Till startsida
Webbkarta

GU Holding nyinvesterar i behandling av Alzheimers sjukdom

Nyhet: 2012-02-06

Alzinova AB är ett nybildat bolag, som utvecklar behandlingar av och diagnostiska metoder för Alzheimer´s sjukdom. Bolaget är en avknoppning från GU Holdings dotterbolag MIVAC Development AB. Avknoppningen har genomförts under 2011 tillsammans med idégivarna Prof. Torleif Härd och PhD Anders Sandberg.

Företaget har en mycket stark och innovativ projektportfölj och har knutit till sig världsledande rådgivare och samarbetsparter. Alzinova AB har nu tagit in nytt kapital i form av investeringar om 835 kkr av dels GU Holding AB, dels av en ytterligare extern investerare. Detta gör det möjligt att leverera viktiga milstolpar i projekten. Emissionens teckningstid är öppen till den 23 mars och bolaget söker fler investerare.

- I Alzinova AB kombineras en urstark och innovativ projektportfölj med ett mycket starkt team och internationellt erkända samarbetspartners och rådgivare. Tillsammans med det nya kapitaltillskottet har vi de bästa förutsättningar att driva våra projekt vidare mot behandlingar och diagnostik av Alzheimers, en sjukdom med förödande konsekvenser för patienter och deras anhöriga, Björn Larsson, styrelseordförande Alzinova AB.

Kontakta: Björn Larsson, Business Development & Investment Manager, bjorn.larsson@holding.gu.se eller 031-786 25 30.
 

AV: Björn Larsson/Klementina Österberg

Nyheter

 • GU Ventures får fortsatt stöd i VINNOVAs nationella inkubatorprogram

  [2015-10-08] VINNOVA har beslutat att ge finansiering till 18 företagsinkubatorer i Sverige. GU Ventures är en av dem som får stöd. Inkubatorstödet ska bidra till att det blir fler nya kunskapsintensiva tillväxtföretag.

 • Teckning av optioner i Alzinova av serie 2015/2018

  [2015-10-07] Vid extra bolagsstämma i Alzinova AB (¿Alzinova¿) den 21 september 2015 beslutades att genomföra en riktad emission av teckningsoptioner till nyckelpersoner och styrelsemedlemmar i bolaget. Emissionen, vilken omfattade högst 125 000 teckningsoptioner av serie 2015/2018, skedde med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt.

 • SeaTwirl i tidningar och TV

  [2015-10-07] SeaTwirl har intervjuats vid sitt pressmöte i SVT Västnytt med den S1-produkt som de sjösatt utanför Lysekil, liksom artiklar har publicerats i tidningarna Dagens Industri och Göteborgs-Posten.

 • PExA delger utfall i nyemission inför notering på AktieTorget

  [2015-10-07] PExA delger utfall i nyemission inför notering på AktieTorget

 • Invigning av SeaTwirls unika havsbaserade vindkraftverk

  [2015-10-01] Sverigepremiär: GU Ventures inkubatorbolag SeaTwirl bjuder in till presstress. Följ med till havs på invigningen av Sveriges enda vertikala havsbaserade flytande vindkraftverk! Konstruktionen är helt unik och kommer totalt att förändra vår syn på hur offshore vindkraftverk kommer att se ut i framtiden.

 • Småskalig kärnfusion kan bli ny energikälla

  [2015-09-25] Om Prof Leif Holmlids och GU Ventures affärsprojekt Ultradese som bygger en ny typ av små energikällor baserat på kärnfusion. Igår släpptes pressreleasen om denna upptäckt från Göteborgs universitet, som vi jobbat med i tre-fyra år redan.

 • GU Ventures satsar på IT-lösningar för morgondagens hälsa

  [2015-09-23] Vi på GU Ventures arbetar med att utveckla idéer från Göteborgs universitet till kommersiella verksamheter och vi vill gärna komma i kontakt med dig som har en bra idé inom området e-hälsa.

 • Finwire intervju och filmning av PExA!

  [2015-09-17] Finwire TV besökte PExA 14 sept och resultatet av deras filmer finns på YouTube. Dessutom har Finwires journalist Mats Hård intervjuat PExAs VD Erik Ekbo.

Fler nyheter

Till sidans topp