Alzinova får utökat patentskydd i Japan för ALZ-101 och grundteknologin

Nyhet: 2017-03-31

Alzinova har fått en ny patentansökan godkänd i Japan — världens näst största läkemedelsmarknad.

Godkännandet ger ett bredare skydd för grundteknologin AβCC (och ALZ-101), vilket nu omfattar en ännu större mängd potentiella modifikationer av peptiden än den patentansökan som godkändes redan 2015. Patentskyddet gäller till april 2029 med möjlighet till förlängning med 5 år om registrering som läkemedel godkänns. Den japanska marknaden för läkemedel inom Alzheimers uppskattas av företaget GlobalData att uppgå till hela 2.6 miljarder USD år 2023, och är således en mycket viktig potentiell marknad för Alzinovas vaccin. Företaget arbetar aktivt med att stärka sitt patentskydd på alla större marknader, och godkännandet av denna utökade patentansökan är ett viktigt led i detta arbete.

För ytterligare information om Alzinova, vänligen kontakta:

Per Wester – VD
E-post: per.wester@alzinova.com

Om Alzinova AB
Alzinova AB (556861-8168) bedriver forskning och utveckling av läkemedel för behandling av Alzheimers sjukdom – en av våra största folksjukdomar mot vilken effektiv behandling saknas. Bolagets patenterade teknologi möjliggör utveckling av nya terapier med potential att med stor träffsäkerhet angripa de skadliga ämnen som är centrala för sjukdomens uppkomst. Alzinovas fokus är utveckling av ett vaccin som ett långverkande läkemedel för behandling och förebyggande av Alzheimers sjukdom. Vaccinet är under preklinisk utveckling för förberedande inför studier i människa. Bolaget bedriver även utveckling inom diagnostik avseende sjukdomen. Alzinova är grundat av forskare som verkat vid MIVAC forskningscenter inom Göteborgs universitet och av GU Ventures AB.

• GU Ventures: Vi söker affärsutvecklare inom Life Science

[2017-04-21] Vi på GU Ventures arbetar med att utveckla och investera i nya innovativa idéer och företag med anknytning till Göteborgs univer­sitet. Till vår topprankade inkubator- och såddinvesteringsverksamhet söker vi nu en kollega till tjänsten som: Affärsutvecklare inom Life Science

• GU Ventures: Start-ups going public

[2017-04-13] GU Ventures and partners would like to invite all entrepreneurs, investors and all of you, who are interested in learning more about the IPO-process, to a half day event. There will be presentations from an impressive list of expert speakers from our partners, as well as CELLINK sharing their story.

• Luxbright: Jobs - experienced Bookkeeper/Accountant

[2017-04-12] Luxbright is currently looking for an experienced Bookkeeper/Accountant who will take on the management of the accounts, and to take care of Human Resource (HR) activities. The person we are looking for shall be fluent in English and Swedish (English is the company's operating language). Experienced with a minimum of five years of qualified accounting tasks. The applicant has an advantage if you have been working in a producing/manufacturing company.

• GU Ventures: Welcome to Gothenburg´s dance with China

[2017-04-11] GU Ventures and partners warmly invites all entrepreneurs, investors and business executives who are interested in learning more about the Chinese market to a half day event, with expert speakers, that brings together companies with investors and organizations.

• Cereno Scientific utser Senior Advisor R&D

[2017-04-10] Cereno Scientific (Aktietorget: ¿CRNO B¿) driver utvecklingen av en bättre behandling för skydd mot blodpropp ¿ den globalt dominerande dödsorsaken ¿ och meddelar idag utnämningen av Michael Wolzt som Senior Advisor R&D.

• PExA 2.0 i pilotprojekt vid ledande Thoraxklinik

[2017-04-10] PExA AB (¿PExA¿), har tidigare meddelat om försäljning till ett ledande universitetssjukhus. Leveransen är nu genomförd av PExA 2.0 och ett pilotprojekt har inletts på Thoraxkliniken vid Skånes universitetssjukhus i Lund. Pilotprojektet öppnar upp nya möjligheter för PExA och bolagets metod att samla in material från de minsta luftvägarna.

• Cereno: Positivt framsteg i Cereno Scientifics formuleringsarbete

[2017-04-07] Cereno Scientific (Aktietorget: ¿Crno B¿) meddelar positivt framsteg i formuleringsarbetet med företagets läkemedelskandidat, CS1, som utförs i samarbete med Galenica, och fortsätter att driva utvecklingen av en bättre behandling för skydd mot blodpropp ¿ den globalt dominerande dödsorsaken.

• Alzinova tilldelas EU finansiering

[2017-03-31] Europeiska kommissionen har, i mycket hård konkurrens, beslutat tilldela Alzinovas projekt ¿Novel Immunotherapeutic Vaccine for the Treatment of Alzheimer¿s Disease (IMMOVA)¿ finansiering inom programmet Horizon 2020 SME Instrument, steg 1. Bidraget uppgår till ¿50,000.