GU Holding nyinvesterar i behandling av Alzheimers sjukdom

Nyhet: 2012-02-06

Alzinova AB är ett nybildat bolag, som utvecklar behandlingar av och diagnostiska metoder för Alzheimer´s sjukdom. Bolaget är en avknoppning från GU Holdings dotterbolag MIVAC Development AB. Avknoppningen har genomförts under 2011 tillsammans med idégivarna Prof. Torleif Härd och PhD Anders Sandberg.

Företaget har en mycket stark och innovativ projektportfölj och har knutit till sig världsledande rådgivare och samarbetsparter. Alzinova AB har nu tagit in nytt kapital i form av investeringar om 835 kkr av dels GU Holding AB, dels av en ytterligare extern investerare. Detta gör det möjligt att leverera viktiga milstolpar i projekten. Emissionens teckningstid är öppen till den 23 mars och bolaget söker fler investerare.

- I Alzinova AB kombineras en urstark och innovativ projektportfölj med ett mycket starkt team och internationellt erkända samarbetspartners och rådgivare. Tillsammans med det nya kapitaltillskottet har vi de bästa förutsättningar att driva våra projekt vidare mot behandlingar och diagnostik av Alzheimers, en sjukdom med förödande konsekvenser för patienter och deras anhöriga, Björn Larsson, styrelseordförande Alzinova AB.

Kontakta: Björn Larsson, Business Development & Investment Manager, bjorn.larsson@holding.gu.se eller 031-786 25 30.

AV: Björn Larsson/Klementina Österberg

• GU Holding byter namn till GU Ventures

[2015-08-28] I år firar GU Holding 20 år som inkubator och investerare i tidiga nya affärsidéer med anknytning till Göteborgs universitet. Verksamheten har expanderat kraftigt och vår inkubator- och investeringsverksamhet är nu rankad som topp 10 i Europa. För att visa att vi är mer än ett traditionellt holdingbolag byter vi nu bolagsnamn till GU Ventures.

• Alzinova söker affärsinriktad VD med erfarenhet inom bioteknik

[2015-08-18] Vi söker omgående en affärsinriktad och entreprenöriell VD med erfarenhet inom bioteknikområdet till Alzinova AB, som bedriver forskning och utveckling av ett nytt läkemedel för behandling av Alzheimers sjukdom ¿ en av våra största folksjukdomar mot vilken effektiv behandling saknas.

• GU Holdings nyhetsbrev sommaren 2015

[2015-08-13] Sommaren har varit händelserik hos oss och våra bolag. Läs gärna vårt nyhetsbrev.

• Österberg tar trio till börsen - artikel i Affärer i Väst

[2015-08-07] Österberg tar trio till börsen - artikel i Affärer i Väst

• Ny styrelse i GU Holding publicerat på Affärer i Väst

[2015-08-05] Vid årsstämman för GU Holding valdes en ny styrelse för bolaget. Affärer i Väst har genom journalisten Martin Holmberg publicerat en artikel om styrelsen.

• Metabogen AB:s grundare om att tarmbakterier bidrar till lyckad fetmakirurgi

[2015-08-04] Metabogen AB:s grundare har släppt en forskningsrapport om att tarmbakterier bidrar till lyckad fetmakirurgi. Fetmakirurgiska ingrepp innebär också en gynnsam förändring av tarmfloran. I en ny studie visar Fredrik Bäckhed och hans team vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet, och Chalmers att de gynnsamma förändringarna varar över lång tid.

• Alzinova finansierat för nästa utvecklingssteg och inför notering på AktieTorget

[2015-08-03] Alzinova har genomfört en riktad nyemission om cirka 5 MSEK, som övertecknades av befintliga delägare och av ett flertal nya investerare. Kapitalet ska användas till att genomföra nästa utvecklingssteg av bolagets pre-kliniska utvecklingsprogram för dess behandling av Alzheimers sjukdom, samt den planerade noteringen på AktieTorget.

• Toleranzia tar in kapital och förbereder för notering på AktieTorget

[2015-07-29] Toleranzia har attraherat 6 MSEK i en riktad nyemission för sitt pre-kliniska utvecklingsprogram för toleransbehandling av den sällsynta neuro-muskulära sjukdomen Myastenia Gravis. Kapitaltillskottet möjliggör ett fortsatt högt tempo i verksamheten fram till den listningsemission som bolaget planerar och inför notering på AktieTorget.