Catharina Bäärnhielm till GU Holdings rådgivande grupp

Nyhet: 2012-02-06

GU Holdings rådgivande grupp har fått en ny ledamot i Catharina Bäärnhielm. Hon är Senior Project Leader, VP Obesity/GI projects vid AstraZeneca och har lång erfarenhet från läkemedelsindustrin. Hon har bl.a. varit projektledare både i Discovery- och i Development-fas och linjechef för en stor forskningsorganisation. Hon har erfarenhet från utveckling av Globala forskningsstrategier och utvärdering av forskningsprojekt från universitet och företag. Catharina är apotekare och har en PhD i farmakokinetik och läkemedelsmetabolism.

Anders Marsk har slutat pga att han har gått i pension. Vi tackar Anders å det varmaste för sina insatser hitintills och hälsar Catharina hjärtligt välkommen till gruppen, där även ingår Lena Apler, grundare och vd för Collector AB, Eva Halvarsson, vd för Andra AP-fonden, Bert-Inge Hogsved, grundare och vd för Hogia AB, samt Björn Österlund, Senior investment manager på SEB Venture Capital.

Kontakta: Klementina Österberg, vd, klementina@holding.gu.se eller 031-786 5153.

AV: Klementina Österberg

• Tomas Lindström ny vd för Psilox AB

[2017-02-03] Psilox AB:s styrelse har beslutat att utse Tomas Lindström till ny vd. Tomas Lindström tillträder sin anställning den 1 februari 2017.

• IDA-änglarna och GU Ventures ingår samarbete

[2017-02-03] IDA-änglarna (Investing Dedicated Angels), drygt trettio kvinnliga investerare, och GU Ventures har inlett ett samarbete med mål att öka stöttningen av företag i tidiga skeden genom finansiella- och personella resurser.

• GU Ventures uppmärksammar och gratulerar

[2017-02-03] GU Ventures vision är att förbättra världen genom att kommersialisera nya banbrytande idéer. För att uppnå det behövs engagerade, duktiga och drivna individer, som med egen övertygelse gör exceptionella saker.

• Emerge Investment Group acquires GU Ventures shares in Kromnigon

[2017-01-27] GU Ventures is delighted to announce the sale of its shares in Kromnigon, one of its promising incubator companies, to entrepreneur Matthias Papp and his company Emerge Investment Group. Kromnigon has during that time developed and validated its two products, SpectraSplit and FlexiStain, which are about to be launched on to the market. Kromnigon remains in the incubator at GU Ventures.

• GU Ventures satsar på innovationer

[2017-01-23] GU Ventures vision är att förbättra världen genom att kommersialisera nya banbrytande idéer.

• PExA är en intressant aktie som är värd att följa närmare - SvD Börsplus

[2017-01-23] GU Ventures-bolaget PExA har just börjat sälja sitt nya forskningsinstrument för att mäta partiklar i utandningsluften. "Det ser lovande ut även om stora utmaningar kvarstår. Aktien är idag varken uppblåst eller billig. Vi tycker Pexa är klart intressant och värd att följa närmare framöver", skriver SvD Börsplus i en analys i fredags.

• Invitation: Welcome to Food Venture & Partnering Days, 3-4 of May in Gothenburg

[2017-01-20] We hereby invite you as an investor/industry representative to Food Venture & Partnering Days, 3-4 of May in Gothenburg, Sweden.

• GU Ventures önskar GOD JUL och GOTT NYTT 2017!

[2016-12-23] GU Ventures vill tacka alla idégivare, entreprenörer, styrelser, kunder, finansiärer, investerare, leverantörer och partners, som vi arbetat med under året, för ett fantastiskt 2016 och önska God Jul och Gott Nytt År!