GU Holding AB förlänger uppdragsavtal med CMR

Nyhet: 2011-10-10

GU Holding förlänger och utökar det uppdrag som sedan 2010 funnits för Sahlgrenska Center for Cardiovascular and Metabolic Research, CMR.

Uppdraget innebär att GU Holding tillsammans med CMR skall etablera ett arbetssätt för hantering av innovation och nyttiggörande för hela forskningscentrat. Forskningskoordinator Charlotta Johansson kommer att fungera som en länk mellan CMR och GU Holding och utgöra en viktig resurs i strukturen, som tar form under hösten.

För mer information: Sara Pellmé, Business Development & Investment Manager på GU Holding, sara.pellme@holding.gu.se eller 031-786 51 54.

AV: Sara Pellmé

• GU Ventures topprankad igen

[2016-02-09] Ännu en gång blir GU Ventures vid Göteborgs universitet topprankad i UBI Globals årliga ranking som utvärderar företagsinkubatorer i världen. Denna gång blir GU Ventures etta i Västra Götalandsregionen, tvåa i Sverige samt elva i Europa. I GU Ventures inkubator ingår ett 30-tal start-ups - de flesta i Göteborg - som får kontinuerligt stöd i att utveckla sina verksamheter.

• Alzinovas båda patent är nu godkända av EPO

[2016-02-05] Som tidigare rapporterats har den europeiska patentorganisationen EPO meddelat att Alzinovas båda patentfamiljer kommer att godkännas under förutsättning att ordalydelserna i patenten godkänns av Alzinova och att patentkraven översätts till franska och tyska. Alzinova kan nu meddela att detta har skett, och patenten erhöll sina formella godkännanden den 4:e november 2015 (patentfamilj ¿A¿CC¿) respektive den 29:e januari 2016 (patentfamilj ¿ALZ-201¿). Patenten har publicerats i ¿European Patent Bulletin¿, utgåvorna 2015/49 respektive 2016/09.

• Läs gärna om vår saminvesterare CBC Group i vårt portföljbolag Smartser och om hur vi hittade varandra på Connect2Capital

[2016-02-03] Läs gärna om vår saminvesterare CBC Group i vårt portföljbolag Smartser och om hur vi hittade varandra på Connect2Capital.

• Solcellskoll vann tävling för hållbara idéer

[2016-01-29] Solcellskollen med Erik Wallnér vann GU Ventures, Almi företagspartners och Ecocentrums tävling Pitcha din hållbara idé som gick av stapeln den 27 januari i Göteborg.

• GU Ventures invest in Kromnigon AB, a new biotech company providing whole solutions in multistaining

[2016-01-28] Simultaneous detection of multiple structures in biological samples using fluorescently labeled antibodies - multistaining - is a rapidly growing market in biological research and clinical diagnostics. GU Ventures has therefore made an investment in Kromnigon AB, that provide whole solutions in multistaining.

• GU Ventures portföljbolag Psilox får Bona Postulata-priset 2015

[2016-01-25] GU Ventures portföljbolag Psilox får Bona Postulata-priset 2015. Priset, som ska uppmuntra nyföretagare till att växa genom utbildningsdagar och nätverkande, delades ut för elfte gången i ordningen.

• PExA och AstraZeneca förlänger samarbetsavtal

[2016-01-07] GU Ventures portföljbolag PExA AB har åter förlängt det pågående samarbetet med AstraZeneca. Det gemensamma projektet syftar till att undersöka hur PExA:s teknologi för insamling av partiklar kan utnyttjas i AstraZenecas forsknings- och utvecklingsarbete inom sjukdomar i andningsvägarna.

• GU Ventures får fortsatt förtroende att driva Idébank på uppdrag av Regeringen

[2016-01-04] GU Ventures har beviljats 1 mkr i statligt stöd för att under 2016 driva Idébank vid Göteborgs universitet.