Alzinova får utökat patentskydd i Japan för ALZ-101 och grundteknologin

Nyhet: 2017-03-31

Alzinova har fått en ny patentansökan godkänd i Japan — världens näst största läkemedelsmarknad.

Godkännandet ger ett bredare skydd för grundteknologin AβCC (och ALZ-101), vilket nu omfattar en ännu större mängd potentiella modifikationer av peptiden än den patentansökan som godkändes redan 2015. Patentskyddet gäller till april 2029 med möjlighet till förlängning med 5 år om registrering som läkemedel godkänns. Den japanska marknaden för läkemedel inom Alzheimers uppskattas av företaget GlobalData att uppgå till hela 2.6 miljarder USD år 2023, och är således en mycket viktig potentiell marknad för Alzinovas vaccin. Företaget arbetar aktivt med att stärka sitt patentskydd på alla större marknader, och godkännandet av denna utökade patentansökan är ett viktigt led i detta arbete.

För ytterligare information om Alzinova, vänligen kontakta:

Per Wester – VD
E-post: per.wester@alzinova.com

Om Alzinova AB
Alzinova AB (556861-8168) bedriver forskning och utveckling av läkemedel för behandling av Alzheimers sjukdom – en av våra största folksjukdomar mot vilken effektiv behandling saknas. Bolagets patenterade teknologi möjliggör utveckling av nya terapier med potential att med stor träffsäkerhet angripa de skadliga ämnen som är centrala för sjukdomens uppkomst. Alzinovas fokus är utveckling av ett vaccin som ett långverkande läkemedel för behandling och förebyggande av Alzheimers sjukdom. Vaccinet är under preklinisk utveckling för förberedande inför studier i människa. Bolaget bedriver även utveckling inom diagnostik avseende sjukdomen. Alzinova är grundat av forskare som verkat vid MIVAC forskningscenter inom Göteborgs universitet och av GU Ventures AB.

• PExA har 5 abstracts godkända inför världens största lungkongress

[2017-08-30] PExA AB (¿PEXA¿) meddelar att fem abstracts baserade på PExAs metod har godkänts för muntlig presentation på ERS 2017 i Milano den 9-13 september 2017. Vid olika sessioner kommer forskare från Göteborgs Universitet, Umeå Universitet och AstraZeneca presentera nya resultat där PExAs metod att samla material från de små luftvägarna har använts.

• Alzinova slutför framgångsrikt projekt inför det finala prekliniska programmet och beviljas patent i Kanada

[2017-08-22] Alzinova har slutfört en framgångsrik farmakologisk studie av ALZ-101-vaccinet i en djurmodell. Studien utvärderade olika doseringsintervall och typen av immunrespons som genererades.

• PExA: Bolaget får order på PExA 2.0

[2017-08-15] PExA AB ("PExA"), meddelar att Thoraxkliniken vid Skånes universitetssjukhus i Lund beställer sitt andra produktsystem, PExA 2.0. Det första levererades i början av 2017. Ordervärdet på det nya systemet uppgår till ca 335 000 kr och leverans ska enligt plan ske under tredje kvartalet 2017.

• Nya publikationer med CELLINKs teknologier

[2017-08-15] CELLINKs produkter har nyligen presenterats i flera nya publikationer av kunder och samarbetspartners. Publikationerna visar de fortsatta framstegen inom Bioprintning, samt hur CELLINKs produktsortiment hjälper till att påskynda forskning inom området.

• Sixera tar in 10 mkr och investerarna köper flera delägares aktier

[2017-08-10] Sixera Pharma AB (¿Sixera¿), som utvecklar en ny medicinering mot Nethertons syndrom ¿ en mycket ovanlig hudsjukdom hos barn, har just tagit in 10 mkr. Investerarna, som är välrenommerade inom läkemedelsbranschen, har även en option om att investera ytterligare 25 mkr. Investerarna har även köpt flera delägares aktier, bl.a. 2/3-delar av GU Ventures aktiepost.

• Alzinova om erhållen H2020 finansiering och tilldelad coach

[2017-08-10] Alzinova har påbörjat projektet ¿Novel Immunotherapeutic Vaccine for the treatment of Alzheimer¿s disease (IMMOVA)¿, för vilket bolaget erhöll finansiering genom EU:s Horizon 2020 SME instruments, steg 1. Europeiska kommissionen erbjuder, förutom bidraget, också en coach till projektet, som är Carol Routledge.

• Seatwirl: bolaget söker affärsutvecklare och utvecklingsingenjör

[2017-08-03] SeaTwirl AB utvecklar en ny typ av flytande vindkraftverk som är robust, enkelt och kostnadseffektivt. Bolaget är i en expansiv fas och söker därför en affärsutvecklare och en utvecklingsingenjör.

• Seatwirl: firar två år i drift - grattis SEATWIRL S1!

[2017-08-01] Den 22 Juli 2017 firade Seatwirl att SEATWIRL S1 varit i drift i två år. GU Ventures gratulerar bolaget till denna bedrift!