Good Money - Pengar till sociala innovationer!

Nyhet: 2015-02-19

Den 5 mars kl 13:00 kommer GU Holding tillsammans med Mötesplats Social Innovation stå värd för lanseringen av Vinnovas utlysning – Social innovation. Ett finansieringsstöd om max 300 000 kr som kommer kunna sökas av både ideella verksamheter, företag eller organisationer inom offentlig eller privat sektor.

Anmälan till informationsträffen i Göteborgs universitets huvudbyggnad i Vasaparken, Torgny Segerstedtsalen sker på http://socialinnovation.se/sv/sok-pengar-for-din-sociala-innovation/

”Den sociala dimensionen är viktig för att lösa samhällsproblem och skapa ett attraktivt Sverige. Genom programmet Social innovation vill VINNOVA inkludera fler målgrupper och vidga synen på vad som är innovation, eftersom sociala innovationer historiskt har visat sig vara avgörande för samhällsutvecklingen. Det handlar om idéer som i förlängningen förbättrar människors välstånd och förnyar vårt sätt att tänka. ”säger VINNOVA om sitt nya program för Social innovation.
Begreppet social innovation brukar förklaras som initiativ som strävar efter att möta samhällets utmaningar, och som innefattar innovativa idéer och metoder för hur vi ska lösa samhällsproblem på nya sätt.

Information och ansökningsblanketter till VINNOVAs utlysningen finns på http://socialinnovation.se/sv/sok-pengar-for-din-sociala-innovation/ och

GU Holding med stöd från Västra Götalandsregionen driver sedan 2013 projektet STAR. Ett projekt som har till syfte att identifiera och gynna kommersialisering av sociala innovationer och socialt företagande med koppling till Göteborgs universitet och i nära samarbete med det omgivande samhället.

Ta chansen! Kom och ställa alla dina frågor på plats den 5:e mars om VINNOVAs utlysning Social innovation.
För mer information, kontakta Sofia Ström, affärsutvecklare, investeringsansvarig och projektledare för socialt företagande inom GU Holding på sofia.strom@holding.gu.se eller 0707-131150.

AV: Andreas Albertsson

• Toleranzia AB beviljas särläkemedelsstatus för TOL2 i USA

[2017-03-22] Toleranzia AB (¿Toleranzia¿) kan idag meddela att Food and Drug Administration i USA beviljat bolagets särläkemedelsstatusansökan avseende dess nya tolerogen, TOL2.

• CELLINK AB har tillsatt en Advisory Board

[2017-03-21] CELLINK AB har tillsatt en Advisory board som ska bistå bolaget i sin strategiska utveckling, den rådgivande gruppen består av fyra individer med gedigen erfarenhet inom sina expertområden. Nedan presenteras rådgivarna.

• I-Tech: möt investorerna på GST 2017 denna vecka

[2017-03-21] I-Techs VD, Phillip Chabanne kommer tala på GST Europakonferensen den 23:e mars. Dessutom har Selektope® blivit nominerade till årets GST-pris 2017.

• GU Ventures välkomnade LOVA-nätverket idag

[2017-03-08] Idag, på den internationella kvinnodagen, har GU Ventures haft förmånen att på förfrågan från det kvinnliga LOVA nätverket och Helen Giaina på DB Schenker Logistics få prata om innovationer generellt och inom transport och logistik speciellt.

• Infomöte med finansiären Novo Seeds

[2017-03-08] GU Ventures hälsar välkomna forskare vid Göteborgs universitet, Chalmers, Västra Götalandsregionen och andra forskare till ett informationsmöte med Novo Seeds!

• C21 har en stark inverkan på flertalet markörer i en studie

[2017-03-08] En jämförande undersökning med Vicore Pharmas läkemedelskandidat C21 mot två godkända läkemedel för behandling av Idiopatisk lungfibros (IPF) visar på goda och konkurrenskraftiga resultat för C21.

• Toleranzia: bokslutskommuniké

[2017-02-23] Styrelsen och verkställande direktören för Toleranzia AB avger härmed bokslutskommuniké för räkenskapsåret 2016.

• Cereno Scientific: Bokslutskommuniké

[2017-02-22] Styrelsen och verkställande direktören för Cereno Scientific AB avger härmed rapport för räkenskapsåret 2016.