GU Holding nyinvesterar i behandling av Alzheimers sjukdom

Nyhet: 2012-02-06

Alzinova AB är ett nybildat bolag, som utvecklar behandlingar av och diagnostiska metoder för Alzheimer´s sjukdom. Bolaget är en avknoppning från GU Holdings dotterbolag MIVAC Development AB. Avknoppningen har genomförts under 2011 tillsammans med idégivarna Prof. Torleif Härd och PhD Anders Sandberg.

Företaget har en mycket stark och innovativ projektportfölj och har knutit till sig världsledande rådgivare och samarbetsparter. Alzinova AB har nu tagit in nytt kapital i form av investeringar om 835 kkr av dels GU Holding AB, dels av en ytterligare extern investerare. Detta gör det möjligt att leverera viktiga milstolpar i projekten. Emissionens teckningstid är öppen till den 23 mars och bolaget söker fler investerare.

- I Alzinova AB kombineras en urstark och innovativ projektportfölj med ett mycket starkt team och internationellt erkända samarbetspartners och rådgivare. Tillsammans med det nya kapitaltillskottet har vi de bästa förutsättningar att driva våra projekt vidare mot behandlingar och diagnostik av Alzheimers, en sjukdom med förödande konsekvenser för patienter och deras anhöriga, Björn Larsson, styrelseordförande Alzinova AB.

Kontakta: Björn Larsson, Business Development & Investment Manager, bjorn.larsson@holding.gu.se eller 031-786 25 30.

AV: Björn Larsson/Klementina Österberg

• GU Ventures: Vi söker affärsutvecklare inom Life Science

[2017-04-21] Vi på GU Ventures arbetar med att utveckla och investera i nya innovativa idéer och företag med anknytning till Göteborgs univer­sitet. Till vår topprankade inkubator- och såddinvesteringsverksamhet söker vi nu en kollega till tjänsten som: Affärsutvecklare inom Life Science

• GU Ventures: Start-ups going public

[2017-04-13] GU Ventures and partners would like to invite all entrepreneurs, investors and all of you, who are interested in learning more about the IPO-process, to a half day event. There will be presentations from an impressive list of expert speakers from our partners, as well as CELLINK sharing their story.

• Luxbright: Jobs - experienced Bookkeeper/Accountant

[2017-04-12] Luxbright is currently looking for an experienced Bookkeeper/Accountant who will take on the management of the accounts, and to take care of Human Resource (HR) activities. The person we are looking for shall be fluent in English and Swedish (English is the company's operating language). Experienced with a minimum of five years of qualified accounting tasks. The applicant has an advantage if you have been working in a producing/manufacturing company.

• GU Ventures: Welcome to Gothenburg´s dance with China

[2017-04-11] GU Ventures and partners warmly invites all entrepreneurs, investors and business executives who are interested in learning more about the Chinese market to a half day event, with expert speakers, that brings together companies with investors and organizations.

• Cereno Scientific utser Senior Advisor R&D

[2017-04-10] Cereno Scientific (Aktietorget: ¿CRNO B¿) driver utvecklingen av en bättre behandling för skydd mot blodpropp ¿ den globalt dominerande dödsorsaken ¿ och meddelar idag utnämningen av Michael Wolzt som Senior Advisor R&D.

• PExA 2.0 i pilotprojekt vid ledande Thoraxklinik

[2017-04-10] PExA AB (¿PExA¿), har tidigare meddelat om försäljning till ett ledande universitetssjukhus. Leveransen är nu genomförd av PExA 2.0 och ett pilotprojekt har inletts på Thoraxkliniken vid Skånes universitetssjukhus i Lund. Pilotprojektet öppnar upp nya möjligheter för PExA och bolagets metod att samla in material från de minsta luftvägarna.

• Cereno: Positivt framsteg i Cereno Scientifics formuleringsarbete

[2017-04-07] Cereno Scientific (Aktietorget: ¿Crno B¿) meddelar positivt framsteg i formuleringsarbetet med företagets läkemedelskandidat, CS1, som utförs i samarbete med Galenica, och fortsätter att driva utvecklingen av en bättre behandling för skydd mot blodpropp ¿ den globalt dominerande dödsorsaken.

• Alzinova tilldelas EU finansiering

[2017-03-31] Europeiska kommissionen har, i mycket hård konkurrens, beslutat tilldela Alzinovas projekt ¿Novel Immunotherapeutic Vaccine for the Treatment of Alzheimer¿s Disease (IMMOVA)¿ finansiering inom programmet Horizon 2020 SME Instrument, steg 1. Bidraget uppgår till ¿50,000.