Good Money - Pengar till sociala innovationer!

Nyhet: 2015-02-19

Den 5 mars kl 13:00 kommer GU Holding tillsammans med Mötesplats Social Innovation stå värd för lanseringen av Vinnovas utlysning – Social innovation. Ett finansieringsstöd om max 300 000 kr som kommer kunna sökas av både ideella verksamheter, företag eller organisationer inom offentlig eller privat sektor.

Anmälan till informationsträffen i Göteborgs universitets huvudbyggnad i Vasaparken, Torgny Segerstedtsalen sker på http://socialinnovation.se/sv/sok-pengar-for-din-sociala-innovation/

”Den sociala dimensionen är viktig för att lösa samhällsproblem och skapa ett attraktivt Sverige. Genom programmet Social innovation vill VINNOVA inkludera fler målgrupper och vidga synen på vad som är innovation, eftersom sociala innovationer historiskt har visat sig vara avgörande för samhällsutvecklingen. Det handlar om idéer som i förlängningen förbättrar människors välstånd och förnyar vårt sätt att tänka. ”säger VINNOVA om sitt nya program för Social innovation.
Begreppet social innovation brukar förklaras som initiativ som strävar efter att möta samhällets utmaningar, och som innefattar innovativa idéer och metoder för hur vi ska lösa samhällsproblem på nya sätt.

Information och ansökningsblanketter till VINNOVAs utlysningen finns på http://socialinnovation.se/sv/sok-pengar-for-din-sociala-innovation/ och

GU Holding med stöd från Västra Götalandsregionen driver sedan 2013 projektet STAR. Ett projekt som har till syfte att identifiera och gynna kommersialisering av sociala innovationer och socialt företagande med koppling till Göteborgs universitet och i nära samarbete med det omgivande samhället.

Ta chansen! Kom och ställa alla dina frågor på plats den 5:e mars om VINNOVAs utlysning Social innovation.
För mer information, kontakta Sofia Ström, affärsutvecklare, investeringsansvarig och projektledare för socialt företagande inom GU Holding på sofia.strom@holding.gu.se eller 0707-131150.

AV: Andreas Albertsson

• PExA: Bolaget får order på PExA 2.0

[2017-08-15] PExA AB ("PExA"), meddelar att Thoraxkliniken vid Skånes universitetssjukhus i Lund beställer sitt andra produktsystem, PExA 2.0. Det första levererades i början av 2017. Ordervärdet på det nya systemet uppgår till ca 335 000 kr och leverans ska enligt plan ske under tredje kvartalet 2017.

• Nya publikationer med CELLINKs teknologier

[2017-08-15] CELLINKs produkter har nyligen presenterats i flera nya publikationer av kunder och samarbetspartners. Publikationerna visar de fortsatta framstegen inom Bioprintning, samt hur CELLINKs produktsortiment hjälper till att påskynda forskning inom området.

• Sixera tar in 10 mkr och investerarna köper flera delägares aktier

[2017-08-10] Sixera Pharma AB (¿Sixera¿), som utvecklar en ny medicinering mot Nethertons syndrom ¿ en mycket ovanlig hudsjukdom hos barn, har just tagit in 10 mkr. Investerarna, som är välrenommerade inom läkemedelsbranschen, har även en option om att investera ytterligare 25 mkr. Investerarna har även köpt flera delägares aktier, bl.a. 2/3-delar av GU Ventures aktiepost.

• Alzinova om erhållen H2020 finansiering och tilldelad coach

[2017-08-10] Alzinova har påbörjat projektet ¿Novel Immunotherapeutic Vaccine for the treatment of Alzheimer¿s disease (IMMOVA)¿, för vilket bolaget erhöll finansiering genom EU:s Horizon 2020 SME instruments, steg 1. Europeiska kommissionen erbjuder, förutom bidraget, också en coach till projektet, som är Carol Routledge.

• Seatwirl: bolaget söker affärsutvecklare och utvecklingsingenjör

[2017-08-03] SeaTwirl AB utvecklar en ny typ av flytande vindkraftverk som är robust, enkelt och kostnadseffektivt. Bolaget är i en expansiv fas och söker därför en affärsutvecklare och en utvecklingsingenjör.

• Seatwirl: firar två år i drift - grattis SEATWIRL S1!

[2017-08-01] Den 22 Juli 2017 firade Seatwirl att SEATWIRL S1 varit i drift i två år. GU Ventures gratulerar bolaget till denna bedrift!

• Cellink: Erik Gatenholm, VD skriver i Forbes.com

[2017-08-01] Erik Gatenholm som är VD och medgrundare till CELLINK tipsar i nättidningen Forbes.com om vilka medarbetare man behöver ha med i sitt team för att nå framgång med sitt startup-bolag inom Biotech.

• Appspotr: bolagets företrädesemission övertecknad med teckningsgrad om cirka 320 procent

[2017-08-01] AppSpotr tar in cirka 15 MSEK sammanlagt under juli, genom dels en företrädes- och dels en riktad emission. Företrädesemissionen om cirka 10,3 MSEK tecknades till cirka 32,8 MSEK inklusive teckningsförbindelser, vilket motsvarar en teckningsgrad om cirka 320 procent. I den riktade emissionen tecknades 5 MSEK.