GU Holding nyinvesterar i behandling av Alzheimers sjukdom

Nyhet: 2012-02-06

Alzinova AB är ett nybildat bolag, som utvecklar behandlingar av och diagnostiska metoder för Alzheimer´s sjukdom. Bolaget är en avknoppning från GU Holdings dotterbolag MIVAC Development AB. Avknoppningen har genomförts under 2011 tillsammans med idégivarna Prof. Torleif Härd och PhD Anders Sandberg.

Företaget har en mycket stark och innovativ projektportfölj och har knutit till sig världsledande rådgivare och samarbetsparter. Alzinova AB har nu tagit in nytt kapital i form av investeringar om 835 kkr av dels GU Holding AB, dels av en ytterligare extern investerare. Detta gör det möjligt att leverera viktiga milstolpar i projekten. Emissionens teckningstid är öppen till den 23 mars och bolaget söker fler investerare.

- I Alzinova AB kombineras en urstark och innovativ projektportfölj med ett mycket starkt team och internationellt erkända samarbetspartners och rådgivare. Tillsammans med det nya kapitaltillskottet har vi de bästa förutsättningar att driva våra projekt vidare mot behandlingar och diagnostik av Alzheimers, en sjukdom med förödande konsekvenser för patienter och deras anhöriga, Björn Larsson, styrelseordförande Alzinova AB.

Kontakta: Björn Larsson, Business Development & Investment Manager, bjorn.larsson@holding.gu.se eller 031-786 25 30.

AV: Björn Larsson/Klementina Österberg

• Inclusive Business Forum 2016

[2016-08-25] GU Ventures inkubatorbolag Inclusive Business Sweden håller i oktober för fjärde året i rad det mycket uppskattade seminariet Inclusive Business Forum på SIDAs huvudkontor i Stockholm.

• Cereno Scientific föreslås förstärka styrelsen

[2016-08-23] Cereno Scientific AB (Cereno), som utvecklar förebyggande läkemedel mot blodpropp och som noterades på AktieTorget den 22 juni 2016, föreslås av sin valberedning att förstärka styrelsen med två personer med lång erfarenhet av läkemedelsindustrin, Gunnar Olsson och Thomas Pollare. Bolagets ägare föreslås att välja in dem vid en extra bolagsstämma den 9 september.

• Cereno Scientific noteras idag på AktieTorget

[2016-06-22] Cereno Scientific noteras idag på AktieTorget

• GU Ventures and Singapore based Govin Capital in a new co-operation

[2016-06-16] GU Ventures and Singapore based Govin Capital has launched a new strategic cooperation based on a common interest to build commercial bridges between their operations in Sweden, Singapore and India. The aim is to promote and achieve more effective development of innovations and companies in the international market.

• GU Ventures säljer sitt innehav i Ortoma till tre entreprenörer

[2016-06-10] GU Ventures AB har idag sålt sitt innehav om 150 000 A-aktier i Ortoma AB till entreprenörerna Roy Forslund, Peter Möller och Jonny Nordqvist, vilka har utökat sitt ägande i Ortoma med sammanlagt 1,3% av kapitalet och 7,1% av rösterna. Tack vare att Ortomas banbrytande planerings- och positioneringssystem för ortopedisk implantatkirurgi har rönt stort intresse i branschen och kommit ut på marknaden, har statliga GU Ventures fullgjort sitt inkubatoruppdrag väl och uppnått syftet med sin såddinvestering i Ortoma. Genom försäljningen idag och tidigare försäljningar har GU Ventures sammanlagt gjort en förtjänst om 10 ggr pengarna på sina investeringar i Ortoma, vilka medel nu kan återanvändas till investeringar i nya företag.

• Cereno Scientific AB söker styrelseledamot

[2016-05-30] Cereno Scientific AB är ett innovativt företag som startades 2012 av idégivare vid Göteborgs universitet. Företaget har en patentsökt teknologi för ny förebyggande behandling av blodpropp, vilket differentierar sig mot tillgänglig terapi genom att den förväntas vara mer effektiv och ge färre biverkningar. Företaget har utvecklats väl och befinner sig nu i en emissions- och noteringsprocess inför notering på AktieTorget. Läs mer om företaget på http://www.cerenoscientific.se.

• Cereno Scientific: Teckningstid avslutad - nyemissionen blev kraftigt övertecknad

[2016-05-25] Cereno Scientific AB:s (Cereno) nyemission, inför notering på AktieTorget, tecknades till närmare 70 MSEK, vilket motsvarar en överteckning om 300 procent. Emissionen tillför bolaget cirka 22 MSEK före emissionsomkostnader.

• Se film om Cerenos nyligen genomförda riktade emission till Galenica

[2016-05-20] FinWire har publicerat en film som berörde Cerenos nyligen genomförda riktade emission till Galenica.