Catharina Bäärnhielm till GU Holdings rådgivande grupp

Nyhet: 2012-02-06

GU Holdings rådgivande grupp har fått en ny ledamot i Catharina Bäärnhielm. Hon är Senior Project Leader, VP Obesity/GI projects vid AstraZeneca och har lång erfarenhet från läkemedelsindustrin. Hon har bl.a. varit projektledare både i Discovery- och i Development-fas och linjechef för en stor forskningsorganisation. Hon har erfarenhet från utveckling av Globala forskningsstrategier och utvärdering av forskningsprojekt från universitet och företag. Catharina är apotekare och har en PhD i farmakokinetik och läkemedelsmetabolism.

Anders Marsk har slutat pga att han har gått i pension. Vi tackar Anders å det varmaste för sina insatser hitintills och hälsar Catharina hjärtligt välkommen till gruppen, där även ingår Lena Apler, grundare och vd för Collector AB, Eva Halvarsson, vd för Andra AP-fonden, Bert-Inge Hogsved, grundare och vd för Hogia AB, samt Björn Österlund, Senior investment manager på SEB Venture Capital.

Kontakta: Klementina Österberg, vd, klementina@holding.gu.se eller 031-786 5153.

AV: Klementina Österberg

• Cereno Scientific: Teckningstid avslutad - nyemissionen blev kraftigt övertecknad

[2016-05-25] Cereno Scientific AB:s (Cereno) nyemission, inför notering på AktieTorget, tecknades till närmare 70 MSEK, vilket motsvarar en överteckning om 300 procent. Emissionen tillför bolaget cirka 22 MSEK före emissionsomkostnader.

• Se film om Cerenos nyligen genomförda riktade emission till Galenica

[2016-05-20] FinWire har publicerat en film som berörde Cerenos nyligen genomförda riktade emission till Galenica.

• GU Ventures söker ny medarbetare: Redovisningsekonom

[2016-05-04] Vi på GU Ventures arbetar med att utveckla och investera i nya innovativa idéer och företag med anknytning till Göteborgs univer­sitet. Till vår topprankade inkubator- och såddinvesteringsverksamhet söker vi nu en kollega till tjänsten som Redovisningsekonom.

• GU Ventures söker ny medarbetare: Affärsutvecklare inom Life Science

[2016-05-04] Vi på GU Ventures arbetar med att utveckla och investera i nya innovativa idéer och företag med anknytning till Göteborgs univer­sitet. Till vår topprankade inkubator- och såddinvesteringsverksamhet söker vi nu en kollega till tjänsten som Affärsutvecklare inom Life Science.

• Kallelse till Årsstämma

[2016-05-03] Kallelse till Årsstämma

• Idag inleds teckningstiden i Cereno Scientific AB:s emission inför planerad notering på AktieTorget

[2016-04-26] Idag, den 26 april 2016, inleds teckningstiden i Cereno Scientific AB:s (Cereno) nyemission inför planerad notering på AktieTorget. Teckningstiden löper från och med den 26 april till och med den 19 maj 2016. Fulltecknad emission tillför Cereno 22 MSEK före emissionskostnader. Cereno har erhållit teckningsförbindelser om cirka 14,3 MSEK, motsvarande cirka 65 % av emissionsvolymen.

• Charlotte Fribert utses till VD för Toleranzia

[2016-04-06] Styrelsen i Toleranzia AB ("Toleranzia") meddelar att Charlotte Fribert, för närvarande Chief Operating Officer (COO) i bolaget, utses till VD efter nuvarande VD Björn Löwenadler, som återgår till rollen som Business Development Director. Fribert har liksom Löwenadler en gedigen erfarenhet från branschen, och de borgar båda fortsatt för bolagets goda utveckling. Fribert tillträder som VD den 11 april 2016.

• Cereno Scientific har tecknat avtal med AstraZenecas BioVentureHub

[2016-04-06] Ytterligare ett GU Ventures-bolag flyttar in i AstraZenecas BioVentureHub. Cereno Scientific AB, som utvecklar ett nytt förebyggande läkemedel mot blodpropp, har välkomnats in i AstraZenecas BioVentureHub. Parterna har tecknat avtal för Cereno Scientifics utvecklingsverksamhet att flytta in i hubben.