Alzinova får utökat patentskydd i Japan för ALZ-101 och grundteknologin

Nyhet: 2017-03-31

Alzinova har fått en ny patentansökan godkänd i Japan — världens näst största läkemedelsmarknad.

Godkännandet ger ett bredare skydd för grundteknologin AβCC (och ALZ-101), vilket nu omfattar en ännu större mängd potentiella modifikationer av peptiden än den patentansökan som godkändes redan 2015. Patentskyddet gäller till april 2029 med möjlighet till förlängning med 5 år om registrering som läkemedel godkänns. Den japanska marknaden för läkemedel inom Alzheimers uppskattas av företaget GlobalData att uppgå till hela 2.6 miljarder USD år 2023, och är således en mycket viktig potentiell marknad för Alzinovas vaccin. Företaget arbetar aktivt med att stärka sitt patentskydd på alla större marknader, och godkännandet av denna utökade patentansökan är ett viktigt led i detta arbete.

För ytterligare information om Alzinova, vänligen kontakta:

Per Wester – VD
E-post: per.wester@alzinova.com

Om Alzinova AB
Alzinova AB (556861-8168) bedriver forskning och utveckling av läkemedel för behandling av Alzheimers sjukdom – en av våra största folksjukdomar mot vilken effektiv behandling saknas. Bolagets patenterade teknologi möjliggör utveckling av nya terapier med potential att med stor träffsäkerhet angripa de skadliga ämnen som är centrala för sjukdomens uppkomst. Alzinovas fokus är utveckling av ett vaccin som ett långverkande läkemedel för behandling och förebyggande av Alzheimers sjukdom. Vaccinet är under preklinisk utveckling för förberedande inför studier i människa. Bolaget bedriver även utveckling inom diagnostik avseende sjukdomen. Alzinova är grundat av forskare som verkat vid MIVAC forskningscenter inom Göteborgs universitet och av GU Ventures AB.

• AppSpotr inleder satsning på den asiatiska marknaden

[2017-05-29] AppSpotr AB har ing ått ett samarbetsavtal med det Hongkong-baserade investmentbolaget Novel Unicorn Ltd. (¿ Novel Unicorn ¿) avseende bearbetning av den asiatiska marknaden. Om alla milstolpar i avtalet uppfylls blir Novel Unicorn ny huvudägare i AppSpotr samtidigt som AppSpotr får en stark position på den asiatiska marknaden. För att finansiera satsningen kommer AppSpotr att genomföra nyemissioner som totalt uppgår till cirka 15 MSEK, varav 5 MSEK är en riktad emission till Novel Unicorn.

• Toleranzia på internationell myastenia gravis-konferens i New York

[2017-05-26] Den 15-17 maj 2017 arrangerades det stora internationella myastenia gravis-mötet i New York, USA, av New York Academy of Sciences och Myasthenia Gravis Foundation of USA. Toleranzia AB (¿Toleranzia¿) fanns på plats för mötet.

• Cereno Scientific publicerar Videointervju, ekonomiska rapporter samt kallelse till årsstämma

[2017-05-26] Cereno Scientific publicerar Videointervju, de ekonomiska rapporterna Delårsrapport Q1 2017 och Årsredovisning 2016, samt kallelse till årsstämma.

• PExA:s lägesrapporter om en ny studie respektive om ett forskarmöte

[2017-05-26] PExA:s lägesrapporter om en ny studie respektive om ett forskarmöte Härmed vill vi sprida två lägesrapporter från PExA AB (publ).

• Surgical Science är på väg till börsen - ska noteras på First North

[2017-05-25] Surgical Science, som erbjuder VR-träning inom titthålskirurgi, reser i skrivande stund ca 70 MSEK och utökar sin ägarkrets med målet att noteras på Nasdaq First North i juni. Bolaget har startats av idégivaren Dr Anders Hyltander vid Göteborgs universitet och Sahlgrenska Universitetssjukhuset, samt av GU Ventures. Idag ägs bolaget av investerare till drygt 90%, samt av personalen och GU Ventures. Finansiell rådgivare är Erik Penser Bank.

• AppSpotr vald till 2017 Red Herring Top 100

[2017-05-25] Vid Top 100 forumet, som lyfter och belyser Europas ledande startups, har Red Herring nu utannonserat vinnarna till det Europeiska priset "Red Herring Europe awards". Vi kan med stor glädje berätta att AppSpotr blivit en top 100 vinnare!

• Hypocampus inleder samarbete med NTI-skolan

[2017-05-24] NTI-skolan med närmare 60 000 studerande årligen i Norden har valt att samarbeta med Hypocampus för att utveckla NTI-skolans digitala pedagogik.

• CELLINK talar om genombrott inom Bioprintning på internationell konferens

[2017-05-26] CELLINK talar vid den 2: a internationella konferensen om 3D-Printning inom medicin i Mainz, Tyskland.