GU Holding nyinvesterar i behandling av Alzheimers sjukdom

Nyhet: 2012-02-06

Alzinova AB är ett nybildat bolag, som utvecklar behandlingar av och diagnostiska metoder för Alzheimer´s sjukdom. Bolaget är en avknoppning från GU Holdings dotterbolag MIVAC Development AB. Avknoppningen har genomförts under 2011 tillsammans med idégivarna Prof. Torleif Härd och PhD Anders Sandberg.

Företaget har en mycket stark och innovativ projektportfölj och har knutit till sig världsledande rådgivare och samarbetsparter. Alzinova AB har nu tagit in nytt kapital i form av investeringar om 835 kkr av dels GU Holding AB, dels av en ytterligare extern investerare. Detta gör det möjligt att leverera viktiga milstolpar i projekten. Emissionens teckningstid är öppen till den 23 mars och bolaget söker fler investerare.

- I Alzinova AB kombineras en urstark och innovativ projektportfölj med ett mycket starkt team och internationellt erkända samarbetspartners och rådgivare. Tillsammans med det nya kapitaltillskottet har vi de bästa förutsättningar att driva våra projekt vidare mot behandlingar och diagnostik av Alzheimers, en sjukdom med förödande konsekvenser för patienter och deras anhöriga, Björn Larsson, styrelseordförande Alzinova AB.

Kontakta: Björn Larsson, Business Development & Investment Manager, bjorn.larsson@holding.gu.se eller 031-786 25 30.

AV: Björn Larsson/Klementina Österberg

• Ärofyllt uppdrag inom Sidas ¿Innovations Against Poverty¿

[2016-09-22] Inclusive Business Sweden, som utvecklas inom GU Ventures inkubator, har tillsammans med dess holländska samarbetspartners SNV och BoPInc fått det ärofyllda uppdraget att genomföra Sidas program ¿Innovations Against Poverty ¿ Phase II¿. Programmet, som omfattar 70 mkr, syftar till att stimulera den privata sektorn att fokusera sina insatser, innovationer och resurser på att utveckla tjänster, produkter och system som bidrar till att minska fattigdomen i världen.

• Livsmedel från alternativa proteiner

[2016-09-20] Varmt välkommen den 13:e oktober till en workshop kring nya livsmedel baserade på miljömässigt mer hållbara proteinråvaror hos SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut.

• Kommuniké från extra bolagsstämma i Cereno Scientific AB

[2016-09-09] Idag, den 9 september 2016, hölls extra bolagsstämma i Cereno Scientific AB. Nedan följer en sammanfattning av de beslut som fattades. Samtliga beslut fattades med erforderlig majoritet.

• PExA AB säljer PExA 2.0-instrument till Karolinska Institutet

[2016-09-09] PExA AB (¿PExA¿) meddelar att Karolinska Institutets enhet inom Experimentell astma och allergiforskning införskaffar ett komplett system, PExA 2.0. Instrumentet ska användas i det internationella bio­markörsprojektet ChAMP som leds av Professor Sven-Erik Dahlén. Ordervärdet uppgår till ca 335 000 kr och är planerat att levereras under det tredje kvartalet 2016.

• Alzinova ingår samarbete med ett medelstort globalt läkemedelsbolag

[2016-09-09] Alzinova har tecknat ett samarbetsavtal med ett medelstort globalt läkemedelsbolag. Samarbetet omfattar ett projekt kring Alzinovas patenterade A¿CC-oligomerer.

• PExA AB halvårsrapport

[2016-08-26] Styrelsen och verkställande direktören för PExA AB avger härmed halvårsrapport för 2016.

• Cereno Scientific halvårsrapport

[2016-08-26] Styrelsen och verkställande direktören för Cereno Scientific AB avger härmed rapport för det första halvåret 2016.

• Inclusive Business Forum 2016

[2016-08-25] GU Ventures inkubatorbolag Inclusive Business Sweden håller i oktober för fjärde året i rad det mycket uppskattade seminariet Inclusive Business Forum på SIDAs huvudkontor i Stockholm.