GU Holdings resultat för 2011

Nyhet: 2012-02-06

2011 var ett aktivt år för GU Holding och portföljen. GU Holding gjorde en framgångsrik avyttring av delar av vårt innehav i I-Tech AB, som är ett av våra mer mogna bolag. Vi tackar delägarna i I-Tech för deras stöd, såsom Volvo Technology Transfer, Mintage Scientific, m.fl. GU Holding har fortfarande en mindre andel kvar i I-Tech AB och vi är övertygade om att bolaget kommer att utvecklas positivt framöver, särskilt med stöd av de nya delägarna Aquamarine och Almi Invest i Västsverige.

GU Holding gjorde 6 nyinvesteringar under 2011. Nyinflödet av idéer var lägre än tidigare men av hög kvalitet, vilket innebar att vi utvärderade en stor del av dessa idéer. Vi har också med oss flera intressanta projekt i genomlysnings- och investeringsfas in i 2012.

Innehaven utvecklades överlag väl under 2011 och särskilt kan omnämnas affären som MIVAC Development gjorde med ett belgiskt läkemedelsbolag. GU Holding gjorde hela 9 följdinvesteringar under 2011.

Arbetet fortsatte med att renodla portföljen och innehaven Gastrolink, Hendevo, Mare Novum, Växtskydd samt GU Holding Invest avvecklades eller såldes.

Kontakta: Jesper Dahlberg, Portföljansvarig, jesper.dahlberg@holding.gu.se eller 031-786 55 30.

AV: Jesper Dahlberg/Klementina Österberg

• Ärofyllt uppdrag inom Sidas Innovations Against Poverty

[2016-09-22] Inclusive Business Sweden, som utvecklas inom GU Ventures inkubator, har tillsammans med dess holländska samarbetspartners SNV och BoPInc fått det ärofyllda uppdraget att genomföra Sidas program Innovations Against Poverty Phase II. Programmet, som omfattar 70 mkr, syftar till att stimulera den privata sektorn att fokusera sina insatser, innovationer och resurser på att utveckla tjänster, produkter och system som bidrar till att minska fattigdomen i världen.

• Livsmedel från alternativa proteiner

[2016-09-20] Varmt välkommen den 13:e oktober till en workshop kring nya livsmedel baserade på miljömässigt mer hållbara proteinråvaror hos SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut.

• Kommuniké från extra bolagsstämma i Cereno Scientific AB

[2016-09-09] Idag, den 9 september 2016, hölls extra bolagsstämma i Cereno Scientific AB. Nedan följer en sammanfattning av de beslut som fattades. Samtliga beslut fattades med erforderlig majoritet.

• PExA AB säljer PExA 2.0-instrument till Karolinska Institutet

[2016-09-09] PExA AB (¿PExA¿) meddelar att Karolinska Institutets enhet inom Experimentell astma och allergiforskning införskaffar ett komplett system, PExA 2.0. Instrumentet ska användas i det internationella bio­markörsprojektet ChAMP som leds av Professor Sven-Erik Dahlén. Ordervärdet uppgår till ca 335 000 kr och är planerat att levereras under det tredje kvartalet 2016.

• Alzinova ingår samarbete med ett medelstort globalt läkemedelsbolag

[2016-09-09] Alzinova har tecknat ett samarbetsavtal med ett medelstort globalt läkemedelsbolag. Samarbetet omfattar ett projekt kring Alzinovas patenterade A¿CC-oligomerer.

• PExA AB halvårsrapport

[2016-08-26] Styrelsen och verkställande direktören för PExA AB avger härmed halvårsrapport för 2016.

• Cereno Scientific halvårsrapport

[2016-08-26] Styrelsen och verkställande direktören för Cereno Scientific AB avger härmed rapport för det första halvåret 2016.

• Inclusive Business Forum 2016

[2016-08-25] GU Ventures inkubatorbolag Inclusive Business Sweden håller i oktober för fjärde året i rad det mycket uppskattade seminariet Inclusive Business Forum på SIDAs huvudkontor i Stockholm.