeringsfas in i 2012.

Innehaven utvecklades överlag väl under 2011 och särskilt kan omnämnas affären som MIVAC Development gjorde med ett belgiskt läkemedelsbolag. GU Holding gjorde hela 9 följdinvesteringar under 2011.

Arbetet fortsatte med att renodla portföljen och innehaven Gastrolink, Hendevo, Mare Novum, Växtskydd samt GU Holding Invest avvecklades eller såldes.

Kontakta: Jesper Dahlberg, Portföljansvarig, jesper.dahlberg@holding.gu.se eller 031-786 55 30.

AV: Jesper Dahlberg/Klementina Österberg

• GU Ventures: Vi söker affärsutvecklare inom Life Science

[2017-04-21] Vi på GU Ventures arbetar med att utveckla och investera i nya innovativa idéer och företag med anknytning till Göteborgs univer­sitet. Till vår topprankade inkubator- och såddinvesteringsverksamhet söker vi nu en kollega till tjänsten som: Affärsutvecklare inom Life Science

• GU Ventures: Start-ups going public

[2017-04-13] GU Ventures and partners would like to invite all entrepreneurs, investors and all of you, who are interested in learning more about the IPO-process, to a half day event. There will be presentations from an impressive list of expert speakers from our partners, as well as CELLINK sharing their story.

• Luxbright: Jobs - experienced Bookkeeper/Accountant

[2017-04-12] Luxbright is currently looking for an experienced Bookkeeper/Accountant who will take on the management of the accounts, and to take care of Human Resource (HR) activities. The person we are looking for shall be fluent in English and Swedish (English is the company's operating language). Experienced with a minimum of five years of qualified accounting tasks. The applicant has an advantage if you have been working in a producing/manufacturing company.

• GU Ventures: Welcome to Gothenburg´s dance with China

[2017-04-11] GU Ventures and partners warmly invites all entrepreneurs, investors and business executives who are interested in learning more about the Chinese market to a half day event, with expert speakers, that brings together companies with investors and organizations.

• Cereno Scientific utser Senior Advisor R&D

[2017-04-10] Cereno Scientific (Aktietorget: ¿CRNO B¿) driver utvecklingen av en bättre behandling för skydd mot blodpropp ¿ den globalt dominerande dödsorsaken ¿ och meddelar idag utnämningen av Michael Wolzt som Senior Advisor R&D.

• PExA 2.0 i pilotprojekt vid ledande Thoraxklinik

[2017-04-10] PExA AB (¿PExA¿), har tidigare meddelat om försäljning till ett ledande universitetssjukhus. Leveransen är nu genomförd av PExA 2.0 och ett pilotprojekt har inletts på Thoraxkliniken vid Skånes universitetssjukhus i Lund. Pilotprojektet öppnar upp nya möjligheter för PExA och bolagets metod att samla in material från de minsta luftvägarna.

• Cereno: Positivt framsteg i Cereno Scientifics formuleringsarbete

[2017-04-07] Cereno Scientific (Aktietorget: ¿Crno B¿) meddelar positivt framsteg i formuleringsarbetet med företagets läkemedelskandidat, CS1, som utförs i samarbete med Galenica, och fortsätter att driva utvecklingen av en bättre behandling för skydd mot blodpropp ¿ den globalt dominerande dödsorsaken.

• Alzinova tilldelas EU finansiering

[2017-03-31] Europeiska kommissionen har, i mycket hård konkurrens, beslutat tilldela Alzinovas projekt ¿Novel Immunotherapeutic Vaccine for the Treatment of Alzheimer¿s Disease (IMMOVA)¿ finansiering inom programmet Horizon 2020 SME Instrument, steg 1. Bidraget uppgår till ¿50,000.