Alzinova rapporterar EU finansierat SME instrument steg 1

Nyhet: 2017-10-06

Alzinova har nu slutfört och avrapporterat projektet ”Novel Immunotherapeutic Vaccine for the treatment of Alzheimer’s disease (IMMOVA)”, för vilket bolaget erhöll finansiering genom Horizon 2020 SME instruments steg 1 med € 50,000.

Genom bidraget från Europeiska Kommissionen har Alzinova nu utvecklat och optimerat affärsplanen för ALZ-101. Slutsatsen i rapporten är att ALZ-101 utgör en stor kommersiell och klinisk möjlighet som det första vaccinet som kan neutralisera de toxiska oligomerer i hjärnan som ger Alzheimers sjukdom, utan att samtidigt orsaka allvarliga biverkningar. Dessutom ger läkemedlets kostnadseffektivitet möjligheter att behandla stora delar av den globala patientpopulationen.

Rapporten baseras på omfattande underlag som intervjuer med beslutsfattare, genomgång och analys av marknadsdata samt täta diskussioner med projektets företagscoach Dr. Carol Routledge.

Kortfattat har arbetet visat att den enda terapiform som hittills visat någon som helst form av sjukdomsmodifierande effekt i patienter är amyloid-β-riktad immunterapi. Men enbart de immunoterapier som är specifikt riktade mot aggregerade former av denna peptid verkar ge en meningsfull effekt i patienter. Att specifikt neutralisera den oligomera formen av amyloid-β är den form av terapi som förväntas ha störst effekt, men även få bieffekter. Intresset är stort, men på grund av tekniska svårigheter är konkurrerande utvecklingsprojekt mot amyloid-β-oligomerer få. Vidare drogs slutsatsen att det inte finns några specifika regulatoriska hinder för ett vaccin mot Alzheimers sjukdom. Istället finns det stora möjligheter att använda tillgängliga regelverk för att nå stegvist godkännande efter avslutad Fas 1, vilket i så fall innebär att man kan nå marknaden tidigare än normalt.

För ytterligare information om Alzinova, vänligen kontakta:

Per Wester – VD
E-post: per.wester@alzinova.com

• CELLINK genomför riktad nyemission av B-aktier om 30 MSEK till Handelsbanken Fonder

[2017-10-06] Styrelsen för CELLINK AB (publ) ("CELLINK" eller "Bolaget") har, med stöd av det bemyndigande styrelsen erhöll på Bolagets årsstämma den 29 september 2016, beslutat om en riktad nyemission till Handelsbanken Fonder om totalt 326 087 B-aktier.

• SeaTwirl släpper bokslutskommuniké

[2017-10-06] Styrelsen och verkställande direktören för SeaTwirl AB avger rapport för perioden 2016-09-01 - 2017-08-31.

• Hypocampus inleder samarbete med Sophiahemmet Högskola

[2017-10-06] Sophiahemmet Högskola har valt att samarbeta med Hypocampus för att göra årets skräddarsydda intensivutbildning för nyanlända läkare ännu bättre. För andra året i rad ges kursen med målet att underlätta för studenterna att klara kunskapsprovet för utomeuropeiska läkare. Studenterna kommer att använda Hypocampus plattform i sin utbildning.

• Cereno Scientific får godkännande för att starta klinisk studie med sin läkemedelskandidat CS1

[2017-10-06] Cereno Scientific (Aktietorget: ¿CRNO B¿) meddelar idag att företaget har fått godkännande av Läkemedelsverket och Etikprövningsnämnden i Uppsala för att starta en klinisk studie med läkemedelskandidaten CS1.

• Alzinova rapporterar EU finansierat SME instrument steg 1

[2017-10-06] Alzinova har nu slutfört och avrapporterat projektet ¿Novel Immunotherapeutic Vaccine for the treatment of Alzheimer¿s disease (IMMOVA)¿, för vilket bolaget erhöll finansiering genom Horizon 2020 SME instruments steg 1 med ¿ 50,000.

• PExA får order från Finland

[2017-10-06] PExA AB ("PExA") kan rapportera att bolaget erhållit en order från ett ledande barnsjukhus i Finland. Affären innebär att kunden hyr ett komplett system, PExA 2.0, under minst sex månader. Ordervärdet uppgår till cirka 120 000 kr.

• CELLINK har ingått samarbetsavtal med MIT i USA

[2017-10-06] CELLINK har ingått ett samarbetsavtal med professor Robert S. Langers laboratorium vid Massachusetts Institute of Technology i USA. Labbet är erkänt som det största biomedicinska laboratoriet i världen med över 100 forskare. Samarbetet är inledningsvis ett år, innefattande flera olika forskningsprojekt.

• CELLINK beviljas mönsterskydd

[2017-10-06] CELLINK har beviljats mönsterskydd för bolagets senaste produkt, BIO X. Mönsterskyddet även kallat designpatent är en komponent i bolagets IP-strategi för att skydda sina tillgångar.