GU Holding AB förlänger uppdragsavtal med CMR

Nyhet: 2011-10-10

GU Holding förlänger och utökar det uppdrag som sedan 2010 funnits för Sahlgrenska Center for Cardiovascular and Metabolic Research, CMR.

Uppdraget innebär att GU Holding tillsammans med CMR skall etablera ett arbetssätt för hantering av innovation och nyttiggörande för hela forskningscentrat. Forskningskoordinator Charlotta Johansson kommer att fungera som en länk mellan CMR och GU Holding och utgöra en viktig resurs i strukturen, som tar form under hösten.

För mer information: Sara Pellmé, Business Development & Investment Manager på GU Holding, sara.pellme@holding.gu.se eller 031-786 51 54.

AV: Sara Pellmé

• Cereno Scientific noteras idag på AktieTorget

[2016-06-22] Cereno Scientific noteras idag på AktieTorget

• GU Ventures and Singapore based Govin Capital in a new co-operation

[2016-06-16] GU Ventures and Singapore based Govin Capital has launched a new strategic cooperation based on a common interest to build commercial bridges between their operations in Sweden, Singapore and India. The aim is to promote and achieve more effective development of innovations and companies in the international market.

• GU Ventures säljer sitt innehav i Ortoma till tre entreprenörer

[2016-06-10] GU Ventures AB har idag sålt sitt innehav om 150 000 A-aktier i Ortoma AB till entreprenörerna Roy Forslund, Peter Möller och Jonny Nordqvist, vilka har utökat sitt ägande i Ortoma med sammanlagt 1,3% av kapitalet och 7,1% av rösterna. Tack vare att Ortomas banbrytande planerings- och positioneringssystem för ortopedisk implantatkirurgi har rönt stort intresse i branschen och kommit ut på marknaden, har statliga GU Ventures fullgjort sitt inkubatoruppdrag väl och uppnått syftet med sin såddinvestering i Ortoma. Genom försäljningen idag och tidigare försäljningar har GU Ventures sammanlagt gjort en förtjänst om 10 ggr pengarna på sina investeringar i Ortoma, vilka medel nu kan återanvändas till investeringar i nya företag.

• Cereno Scientific AB söker styrelseledamot

[2016-05-30] Cereno Scientific AB är ett innovativt företag som startades 2012 av idégivare vid Göteborgs universitet. Företaget har en patentsökt teknologi för ny förebyggande behandling av blodpropp, vilket differentierar sig mot tillgänglig terapi genom att den förväntas vara mer effektiv och ge färre biverkningar. Företaget har utvecklats väl och befinner sig nu i en emissions- och noteringsprocess inför notering på AktieTorget. Läs mer om företaget på http://www.cerenoscientific.se.

• Cereno Scientific: Teckningstid avslutad - nyemissionen blev kraftigt övertecknad

[2016-05-25] Cereno Scientific AB:s (Cereno) nyemission, inför notering på AktieTorget, tecknades till närmare 70 MSEK, vilket motsvarar en överteckning om 300 procent. Emissionen tillför bolaget cirka 22 MSEK före emissionsomkostnader.

• Se film om Cerenos nyligen genomförda riktade emission till Galenica

[2016-05-20] FinWire har publicerat en film som berörde Cerenos nyligen genomförda riktade emission till Galenica.

• GU Ventures söker ny medarbetare: Redovisningsekonom

[2016-05-04] Vi på GU Ventures arbetar med att utveckla och investera i nya innovativa idéer och företag med anknytning till Göteborgs univer­sitet. Till vår topprankade inkubator- och såddinvesteringsverksamhet söker vi nu en kollega till tjänsten som Redovisningsekonom.

• GU Ventures söker ny medarbetare: Affärsutvecklare inom Life Science

[2016-05-04] Vi på GU Ventures arbetar med att utveckla och investera i nya innovativa idéer och företag med anknytning till Göteborgs univer­sitet. Till vår topprankade inkubator- och såddinvesteringsverksamhet söker vi nu en kollega till tjänsten som Affärsutvecklare inom Life Science.