Catharina Bäärnhielm till GU Holdings rådgivande grupp

Nyhet: 2012-02-06

GU Holdings rådgivande grupp har fått en ny ledamot i Catharina Bäärnhielm. Hon är Senior Project Leader, VP Obesity/GI projects vid AstraZeneca och har lång erfarenhet från läkemedelsindustrin. Hon har bl.a. varit projektledare både i Discovery- och i Development-fas och linjechef för en stor forskningsorganisation. Hon har erfarenhet från utveckling av Globala forskningsstrategier och utvärdering av forskningsprojekt från universitet och företag. Catharina är apotekare och har en PhD i farmakokinetik och läkemedelsmetabolism.

Anders Marsk har slutat pga att han har gått i pension. Vi tackar Anders å det varmaste för sina insatser hitintills och hälsar Catharina hjärtligt välkommen till gruppen, där även ingår Lena Apler, grundare och vd för Collector AB, Eva Halvarsson, vd för Andra AP-fonden, Bert-Inge Hogsved, grundare och vd för Hogia AB, samt Björn Österlund, Senior investment manager på SEB Venture Capital.

Kontakta: Klementina Österberg, vd, klementina@holding.gu.se eller 031-786 5153.

AV: Klementina Österberg

• CELLINK offentliggör kvartalsrapport för tredje kvartalet

[2017-07-19] CELLINK AB (¿CELLINK¿ eller ¿Bolaget¿) offentliggör kvartalsrapport för perioden 1 mars 2017 ¿ 31 maj 2017 samt resultatet för de första nio månaderna.

• CELLINK genomför riktad nyemission av B-aktier om 30 MSEK

[2017-07-12] Styrelsen för CELLINK AB (publ) ("CELLINK" eller "Bolaget") har, med stöd av det bemyndigande styrelsen erhöll på Bolagets årsstämma den 29 september 2016, beslutat om en riktad nyemission till en minde grupp investerare om totalt 344 829 B-aktier.

• Smartster förstärker styrelsen och tar in mer kapital

[2017-07-12] Smartster (Smartster Group AB), som byggt en digital marknadsplats för erbjudanden i flera länder, har förstärkt styrelsen med Tommy Svensson som tidigare arbetat för bl.a. Hemtex, Lindex och Jetshop. Samtidigt har bolaget fyllt på kassan för dess fortsatta utveckling. Kapitalet om 6,3 MSEK kom från ett antal svenska och norska investerare med kompetens inom retail, fastighet och finans.

• CELLINK tecknar distributionsavtal med Thermo Fisher Scientific ANZ

[2017-07-11] CELLINK har tecknat ett exklusivt distributionsavtal med en av världens största distributörer av laboratorieutrustning för Australien och Nya Zeeland. Avtalet omfattar distribueringen av alla CELLINKs produkter och hjälper CELLINK att nå fler kunder i regionen.

• VINNOVA befäster GU Ventures excellence med 4 mkr

[2017-07-08] VINNOVA har utvärderat ett flertal inkubatorer under våren och har beslutat om att fortsatt bevilja stöd till bland annat GU Ventures med 4 mkr i det nationella excellence programmet för svenska inkubatorer.

• Sök pengar till affärsidé som leder till minskad segregation!

[2017-07-07] Har du en idé som leder till minskad segregation? Då finns det pengar att söka! Den 24:e augusti kl 13 står GU Ventures tillsammans med Mötesplats Social Innovation värd för Vinnovas informationsmöte i Göteborg kring utlysningen ¿Social innovation mot segregation¿.

• Alzinova: Alzinova inleder EU finansierat SME instruments steg 1 projekt och tilldelas coach

[2017-07-03] Alzinova har nu påbörjat projektet ¿Novel Immunotherapeutic Vaccine for the treatment of Alzheimer¿s disease (IMMOVA)¿, för vilket bolaget erhöll finansiering genom Horizon 2020 SME instruments steg 1. Europeiska kommissionen erbjuder, förutom bidraget, också en coach till projektet, som nu har utsetts.

• Toleranzia: Uppdatering kring optimeringsarbetet avseende tillverkningsprocessen för läkemedelskandidaten TOL1

[2017-07-03] Efter att ha genomfört ett flertal förändringar i tillverkningsprocessen för bolagets läkemedelskandidat TOL1 har Toleranzia nu uppnått en betydligt renare produkt som bedöms uppfylla de kvalitetskrav som ställs på biologiska läkemedel. Arbetet med att förbättra produktiviteten och utbytet i processen fortgår i samarbete med extern expertis ¿ Leads To Development SARL (¿L2D¿). Denna ytterligare optimering medför att den tidigare meddelade övergripande tidplanen kommer att förskjutas något. Första kliniska studie planeras att starta 2019.