GU Holding AB förlänger uppdragsavtal med CMR

Nyhet: 2011-10-10

GU Holding förlänger och utökar det uppdrag som sedan 2010 funnits för Sahlgrenska Center for Cardiovascular and Metabolic Research, CMR.

Uppdraget innebär att GU Holding tillsammans med CMR skall etablera ett arbetssätt för hantering av innovation och nyttiggörande för hela forskningscentrat. Forskningskoordinator Charlotta Johansson kommer att fungera som en länk mellan CMR och GU Holding och utgöra en viktig resurs i strukturen, som tar form under hösten.

För mer information: Sara Pellmé, Business Development & Investment Manager på GU Holding, sara.pellme@holding.gu.se eller 031-786 51 54.

AV: Sara Pellmé

• GU Holding byter namn till GU Ventures

[2015-08-28] I år firar GU Holding 20 år som inkubator och investerare i tidiga nya affärsidéer med anknytning till Göteborgs universitet. Verksamheten har expanderat kraftigt och vår inkubator- och investeringsverksamhet är nu rankad som topp 10 i Europa. För att visa att vi är mer än ett traditionellt holdingbolag byter vi nu bolagsnamn till GU Ventures.

• Alzinova söker affärsinriktad VD med erfarenhet inom bioteknik

[2015-08-18] Vi söker omgående en affärsinriktad och entreprenöriell VD med erfarenhet inom bioteknikområdet till Alzinova AB, som bedriver forskning och utveckling av ett nytt läkemedel för behandling av Alzheimers sjukdom ¿ en av våra största folksjukdomar mot vilken effektiv behandling saknas.

• GU Holdings nyhetsbrev sommaren 2015

[2015-08-13] Sommaren har varit händelserik hos oss och våra bolag. Läs gärna vårt nyhetsbrev.

• Österberg tar trio till börsen - artikel i Affärer i Väst

[2015-08-07] Österberg tar trio till börsen - artikel i Affärer i Väst

• Ny styrelse i GU Holding publicerat på Affärer i Väst

[2015-08-05] Vid årsstämman för GU Holding valdes en ny styrelse för bolaget. Affärer i Väst har genom journalisten Martin Holmberg publicerat en artikel om styrelsen.

• Metabogen AB:s grundare om att tarmbakterier bidrar till lyckad fetmakirurgi

[2015-08-04] Metabogen AB:s grundare har släppt en forskningsrapport om att tarmbakterier bidrar till lyckad fetmakirurgi. Fetmakirurgiska ingrepp innebär också en gynnsam förändring av tarmfloran. I en ny studie visar Fredrik Bäckhed och hans team vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet, och Chalmers att de gynnsamma förändringarna varar över lång tid.

• Alzinova finansierat för nästa utvecklingssteg och inför notering på AktieTorget

[2015-08-03] Alzinova har genomfört en riktad nyemission om cirka 5 MSEK, som övertecknades av befintliga delägare och av ett flertal nya investerare. Kapitalet ska användas till att genomföra nästa utvecklingssteg av bolagets pre-kliniska utvecklingsprogram för dess behandling av Alzheimers sjukdom, samt den planerade noteringen på AktieTorget.

• Toleranzia tar in kapital och förbereder för notering på AktieTorget

[2015-07-29] Toleranzia har attraherat 6 MSEK i en riktad nyemission för sitt pre-kliniska utvecklingsprogram för toleransbehandling av den sällsynta neuro-muskulära sjukdomen Myastenia Gravis. Kapitaltillskottet möjliggör ett fortsatt högt tempo i verksamheten fram till den listningsemission som bolaget planerar och inför notering på AktieTorget.