Till startsida
Webbkarta

GU Holding AB förlänger uppdragsavtal med CMR

Nyhet: 2011-10-10

GU Holding förlänger och utökar det uppdrag som sedan 2010 funnits för Sahlgrenska Center for Cardiovascular and Metabolic Research, CMR.

Uppdraget innebär att GU Holding tillsammans med CMR skall etablera ett arbetssätt för hantering av innovation och nyttiggörande för hela forskningscentrat. Forskningskoordinator Charlotta Johansson kommer att fungera som en länk mellan CMR och GU Holding och utgöra en viktig resurs i strukturen, som tar form under hösten.

För mer information: Sara Pellmé, Business Development & Investment Manager på GU Holding, sara.pellme@holding.gu.se eller 031-786 51 54.
 

AV: Sara Pellmé

Nyheter

 • Invigning av SeaTwirls unika havsbaserade vindkraftverk

  [2015-10-01] Sverigepremiär: GU Ventures inkubatorbolag SeaTwirl bjuder in till presstress. Följ med till havs på invigningen av Sveriges enda vertikala havsbaserade flytande vindkraftverk! Konstruktionen är helt unik och kommer totalt att förändra vår syn på hur offshore vindkraftverk kommer att se ut i framtiden.

 • Småskalig kärnfusion kan bli ny energikälla

  [2015-09-25] Om Prof Leif Holmlids och GU Ventures affärsprojekt Ultradese som bygger en ny typ av små energikällor baserat på kärnfusion. Igår släpptes pressreleasen om denna upptäckt från Göteborgs universitet, som vi jobbat med i tre-fyra år redan.

 • GU Ventures satsar på IT-lösningar för morgondagens hälsa

  [2015-09-23] Vi på GU Ventures arbetar med att utveckla idéer från Göteborgs universitet till kommersiella verksamheter och vi vill gärna komma i kontakt med dig som har en bra idé inom området e-hälsa.

 • Finwire intervju och filmning av PExA!

  [2015-09-17] Finwire TV besökte PExA 14 sept och resultatet av deras filmer finns på YouTube. Dessutom har Finwires journalist Mats Hård intervjuat PExAs VD Erik Ekbo.

 • PExAs teckningstid är inledd (17 sept - 1 okt)

  [2015-09-17] Teckningstiden inledd för nyemission i PExA AB inför planerad notering på AktieTorget.

 • Mer pengar till Social Innovation

  [2015-09-17] VINNOVA satsar 10 miljoner kronor på social innovation med inriktning mot säkrare vägar för människor på flykt och integration av nyanlända.

 • Erik Ekbo ny vd för Pexa

  [2015-09-10] GU Ventures inkubatorbolag PExA AB har rekryterat Erik Ekbo som ny vd. Den 2 november noteras PExA på Aktietorget.

 • GU Holding byter namn till GU Ventures

  [2015-08-28] I år firar GU Holding 20 år som inkubator och investerare i tidiga nya affärsidéer med anknytning till Göteborgs universitet. Verksamheten har expanderat kraftigt och vår inkubator- och investeringsverksamhet är nu rankad som topp 10 i Europa. För att visa att vi är mer än ett traditionellt holdingbolag byter vi nu bolagsnamn till GU Ventures.

Fler nyheter

Till sidans topp