Catharina Bäärnhielm till GU Holdings rådgivande grupp

Nyhet: 2012-02-06

GU Holdings rådgivande grupp har fått en ny ledamot i Catharina Bäärnhielm. Hon är Senior Project Leader, VP Obesity/GI projects vid AstraZeneca och har lång erfarenhet från läkemedelsindustrin. Hon har bl.a. varit projektledare både i Discovery- och i Development-fas och linjechef för en stor forskningsorganisation. Hon har erfarenhet från utveckling av Globala forskningsstrategier och utvärdering av forskningsprojekt från universitet och företag. Catharina är apotekare och har en PhD i farmakokinetik och läkemedelsmetabolism.

Anders Marsk har slutat pga att han har gått i pension. Vi tackar Anders å det varmaste för sina insatser hitintills och hälsar Catharina hjärtligt välkommen till gruppen, där även ingår Lena Apler, grundare och vd för Collector AB, Eva Halvarsson, vd för Andra AP-fonden, Bert-Inge Hogsved, grundare och vd för Hogia AB, samt Björn Österlund, Senior investment manager på SEB Venture Capital.

Kontakta: Klementina Österberg, vd, klementina@holding.gu.se eller 031-786 5153.

AV: Klementina Österberg

• Inclusive Business Forum 2016

[2016-08-25] GU Ventures inkubatorbolag Inclusive Business Sweden håller i oktober för fjärde året i rad det mycket uppskattade seminariet Inclusive Business Forum på SIDAs huvudkontor i Stockholm.

• Toleranzia AB halvårsrapport

[2016-08-25] Styrelsen och verkställande direktören för Toleranzia AB avger härmed rapport för det första halvåret 2016.

• Cereno Scientific föreslås förstärka styrelsen

[2016-08-23] Cereno Scientific AB (Cereno), som utvecklar förebyggande läkemedel mot blodpropp och som noterades på AktieTorget den 22 juni 2016, föreslås av sin valberedning att förstärka styrelsen med två personer med lång erfarenhet av läkemedelsindustrin, Gunnar Olsson och Thomas Pollare. Bolagets ägare föreslås att välja in dem vid en extra bolagsstämma den 9 september.

• PExA AB halvårsrapport

[2016-08-26] Styrelsen och verkställande direktören för PExA AB avger härmed halvårsrapport för 2016.

• Cereno Scientific halvårsrapport

[2016-08-26] Styrelsen och verkställande direktören för Cereno Scientific AB avger härmed rapport för det första halvåret 2016.

• Cereno Scientific noteras idag på AktieTorget

[2016-06-22] Cereno Scientific noteras idag på AktieTorget

• GU Ventures and Singapore based Govin Capital in a new co-operation

[2016-06-16] GU Ventures and Singapore based Govin Capital has launched a new strategic cooperation based on a common interest to build commercial bridges between their operations in Sweden, Singapore and India. The aim is to promote and achieve more effective development of innovations and companies in the international market.

• GU Ventures säljer sitt innehav i Ortoma till tre entreprenörer

[2016-06-10] GU Ventures AB har idag sålt sitt innehav om 150 000 A-aktier i Ortoma AB till entreprenörerna Roy Forslund, Peter Möller och Jonny Nordqvist, vilka har utökat sitt ägande i Ortoma med sammanlagt 1,3% av kapitalet och 7,1% av rösterna. Tack vare att Ortomas banbrytande planerings- och positioneringssystem för ortopedisk implantatkirurgi har rönt stort intresse i branschen och kommit ut på marknaden, har statliga GU Ventures fullgjort sitt inkubatoruppdrag väl och uppnått syftet med sin såddinvestering i Ortoma. Genom försäljningen idag och tidigare försäljningar har GU Ventures sammanlagt gjort en förtjänst om 10 ggr pengarna på sina investeringar i Ortoma, vilka medel nu kan återanvändas till investeringar i nya företag.