OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!

Cereno Scientific får godkännande för att starta klinisk studie med sin läkemedelskandidat CS1

Nyhet: 2017-10-06

Cereno Scientific (Aktietorget: “CRNO B”) meddelar idag att företaget har fått godkännande av Läkemedelsverket och Etikprövningsnämnden i Uppsala för att starta en klinisk studie med läkemedelskandidaten CS1.

Godkännandet av Läkemedelsverket och Etikprövningsnämnden utgör startsignal för en första klinisk studie med läkemedelskandidaten CS1, som Cereno Scientific har tagit fram.

Studien inkluderar individer med borderline hypertension och obesitas för att undersöka säkerhet och tolerabilitet samt de farmakokinetiska egenskaperna hos CS1. Vidare kommer effekten av CS1 på biomarkörer för risk för trombosrelaterade komplikationer att studeras.

Cereno Scientific driver utvecklingen av en bättre behandling för skydd mot blodpropp (trombos) – den globalt dominerande dödsorsaken. Företagets läkemedelskandidat, CS1, utvecklas för preventiv behandling av personer som riskerar att få trombosrelaterad sjukdom. Det nya läkemedlet förväntas ge effektiv behandling samt lägre risk för allvarliga blödningsbiverkningar än dagens behandlingar med blodförtunnande läkemedel.

Den terapeutiska potentialen av CS1 som en ny behandling för förebyggande av trombos har visats i prekliniska studier. Dessa studier har visat att det är möjligt att minska trombosbildningen genom att stimulera kroppens eget försvar mot trombos, utan ökad blödning.

VD Sten R Sörensen, kommenterar:

“Detta är en viktig milstolpe för Cereno Scientific. Det är en stor framgång för vårt team och samarbetspartners som alla har arbetat flitigt med vår ambition att ta fram ett välbehövligt nytt tillvägagångssätt för att gynna patienter som lider av trombosrelaterade sjukdomar.”

Denna information är sådan information som Cereno Scientific AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörandeden 2 oktober 2017.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Sten R. Sörensen – VD
Epost: sten.sorensen@cerenoscientific.com